National

Raluca Turcan, ministrul Muncii: „Mi-e greu să vă spun la cât va ajunge o pensie”

Publicat: 25 ian. 2021
Raluca Turcan, ministrul Muncii, în timpul unui eveniment
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a transmis marţi, 16 februarie 2021, o serie de vești proaste pentru bugetari! Astfel, oficialul a precizat că vor dispărea mai multe dintre sporurile salariale din sistemul public

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seară, că recalcularea pensiilor se va face într-un an și jumătate, fără a preciza dacă acestea vor fi mărite, aşa cum prevede legea. Mai mult, ea a recomandat să scoatem subiectul pensiilor din sfera politică.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan consideră că majorarea cu 40% a pensiilor nu a fost dorită la modul real, pentru că România nu îşi permite un asemenea efort bugetar.

„Aş dori să scoatem subiectul din lupa politică, s-a vehiculat majorarea de 40%, nu a fost pregatită şi gândita la modul real. Înseamnă 138 de miliarde, România nu şi-ar fi permis efortul bugetar. La o majorare iluzorie, era necesară o etapă de pregătire. Etapa aceasta a fost angajată prin lege în iulie 2019 şi în 3 luni de zile ar fi trebuit să înceapă, să apeşi pe un buton. Subiectul a fost reluat în campaniile electorale, vrem să dăm atăt cât putem”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, luni seara la B1Tv.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „Noi putem majora, nu cu 40%”

„Anul trecut s-a spus că sunt bani pentru aceste creşteri dupa care a venit pandemiaa. De fiecare dată am avut 2 legi pe care s-a vorbit. Legea 263 în baza căreia se faceau indexările şi majorarile de pensii şi aceea, cu acea majorare fantastică 127, urma sa intre în vigoare în sept 2021. Noi putem majora, nu cu 40%, am crescut punctul de pensie în plina pandemie, ideea e să ducă la creşterea puterii de cumpărare”, a mai spus ministrul Muncii, Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „Începem procesul de recalculare a pensiilor”

”Procesul este unul laborios și presupune mai multe etape. Una este etapa legislativă în care trebuie să găsim o formulă care să aducă echitate, contributivitate și, da, să privim și spre pensiile speciale, pentru că nu putem face abstracție de aceste pensii, care să fie aduse la un nivel de echilibru între contributivitate și criteriul favorizant”, a explicat Raluca Turcan, precizând că pentru asta este nevoie de de 1.000 de persoane angajate în casele de pensii pe perioadă determinată, echipamente și softuri care vo presupune nilte cheltuieli care ar urma să fie asigurate prin Programul Național de Recuperare și Reziliență”, a mai spus ministrul muncii Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „Mi-e greu să vă spun la cât va ajunge o pensie”

Întrebată la cât și-ar dori să ajungă pensia minimă în România peste patru ani, ministrul Muncii a precizat că îi este greu să spună la căt va ajunge o pensie.

”Mi-e greu să vă spun la cât va ajunge o pensie. Cert este că aș vrea ca peste un an – un an și jumătate să putem spune exact cât vor fi pensiile și peste patru ani, adică să aducem acea predictibilitate și în sistemul de plată a pensiilor, și în sistemul de plată a salariilor în sistemul public, ca să nu mai poată fi făcute tot felul de artificii în preajma alegerilor, mai ales de către oamenii politici, ci sistemul să fie unul care să te și mobilizeze și să te și recompenseze pentru munca făcută”.

Comentarii
  • Un limbaj de lemn,o amanare, ca vor calcula,analiza,bla,bla, Daca mai adaugam ca vor face si o noua lege a salarizarii si a pensiilor…,ne consolidam ultimul loc in Europa cu salariile si pensiile,in timp ce altii fura de rup pamantul.Peste vreo 3 ani vor da o crestere de 3%.

  • Turcan nu stie nimic.Intrebata de pensia minima,zice ca ii este greu…Numai ca principiile dupa care se recalculeaza ar trebui sa le stie,daca din recalculare ar da o pensie mai mica,ce va face,va micsora pensia,salariu,?Este o mincinoasa innascuta si cel mai slab ministru al muncii posdecembrist.

  • Asta e ministru?E o carpa de sters pe jos….habar nu are ce vorbeste,ea nici nu stie ce cauta pe acolo.Observati ca ea are acelasi discurs si in calitate de ministru al muncii ,precum cel de vicepremier,deputat……e o shtorfa care a suppt-o de a rupt-o la toti secursitii

  • Da o excroacă de sibiu ce salariu sau ce pesie va avea după ce nu mai poate propaga că sa trezit moartă sugînd cîrnațu sub botniță

Adauga un comentariu