Actualitate

Raed Arafat vrea să dea în judecată presa care au întrebat despre proteste la un eveniment de lansare a unui simulator mobil de incendii

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat vrea să dea în judecată presa care au întrebat despre proteste la un eveniment de lansare a unui simulator mobil de incendii
Nu se discută în acest moment despre vaccinarea obligatorie sau despre un lockdown pentru nevaccinați în România, spune șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat

Raed Arafat, şeful DSU şi secretat de stat în MAI s-a arătat deranjat de mai multe întrebări venite în partea jurnaliştilor. Arafa se afla la un eveniment de lansare a unui simulator mobil de incendii şi declarat, în cursul zilei de astăzi că va da în judecată o instituţie de presă.

Conform comunicatului emis de DSU, instituţia îşi arată regretul de faptul că, la un eveniment în care a fost recepţionat un utilaj extrem de folositor pentru societate au fost întrebări puse de jurnaliştii

DSU a sesizat CNA pentru intervenţia jurnaliştilor

Într-un comunicat de presă, oficialii DSU au precizat că sunt profund consternaţi de faptul că mai mulţi jurnalişti au pus întrebări de altă natură la prezentarea la care a participat Raed Arafat. De altfel, acelaşi comunicat arată în această speţă a fost deja sesizat CNA-ul.

„Prin această precizare de presă, dorim să ne exprimăm profundul regret față de cele întâmplate astăzi, la evenimentul prilejuit de recepția Centrului mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență.

Sperăm că acest eveniment, orientat în mod real înspre salvarea de vieți prin scopul bine stabilit de educare și conștientizare a populației cu privire la măsurile de prevenție și de acțiune în diverse situații de urgență, NU a fost umbrit de demersul jurnalistic de “înaltă calitate și profesionalism” devoalat astăzi de reprezentantul televiziunii România TV. ”

DSU acuză un atac la persoană din partea jurnaliştilor

De altfel, în acelaşi comunicat de presă, DSU lansează acuzaţii grave la adresa jurnaliştilor. Oficialii consideră că ce s-a întâmplat la eveniment ar putea fi catalogat ca un atac la persoană:

Dorim să mulțumim celorlalți reprezentanți media care au înțeles scopul nobil, educațional al acestui proiect, prezentat astăzi și nu au dat curs acestui atac la persoană, intens promovat de postul amintit anterior.

Dorim să precizăm opiniei publice, că în acest moment sunt 2 sesizări înaintate de către DSU, Consiliului Național al Audiovizualului.

Acestea se alătură celorlalte plângeri, deja soluționate, postul respectiv primind amenzile corespunzătoare, ca urmare a încălcării în mod repetat a mai multor articole din Legea Audiovizualului.

Totodată, dorim să ne cerem scuze distinșilor noștri invitați pentru situația creată”, a informat DSU ieri.

Reacţia vine după ce Raed Arafat a fost întrebat la lansarea unei unităţi mobile de simulării incendii despre protestatari şi despre proteste. De altfel, Arafat a spus azi, 31 martie 2021, atunci când a fost din nou întrebat despre proteste de un jurnalist România TV că: Vă răspund și ne vedem în instanță”

Raed Arafat  fost principala țintă a protestatarilor din România.  În toate locațiile în care au avut loc proteste, protestatarii au scandat lozinci împotriva șefului DSU România cerându-i demisia. Totul a culminat în Craiova unde, mai mulți protestatari au ars poze cu Raed Arafat.

Adauga un comentariu