Actualitate

Raluca Turcan, despre creșterea alocaţiilor copiilor: „Este datoria Parlamentului să susţină politica Guvernului”

Publicat: 22 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raluca Turcan despre creșterea alocaţiilor copiilor Este datoria Parlamentului să susţină politica Guvernului
Referitor la următoarea majorare a alocaţiilor pentru copii, ministrul de resort a precizat că această decizie trebuie tranşată în Parlament

Persoanele care vor să facă punte către 1 iunie îşi pot lua o zi liberă, aceasta este varianta cea mai bună, o zi din concediu, a declarat sâmbătă, la Constanţa, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ziua copilului, 1 iunie, zi liberă pentru elevi, profesori şi părinţi, cade într-o marţi.

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte îşi pot lua o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte. Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere. Să acceseze serviciile turistice. Varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu. Aceasta este punctul meu de vedere”, a subliniat Raluca Turcan, care a participat la inaugurarea unui centru mobil de vaccinare într-un autobuz etajat în Portul Tomis.

Referitor la următoarea majorare a alocaţiilor pentru copii, ministrul de resort a precizat că această decizie trebuie tranşată în Parlament.

„A doua majorare a alocaţiilor poate fi tranşată în Parlament. Eu sper că în Parlament coaliţia de guvernare va funcţiona şi nu vom avea partide din coaliţie care să voteze cot la cot cu PSD pe măsuri populiste. Dacă acest Guvern şi-a asumat o anumită politică bugetară cu indicatori foarte clari eu cred că este datoria Parlamentului să susţină politica Guvernului”, a precizat Turcan.

Cîţu: alocațiile copiilor nu vor mai crește în 2021. „Celelalte propuneri țin de PSD”

Alocațiile pentru copii nu vor mai crește în acest an, a explicat premierul Florin Cîțu, pentru că au crescut deja cu 20% la începutul anului, iar toate celelalte propuneri de majorări erau făcute de PSD.

Bugetul pe 2021 este deja aprobat și nu are prevăzute sume suplimentare pentru majorarea alocațiilor de stat, a precizat Florin Cîțu

„Aici nu va trebui să existe niciun fel de discuţie, bugetul a fost aprobat şi alocaţiile au crescut la începutul anului cu 20%, este ceea ce avem în buget în acest moment, este un amendament care a trecut în Parlament, celelalte propuneri erau propuneri care ţin de PSD. Mă aştept ca membrii coaliţiei să susţină programul de guvernare al acestei coaliţii, să susţină obiectivele pe care ni le-am asumat în faţa partenerilor noştri internaţionali şi nu să susţină legi ale PSD”, a declarat Florin Cîţu.

Întrebat dacă sunt membri ai coaliţiei care susţin legea PSD, premierul a răspuns:

 „Am înţeles că sunt câteva în parlament, se întârzie şi semnalul este clar că nu vreau să ajungem să trebuiască iar să luăm noi decizia să corectăm. Este în Parlament legea care peermite creşterea anuală a alocaţiilor, trebuie să ne ţinem de acest calendar”.

Adauga un comentariu