National

Raluca Turcan anunță când vor fi colectate datele din toate dosarele din sistemul public de pensii

Publicat: 25 feb. 2021
Raluca Turcan
Raluca Turcan, ministrul Muncii din Guvernul Florin Cîțu

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că începând de mâine va fi folosit în procesul de evaluare a dosarelor din toată țara noul soft care va colecta datele din toate cele aproape 5 000 000 de dosare din sistemul public de pensii.

Am participat astăzi, alături de echipa Casei Naționale de Pensii și de reprezentanții tuturor caselor teritoriale de pensii, la o demonstrație a modului în care funcționează noul soft și am parcurs, împreună, câțiva dintre pașii pe care îi presupune operațiunea de evaluare a unui dosar.

De altfel, în etapa de testare a softului au fost deja evaluate 820 de dosare și ne-am propus ca, în termen de un an, cu efortul susținut al colegilor din casele de pensii din țară, să ducem la bun sfârșit întregul proces de evaluare.

Raluca Turcan: „Am identificat soluții pentru suplimentarea personalului necesar procesului de evaluare”

„Am identificat, de asemenea, soluții pentru suplimentarea personalului necesar procesului de evaluare, pentru că această procedură nu trebuie să afecteze activitatea curentă a caselor și nici efortul de recuperare a restanțelor în recalcularea dosarelor.

I-am îndemnat pe toți colegii din casele teritoriale de pensii să fie riguroși în munca pe care o vor depune, pentru că de acuratețea datelor introduse va depinde pensia pe care o vor primi, lună de lună, milioane de beneficiari, după recalculare”, a mai spus Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan: „Recalcularea pensiilor se face în funcţie de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament”

„De altfel, softul include o matrice de colectare detaliată a datelor din aceste dosare tocmai pentru a permite, ulterior, recalcularea pensiilor în funcție de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament. În paralel cu identificarea soluției tehnice pentru colectarea datelor – softul prezentat astăzi, avansăm cu proiectul legislativ de reformă a sistemului public de pensii, aflat acum în lucru la Ministerul Muncii”, a mai spus Raluca Turcan.

Comentarii
  • Au schimbat-o pe madam lift cu madam cauciuc second- hand Pascani.Asta este si mai mincinoasa,dar si mai proasta decat prima.Facatura asta -calcularea-va dura vreo 3 ani, sa se termine mandatul, iar spre final va da ceva acolo la pensie,pentru a mai obtine un mandat.
    Cand a calculat 14% in septembrie 2020,pensiile nu erau pe calculator?

Adauga un comentariu