International

Ramzan Kadîrov și-a pus fiul de numai 16 ani la conducerea unei instituții vitale din Rusia: „Va face față perfect responsabilităților”

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ramzan Kadîrov și-a pus fiul de numai 16 ani la conducerea unei instituții vitale din Rusia Va face față perfect responsabilităților
Liderul cecen Ramzan Kadîrov și fiul său, Adam

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunțat duminică, 28 aprilie, faptul că și-a numit fiul adolescent administrator la Universitatea pentru Forțe Speciale din Rusia, care poartă numele președintelui Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Adam Kadîrov, care a împlinit 16 ani în noiembrie, a fost desemnat anul trecut drept principala gardă de corp a tatălui său și observator într-un nou batalion care face parte din forțele Ministerului rus al Apărării.

„El cunoaște îndeaproape activitățile faimoasei universități, așa că sunt convins că va face față perfect responsabilităților care i-au fost atribuite”, a scris Kadîrov într-un mesaj postat pe aplicația Telegram.

El a adăugat că nominalizarea a venit în urma unei cereri din partea șefului universității, care se află în Gudermes, un oraș din Cecenia.

Ramzan Kadîrov și-a pus fiul de 16 ani la conducerea Universității de forțe speciale „Vladimir Putin”

Instituția privată de învățământ din Rusia asigură pregătire profesională pentru unitățile speciale.

În septembrie, Kadîrov cel mic a fost văzut într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare de tatăl său lovind cu pumnii și picioarele un prizonier acuzat că a ars Coranul. Deținutul, Nikita Zhuravel, a fost condamnat între timp la trei ani și jumătate de închisoare.

Kadîrov a declarat că este mândru de băiat pentru că și-a apărat religia musulmană, dar incidentul cu bătaia a atras critici chiar și din partea adepților liniei dure pro-Kremlin.

Alții i-au adus fiului lui Kadîrov o ploaie de omagii și l-au numit „eroul Ceceniei.

Kadîrov se bucură de o largă libertate de manevră din partea lui Putin pentru a conduce Cecenia ca pe un fief personal, în schimbul asigurării stabilității regiunii, care a purtat două războaie separatiste cu Moscova după destrămarea Uniunii Sovietice.

Kadîrov conduce Cecenia, o republică federală a Rusiei, din 2007 și a trimis mii dintre luptătorii săi în Ucraina de la începutul invaziei rusești.

Comentarii
  • Cam de un an nu am mai auzit nimic despre vitejii (pe Tik-Tok)voluntari ceceni în Ucraina. Cred că Putin și păpușa lui i-a îngropat pe toți.

Adauga un comentariu