National

Raluca Turcan: Pensiile pentru luna ianuarie vor fi plătite la timp!

Publicat: 04 ian. 2021

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că pensiile pentru luna ianuarie vor fi plătite la timp. Potrivit acesteia, luni au fost întocmite ordinele de plată către Poșta Română și au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite la domiciliu.

Raluca Turcan a anunțat prin intermediul unui mesaj pe o rețea de socializare că a verificat modul în care este respectat calendarul de plată a pensiilor la domiciliu așa cum a fost stabilit cu instituțiile implicate. Pe parcursul zilei au fost îndeplinite mai multe proceduri care vor permite plata pensiilor.

„Casele Județene de Pensii au solicitat astăzi la prima oră Agenției Naționale de Administrare Fiscală transmiterea în regim de urgență către trezorerii a dispozițiilor bugetare reprezentând plățile de pensii pentru ianuarie 2021. Ulterior, au fost întocmite ordinele de plată către Poșta Română și au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite la domiciliu în ianuarie 2021. Toate aceste proceduri vor permite Companiei Naționale Poșta Română să înceapă imediat achitarea pensiilor la domiciliu”, a scris, pe Facebook, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

✅ Am discutat din nou azi cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice pentru a mă asigura că este respectat…

Publicată de Raluca Turcan pe Luni, 4 ianuarie 2021

 

Conform procedurilor, pentru pensionarii care au optat să își primească drepturile bănești acasă, plata se face între datele de 1 și 15 ale fiecărei luni.

Pensiile nu se majorează, pensionarii amenință cu proteste

În condiţiile în care pensiile nu se vor mai majora, pensionarii se pregătesc de proteste. Protestele au fost anunțate de Viorel Copil, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor.

„Federaţia Naţională a Pensionarilor protestează cu hotărâre împotriva acestor «scamatorii» ale Guvernului. Ar fi trebuit să majoreze pensiile cu rata inflaţiei şi cu 50% din creşterea salariului mediu brut. Am auzit până acum de (procentaje de majorare) de 8%, de 14%. Noi cerem Guvernului să aplice legea, aşa cum se aplică în cazul celor amendaţi pe stradă, pentru că nu respectă legislaţia specifică pandemiei. E o lege discutabilă, dar care trebuie respectată. Noi suntem hotărâţi să luptăm în continuare în toate formele pe care ni le permite legea. N-a făcut nimic Guvernul. Se dau comunicate aiuristice pentru septembrie. Cine ştie cine mai trăieşte până în septembrie?“, a spus Viorel Copil.

Ordonanțe care afectează milioane de români

Guvernul Cîţu a publicat, la finalul lui 2020, o ordonanţă de urgenţă care modifică mai multe acte normative. Potrivit premierului Florin Cîțu, deciziile vin pentru asigurarea unui deficit bugetar de maximum 7% din PIB şi pentru susţinerea relansării economice în 2021.

Pensiile cresc cu 8%, după majorarea de 14% din septembrie. A fost prorogat cu un an termenul de acordare a pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene. Impactul bugetar al prorogării este de 600 de milioane lei, potrivit declaraţiilor premierului. În 2021 nu vor fi indexate cu rata medie anuală a inflaţiei pensiile de serviciu, pensiile militare de stat şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă ale parlamentarilor.  Impactul este de 400 de milioane lei.

Citește continuarea aici!

Comentarii
Adauga un comentariu