Actualitate

Raluca Turcan: ”Eu cred că în PSD există două categorii de aleşi locali”

Publicat: 26 aug. 2020
Raluca Turcan: ”Eu cred că în PSD există două categorii de aleşi locali”
Raluca Turcan: ”Eu cred că în PSD există două categorii de aleşi locali”

Raluca Turcan: ”Eu cred că în PSD există două categorii de aleşi locali”. Vicepremierul este de părere că unele persoane din PSD, care sunt „chiar în proximitatea zero a domnului Ciolacu” se gândesc să amâne alegerile locale, pentru a avea mai multe șanse de a fi realeși la un scrutin care ar fi organizat ulterior datei de 27 septembrie, deoarece în acest fel se va eroda guvernarea.

Miercuri seara, într-o emisiune televizată, Raluca Turcan a menționat că, după părerea sa, unii lideri locali şi-ar dori amânarea alegerilor locale pentru a-şi crea șanse mai mari de a fi realeşi.

„Eu cred că în PSD există două categorii de aleşi locali: unii care îşi vor continua mandatele şi vor fi realeşi şi unii care riscă să piardă alegerile. Din nefericire, unii care riscă să piardă alegerile sunt chiar în proximitatea zero a domnului Ciolacu şi aici o includ pe doamna Firea.

Inclusiv marele baron Oprişan este unul dintre susţinătorii amânării alegerilor şi mai sunt câţiva baroni PSD care vor fi scoşi din administraţia locală şi atunci îşi imaginează că, amânând alegerile şi având acest instrument creat chiar de ei, vor reuşi ca, printr-un atac constant la Guvern, eventual o moţiune de cenzură care să lase Guvernul fără pârghia esenţială de ordonanţă de urgenţă pentru o acţiune rapidă, să afecteze exerciţiul guvernării, PNL să aibă de suferit electoral şi atunci, ignorând ţara, ignorând interesele oamenilor să încerce să câştige alegerile şi să se perpetueze în funcţii de conducere în administraţie”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan: ”Eu cred că în PSD există două categorii de aleşi locali”

Vicepremierul a arătat că nu elimină posibilitatea, pe care o numește drept „total hilară”, ca PSD să decidă amânarea scrutinului local.

„Eu cred că aceasta este raţiunea acestei tatonări în momentul de faţă. Încearcă apa cu degetul. Dacă oamenii nu reacţionează cu promptitudine, aşa cum ar fi firesc, este posibil să ajungem la situaţia total hilară în care ei au stabilit data alegerilor, ei au prelungit mandatul aleşilor locali prin majoritatea pe care o au în Parlament şi tot ei să se răzgândească”, a adăugat Raluca Turcan.

Anunț important făcut de Raluca Turcan pentru toți pacienții din România: cheltuieli decontate pentru medicamente și echipamente

Vicepremierul a anunţat că Ministerul Fondurilor Europene decontează cheltuielile pe echipamente, medicamente şi suport logistic pentru 121 de spitale din toată ţara.

„Echipamente, medicamente şi suport logistic pentru 121 de instituţii spitaliceşti din toată ţara decontate de către Ministerul Fondurilor Europene. Peste 485 de milioane de euro vor fi plătiţi către spitalele şi direcţiile de sănătate publică, autorităţile locale şi centrale care au de făcut cheltuieli legate de gestionarea crizei sanitare. Sunt bani care pot face diferenţa între viaţă şi moarte“, a scris Raluca Turcan duminică pe Facebook.

Vicepremierul a precizat că banii sunt puși la dispoziție de Unirea Europeană și că de decontările inițiale erau de 350 de milioane de euro, dar se încearcă dublarea acestei sume.

„Am promis că vom folosi fiecare euro din banii puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană şi ne-am ţinut de cuvânt. Mai mult decât atât, pentru acest tip de decontări era prevăzută iniţial o sumă de 350 de milioane de euro. Depunem toate eforturile pentru a dubla această sumă şi a supracontracta din fondurile europene până la 700 de milioane de euro, bani necesari pentru sistemul sanitar românesc”, a menționat Raluca Turcan.

Adauga un comentariu