Actualitate

Raed Arafat, mesaj de 1 mai! Dacă nu respectăm condiţiile de izolare, vom suferi

Publicat: 01 mai 2020
Un barbat, secretar de stat in MAI
Raed Arafat a vorbit despre 1 mai

Raed Arafat transmite un mesaj tuturor romanilor cu ocazia zilei de 1 mai. În direct la un post de televiziune, secretarul de stat a explicat faptul că, momentan, în România, situaţia este un stabilă, dar se poate agrava oricând dacă nu respectăm condiţiile de izolare.

Numărul de cazuri nu scade! Dacă nu respectăm izolarea, acesta va creşte

Raed Arafat menţionează că situaţia de îmbolnăviri în România este una stabilă, dar că acest lucru se poate agrava oricând. Acesta explică faptul că, momentan, numărul de cazuri nu este în scădere, deci nu există absolut niciun motiv de relaxare:

”Inca aşteptam evoluţia spre unde merge, chiar dacă sunt semne că e o situaţia mei stabilă. Numărul de cazuri nu scade. Variază numărul cazurilor noi, scade, creşte, scade creşte, dar rămâne într-o limita care nu arata o creştere exponetinal. Trebuie să evităm să ajungem într-o săptămână, două, să amânăm anumite măsuri de relaxare de pe 15 mai. Pe dată menţionată se vor lua măsuri graduale, nu instantanee . În perioada asta de acum să respectăm aceste măsuri. Dacă ne relaxăm prea devreme, putem să avem o nouă creştere sau noi focare şi să determine alte abordari” menţionează Raed Arafat pentru digi24.

Faptul că sunt multe judeţe cu peste 400 de cazuri ne arată faptul că există un potenţial de dezvoltare

”Ni se arată că există un potenţial de dezvoltare. Noi nu am luat măsuri draconice, s-a putut deplasa la locul de muncă, la cumpărături, pentru asistenţă medicală etc. Bineînţeles, dacă cineva decide că este bine să minţi în declaraţia pe proprie răspundere şi tu de fapt să te duci la prieteni, devine riscant în această perioadă. Devine riscant pentru tine dar şi pentru familie.”

Cum s-a procedat de Paşte, putem proceda şi acum

Raed Arafat explică faptul că, de 1 mai, se poate proceda că la Paşte, atunci când romanii au înţeles că nu este bine pentru sănătatea lor să plece din case

”Sa lase 1 Mai cum şi la Paste au acceptat aceste lucruri. Atunci le-au acceptat, să le respecte şi acum. Dacă nu se va sta acasă, după 15 mai nu se vor ridica treptat masutrile. După această dată, măsurile vor fi ridicate treptat, gradual. Vom oferi măsuri compensatorii ca să putem convetui cu virusul şi să avem un impact limitat în România.

Sistemul naţional de sănătate a făcut cu brio fata. Dacă numărul infectaţilor va creşte, se va pune o presiune suplimentară

Raed Arafat a declarat că până acum sistemul de sănătate a făcut faţă cu brio. Totuşi, dacă nu se vor respecta măsurile de 1 mai, sistemul naţional de sănătate s-ar putea confrunta cu presiune uriaşă.

” Dacă sistemul naţional a făcut faţă cu brio până acum, dacă aceste măsuri de distanțare socială nu vor fi luate în continuare, sistemul va avea o presiune uriaşă. Riscăm să se crească numărul de infectaţi mai ales în categoriile vulnerabile. Impactul va fi major. De noi depinde să nu fie aşa.” a menţionat Raed Arafat la digi24.

Adauga un comentariu