Prima pagină » Local » Raport George Simion, Președinte AUR, 11 – 17 martie

Raport George Simion, Președinte AUR, 11 – 17 martie

21 mart. 2024, 07:55, 4 ,
în Local

Președintele AUR, George Simion își prezintă raportul de activitate pentru săptămțna 11-17 martie. Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a fost în Polonia unde s-a întâlnit cu Jarosław Kaczyński, președintele partidului Lege și Justiție, a participat în România la protestele taximetriștilor, a fost alături de colegi cu Caravana Medicală AUR și multe altele. Redăm, integral, raportul de activitate a președintelui George Simion:

În Varșovia, primit ca acasă!
Săptămâna trecută am fost în vizită la frații noștri din Polonia, atât pentru a întări relațiile deosebit de frumoase pe care le avem cu colegii noștri din partidul Lege și Justiție, cât și pentru a pune umărul la crearea unui mare grup european, care să reunească toate forțele suveraniste din Uniunea Europeană.

Am avut întâlniri fructuoase la Varșovia cu prietenul meu drag Jarosław Kaczyński, președintele partidului Lege și Justiție (PiS), cu care am vorbit despre viitorul relației de prietenie româno-poloneză, o relație care a fost, din păcate, ignorată în ultimii ani de către autoritățile de la București. Am discutat și despre modelul polonez de guvernare grație căruia au fost repatriați mulți polonezi care lucrau în Irlanda sau Marea Britanie, dar și despre subiectul Rusiei, în legătură cu care am căzut de comun acord că numai printr-o rezistență puternică, militară și diplomatică, a tuturor statelor membre UE, îi putem descuraja pe criminalii precum Putin.

Desigur, în contextul pregătirilor pentru alegerile europarlamentare din iunie, am discutat cu domnul Kaczyński și despre viitorul Uniunii Europene, identificând punct cu punct lucrurile pe care le avem de făcut împreună de îndată ce vom ajunge în Parlamentul European. Avem obligația să ne opunem ferm tuturor încercărilor de federalizare a UE și să ne apăram suveranitatea națională în cadrul acestei mari familii europene.

Caravana Medicală AUR își continuă drumul prin țară
Caravana medicală AUR își continuă drumul în acele zone ale României în care nu există medici. După luni de zile în care ni s-a spus că nu putem, nu avem voie și nu e bine să dăm oamenilor înapoi ceva din taxele și impozitele pe care le-au plătit la stat, am ajuns să le oferim cel mai prețios dar pe care îl poate primi cineva: speranța!

Începând din 2 iulie 2023, alături de voluntari am oferit servicii medicale gratuite pentru românii care nu au posibilitate materială sau de altă natură să ajungă la spitalele din proximitate. Pe lângă sănătate, aducem în sate și comune servicii de consultanță juridică gratuite. În această săptămână caravana se află în județul Satu Mare. Luni și marți colegii mei se află în satul Corund, comuna Bogdand, miercuri și joi vor fi în satul Poiana Codrului, comuna Crucișor, iar vineri și sâmbătă în comuna Călinești-Oaș.

Cine sunt candidații AUR la alegerile locale din județul Ilfov
La sfârșitul săptămânii trecute, împreună cu colegii mei am organizat un eveniment de prezentare a candidaților AUR pentru alegerile locale din județul Ilfov, unde le-am transmis un mesaj direct liderilor PSD și PNL: din sânul poporului român și cu oamenii nemulțumiți de atâtea blaturi succesive și de felul în care au fost păcăliți, s-a născut o forță. Una care crește pe zi ce trece și care va dărâma blaturile lor.

În ciuda felului în care ei au încercat să ne blocheze, am reușit să prezentăm candidați pentru toate localitățile județului Ilfov. Sunt bucuros că românii care au ales să ne fie alături și-au asumat, înainte de termen, cu 4 luni înainte de termenul normal pentru alegerile locale, să se lupte. Unii vor reuși, alții nu vor reuși. Pentru mine este important să nu facă blat. Pentru mine este important să nu se predea acestei mafii.

Pentru AUR, lucrurile cele mai de preț sunt cinstea, onoarea și demnitatea. Am ridicat o formațiune politică și o mișcare de redeșteptare națională de la zero și este foarte important să onorăm speranțele a milioane de oameni care și-au pus baza în noi. Împreună suntem o forță!

Avem nevoie de o redresare la nivelul pieței muncii
Ultimele date ale Institutului Național de Statistică prezintă o realitate îngrijorătoare: în România, numărul pensionarilor se apropie periculos de mult de cel al salariaților, astfel că avem 8 pensionari la fiecare 10 salariați. Mai grav este că, în unele județe, precum Vaslui, pensionarii sunt chiar mai numeroși decât angajații.

Populația României îmbătrânește rapid, ceea ce duce la o creștere a numărului pensionarilor și la scăderea celui al angajaților, care plătesc contribuții la bugetul de pensii. Dacă Ciucă și Ciolacu continuă să își bată joc de țară, sistemul de pensii riscă să intre în colaps.

În fața acestui context, AUR a inițiat mai multe proiecte legislative cu scopul de a încuraja natalitatea și a asigura sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii. Printre acestea se numără introducerea unei alocații de 600 de lei pentru fiecare copil, acordarea de tichete sociale pentru îngrijirea nou-născuților și oferirea de sprijin pentru familiile care doresc să achiziționeze o mașină.

Cu toate acestea, propunerile noastre întâmpină rezistență din partea coaliției de guvernare, fiind adesea blocate sau ignorate. Este crucial să depășim barierele politice și să acționăm împreună pentru binele comun. Doar prin eforturi unite putem asigura un viitor prosper pentru România. Este momentul pentru schimbare și acest moment este acum!

AUR, plângere penală la DNA împotriva lui Marcel Ciolacu, Marcel Boloș și Nicolae Ciucă în cazul Roșiei Montane
Colegul meu Georgel Badiu a depus o plângere la Direcția Națională Anticorupție prin care a reclamat manipularea făcută de liderii politici Marcel Ciolacu, Marcel Boloș și Nicolae Ciucă în legătură cu procesul intentat de Gabriel Resources împotriva României, având ca obiect situl minier de la Roșia Montană.

În luna ianuarie, presa anunța că România va pierde procesul privind Roșia Montană. Jurnaliștii citau atunci „surse guvernamentale”, astfel că ne putem da seama de unde a plecat toată această manipulare care a adus un profit uriaș la bursă pentru Gabriel Resources. Au urmat apoi emisiuni întregi în care atât premierul, cât și ministrul Finanțelor, dar și liderul PNL vorbeau despre cum România va trebui să dea companiei canadiene cel puțin două miliarde de dolari, după ce va pierde procesul.

Astfel, ca urmare a declarațiilor liderilor politici PNL-PSD, acțiunile companiei Gabriel Resources, listată la bursa din Toronto, au înregistrat o creștere fulminantă într-o singură lună. Dublarea prețului acțiunilor la bursă este un rezultat din care anumite persoane, avertizate asupra perspectivei de câștig imediat din despăgubirile care urmau să fie achitate de România, au putut obține un câștig imediat și nemeritat. Vom lupta în continuare pentru ca cei vinovați de dezinformare să fie trași la răspundere!

Am obținut o victorie pentru democrația din România
În urma presiunilor pe care le-am depus alături de colegii mei din AUR, șefa reprezentanței României la Comisia Europeană, Ramona Chiriac, diplomat de carieră, cea care va deschide lista comună a coaliției PSD-PNL pentru alegerile europene de la 9 iunie, s-a suspendat din funcție.

În cadrul unui protest organizat în fața sediului Reprezentanței Comisiei Europene, i-am cerut demisia imediată, din cauză că este clar că nu-și mai poate îndeplini atribuțiile cu imparțialitatea obligatorie respectivei funcții. Partidul antidemocratic PSD-PNL comite toate abuzurile posibile și forțează limitele tuturor regulilor. Celor două partide nu le este suficientă comasarea neconstituțională a alegerilor, ci, fără să le pese de nimic, pun pe liste demnitari incompatibili, care să le compenseze lipsa de candidați valoroși și credibili.

Spre deosebire de ei, mai mult de jumătate dintre candidații noștri la alegerile europarlamentare sunt cadre universitare sau au o diplomă de doctor în științe. Avem mai mulți șefi de promoție decât au toate celelalte partide persoane care au trecut Bacalaureatul, de aceea la următoarele alegeri îi vom învinge!

Alături de taximetriști
Sute de taximetriști au protestat în aceste zile pe străzile din București, nemulțumiți de concurența neloială în taximetrie și de legile care îi avantajează pe cei de la ridesharing. AUR a făcut un apel public, solicitând ca revendicările legitime ale taximetriștilor să fie abordate cu seriozitate.

Deși Proiectul de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Transporturilor a reprezentat un pas în direcția corectă, acesta nu a abordat în mod direct problema concurenței neloiale, principala preocupare a taximetriștilor.

Noi, cei de la AUR, rămânem alături de taximetriști și suntem hotărâți să acționăm pentru ca toate profesiile și toți cetățenii României să se simtă respectați și ascultați în propria lor țară. Împreună putem construi un mediu de afaceri sănătos și un sistem de transport public eficient, care să servească nevoile tuturor cetățenilor.

Respect pentru eroii noștri: cerem introducerea „Săptămânii istorice” în școli
Pentru că mi-am dorit să facem pasul către o educție mai bogată pentru copiii noștri, am propus o inițiativă pentru școlile din România, și anume introducerea „Săptămânii istorice”, în cadrul căreia copiii să poată învăța despre istoria noastră printr-o serie de activități captivante – de la vizite la muzee, la întâlniri cu istorici și proiecte interesante.

Trebuie să le arătăm tinerilor cine suntem, de unde venim și pe cine să îi respectăm, de aceea cred că acest proiect este o oportunitate unică pentru elevi să se apropie de istoria noastră, să înțeleagă mai bine trecutul și să crească respectul față de eroii care ne-au modelat țara.

Coaliția antiromânească PNL-PSD urăște românii
Împreună cu colegii din AUR am înaintat mai multe propuneri legislative dedicate îmbunătățirii vieții românilor precum salarii mai mari, un sistem sanitar depolitizat, acces gratuit la servicii medicale esențiale și susținerea deschiderii cabinetelor medicale în zone defavorizate.

Toate aceste proiecte au fost respinse de coaliția PSD – PNL – UDMR în ședința plenară recentă a Senatului. De ce? Pentru că sunt propuneri ale partidului AUR! Această atitudine a coaliției la putere subliniază o lipsă de interes față de nevoile reale ale populației, dar noi nu ne vom da bătuți. Continuăm lupta cu acest sistem ticălos, iar în momentul în care vom prelua guvernarea, implementăm toate aceste măsuri. La viitoarele alegeri ieșiți la vot și puneți ștampila pe AUR!

AUR, ferm în apărarea principiilor democratice
Zilele trecute, doi distinși judecători ai CCR, Marian Enache și Iuliana Scântei, au fost surprinși în timp ce părăseau biroul liderului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, însoțiți de senatorul PSD Robert Cazanciuc. Deși se voia una secretă, această întâlnire a fost surprinsă de ziariști.

Dar ce au căutat doi judecători constituționali în biroul liderului PSD Simonis împreună cu un senator PSD? Se pare că strategiile politice privind comasarea alegerilor sfidează principiile fundamentale ale separării puterilor în stat. Aceste manevre politice nu mai au loc în secret, ci sunt efectuate deschis, fiind o practică pe care PSD și PNL o pun în aplicare cu ajutorul instituțiilor pe care le controlează.

Împreună cu parlamentarii AUR i-am solicitat președintelui Curții Constituționale, Marian Enache, să ofere de urgență clarificări publice privind natura și scopul vizitei sale, precum și al doamnei Scântei, în birourile liderilor PSD. Pas cu pas, se pare că PSD și PNL, cu complicitatea instituțiilor sub controlul lor, pregătesc terenul pentru o posibilă manipulare a alegerilor.

Ne luăm tezaurul furat de Moscova înapoi!
Parlamentul European a votat recent o Rezoluție prin care susține demersurile României de returnare a tezaurului național sechestrat ilegal de Rusia de peste 100 de ani. Decizia a demarat de la inițiativa europarlamentarului Cristian Terheș, cel care a solicitat în repetate rânduri restituirea imediată și necondiționată a tezaurului României, împreună cu dobânzi și penalități la zi.

Această rezoluție prin care tezaurul furat României se va întoarce acasă nu este doar o victorie pentru țara noastră, ci și un pas crucial în demersul de lungă durată pentru recuperarea unui patrimoniu inestimabil ce ne aparține de drept. Tezaurul nu este doar un ansamblu de obiecte de valoare, ci reprezintă o parte integrantă a identității și istoriei noastre naționale.

Noi, cei de la AUR, ne vom asigura că rezoluția produce efecte în mod real.Tocmai de aceea, prin europarlamentarii pe care îi vom trimite în Parlamentul European după data de 9 iunie, vom lupta pentru repatrierea tezaurului. Ca români, avem datoria să ne păstrăm istoria vie și să o transmitem generațiilor viitoare ca simbol al mândriei și al neclintitei noastre identități naționale.

Comentarii
  • Ați greșit locul in care se dă raportul. Nu la ziar, la Kremlin…. Sau acolo e raportul cel adevărat, ăsta e pentru redarded person.

  • asta , cioara asta o declarat oublic simpatia pentru PUTIN-HITLER, ce asteptari sa aveti la el dupa alegeri daca e sa castige….ne da pe tava

  • ai fost primit zici în Austria ca acasă și de ce dracu nu ai rămas acolo că aici borăște lumea cînd te vede tare te mai vezi mare om politic un neica nimeni adunat de prin galeriile cu ultrași violenți….marș în ferentari și dă-te mare acolo

  • machistubei.

    Sa-mi giugiulesti ariciul ba Simioane. Tu cu toata sleatha ta de golani si tradatori avizi dupa putere, bani, influenta, ciolan si saminta de floarea soarelui. HAI SIKTIR !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`