National

Raed Arafat i-a dat lovitura de graţie Dianei Şoşoacă. Ce a spus şeful DSU

Publicat: 18 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat i-a dat lovitura de graţie Dianei Şoşoacă. Ce a spus şeful DSU
Raed Arafat ii raspunde Dianei Sosoaca dupa declaratiile facute de senatoarea AUR

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, i-a dat lovitura de graţie Dianei Sosoaca, după ce senatoarea AUR a anunțat luni seară că va da în judecată Ministerul Sănătății, DSP București și Senatul României. Motivul pentru care senatoare urmează să demareze această acţiune este acela că i-a fost făcută public adeverința medicală pe care aceasta a obținut-o de la medicul de familie pentru a fi scutitiă de la purtarea măștii de protecție.

Oficialul spune că cei care sunt „scutiți de mască” ar trebui să nu poată îndeplini multe activități.

Cum o ironizează Raed Arafat

Raed Arafat îi da lovitura de graţie Dianei Sosoaca specificând faptul că cei care sunt scutiți de la purtare măștii ar trebui să lucreze exclusiv online.

„Noi avem și la purtarea centurii de siguranță și la mască, avem undeva că, dacă din motive medicale n-o poți purta, dar aici trebuie motive medicale reale, trebuie să fie ceva foarte serios, care după asta te întrebi dacă persoana respectivă mai poate să-și exercite funcțiile.

Orice persoană care se află în preajma unei persoane care nu vrea să poarte masca are dreptul să se ridice și să plece, pentru că poate consideră că viața îi e pusă în pericol, pentru că nu știm dacă persoana respectivă este infectată sau nu. În momentul în care n-ai posibilitatea să porți mască sau nu vrei, participi online, există tehnologie modernă, să nu fii fizic la fața locului”, a spus Arafat la Digi24.

Ce a spus Diana Șoșoacă

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a făcut plângere penală și vrea să se afle care dintre instituții au dat publicității actele sale medicale care conțineau date confidențiale, inclusiv adresa ei și bolile de care suferă.

„În cinci minute de la trimiterea acestei notificări către DSP și Ministerul Sănătății, aceste acte, inclusiv adeverința mea medicală, au devenit publice. CNP-ul meu a fost public, adresa mea de domiciliu a fost publică, codurile… A apărut ștampila și semnătura medicului de familie, nu ai voie.

Și mai are o problemă doamna Scântei: i-a apărut semnătura. Este notar public, semnătura dânsei nu poate face obiectul transpunerii în presă. Eu doresc o anchetă să se verifice cine de la DSP, cine de la Ministerul Sănătății sau de la Senat au dat publicității aceste acte medicale”, a declarat Diana Șoșoacă.

Raed Arafat a vorbit despre vaccinare

A doua etapă de vaccinare a început în România pe 15 ianuarie. În această etapă sunt incluşi peste 5,5 milioane de români, mai exact persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii cheie.

În cazul în care cei înscrişi nu se prezintă la vaccinare, dozele rămase pot fi utilizate şi pentru vaccinarea persoanelor care nu fac parte neapărat din cele incluse în etapa a doua, dar într-un mod organizat, spun reprezentanţii campaniei de vaccinare.

„Răspunsul logic şi normal este că nu. Nu trebuie să rămână (nr. doze vaccin). În primul rând cei care se înscriu, trebuie să meargă.

Dacă s-au înscris şi nu au mers şi au rămas câteva doze, trebuie să existe o soluţie identificată sau aşteptată în care să se spună că aceste doze nu se aruncă şi se dau unor oameni, chiar dacă apar pentru a doua zi sau dacă nu sunt chiar pe listă şi pot fi vaccinaţi şi intră în sensul de a fi vaccinaţi atunci să se vaccineze.

Nu trebuie pierdute dozele care ar rămâne, din lipsa prezentării unor pesoane care uniţial s-au înscris pe listă”, a explicat şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Raed Arafat i-a dat lovitura de graţie senatoarei AUR după afirmaţiile făcute de către această cu privire la faptul că urmează să dea în judecata Ministerul Sănătății, DSP București și Senatul României.

Diana Șoșoacă nu este la prima ieşire de acest gen. La înmormântarea actorului Bogdan Stanoevici aceasta a provocat un alt scandal.

Adauga un comentariu