Local

Raport George Simion, Președinte AUR, 4 – 10 martie

Publicat: 13 mart. 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Raport George Simion Președinte AUR 4  10 martie
George Simion, președintele AUR: ”Arătați-le tuturor că votul contează!”

George Simion, președintele AUR, și-a publicat raportul de activitate pentru perioada 4-10 martie 2024. Liderul AUR vorbește despre modul în care a protestat pentru Roșia Montană, despre întâlnirea cu Avocatul Poporului, și altele! Redăm, integral, raportul de activitate:

România a câștigat în dosarul Roșia Montană în care Gabriel Resources, compania care urma să exploateze aurul în Munții Apuseni, cerea despăgubiri de aproximativ 6,7 miliarde de dolari. După nouă ani de proces, verdictul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de la Washington a fost favorabil României.

Acest proces ne-a dezvăluit ce consecințe pot avea corupția monstruoasă și trădarea de țară. Pentru a preveni asemenea fapte, împreună cu colegii din AUR vom depune un proiect de lege pentru reintroducerea în Codul Penal a articolului privind pedepsirea infracțiunii de subminare a economiei naționale. Acest articol a fost abrogat de către vechile partide, PNL, PSD, pentru a putea prăda și vinde Țara fără a putea fi pedepsite. La articolul din Codul Penal privind infracțiunea de trădare vom propune și pedepsirea faptei cetățeanului român care acționează pentru înstrăinarea resurselor naturale ale României.

Nu este meritul lui Ciolacu câștigarea acestui proces. Datoria oricărui prim-ministru, actual și viitor, este de a pune în valoare uriașul patrimoniu existent la Roșia Montană precum și a folosi resursele naturale ale Țării DOAR în interesul românilor, nu al străinilor, indiferent dacă au activitate economică sau doar speculează pe bursele de capital.

Protest împotriva „călăilor” Europei Ursula von der Leyen și Karl Nehammer
În speranța că se vor redresa politic pe ultima sută de metri, PNL a invitat în aceste zile la București dușmanii României și ai românilor din ultimii ani, pe Ursula von der Leyen, cea care ne-a băgat pe gât vaccinuri de miliarde de euro, și pe cancelarul austriac Karl Nehammer.

Ursula von der Leyen, Manfred Weber, Karl Nehammer și mulți alții care au dus în derizoriu proiectul Uniunii Europene au venit la București, pregătiți să ne ofere un spectacol grotesc al democrației de rit nou. N-au fost interesați de problemele românilor, nu le-a păsat deloc de faptul că România este umilită în privința Schengen, la fel cum nu au dat doi bani pe faptul că Ciucă și Ciolacu și-au bătut joc de Constituția României.

Nu, ei doar s-au aplaudat unii pe alții. În ziua în care au început acest circ pe banii românilor, le-am făcut, alături de mii de români, o vizită prietenească. Am făcut asta pentru a le arăta că cetățenii acestei țări, cetățenii acestei Uniuni, nu doar că nu îi respectă, ci sunt aici să li se opună. N-am uitat nici de vaccinuri, nici de lockdown-uri, nici de Schengen, nici de politicile de mediu care au îngropat milioane de agricultori.

Ținem minte totul și ne pregătim să le oferim o lecție pe care nu o vor uita pe data de 9 iunie. Nu cedăm, nu facem niciun pas înapoi, ba chiar pornim mișcarea paneuropeană suveranistă care va avea ac de cojocul lor. Veniți alături de noi!

Cei care au pus la pământ spitalele trebuie să plătească
Săptămâna trecută, alături de colegii din AUR am fost la sediile Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din cadrul Primăriei Capitalei, cerând demisia actualului director al instituției, Oana Sivache. Instituția pe care o conduce a distrus spitalele și nimeni nu plătește pentru acest lucru.

Am dorit să obținem o audienţă la conducerea instituţiei pentru a discuta despre starea deplorabilă în care au ajuns spitalele, iar Jandarmeria ne-a îngrădit cu garduri, ca pe niște animale, în fața intrării în sediul ASSMB. Colegul Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, nici nu a fost lăsat să intre în instituție.

Nu s-a făcut cadastru pentru niciunul dintre spitalele ASSMB şi unităţile spitaliceşti care ţin de instituţie nu deţin autorizaţie la incendiu. Se moare cu zile în spitale, iar nimeni nu plătește pentru asta. Noi, cei de la AUR, am rămas singura voce a poporului! Bucureștenii, românii, s-au trezit și nu mai girează astfel de persoane în conducerea unor instituții-cheie!

Caravana Medicală AUR își continuă drumul prin comunele țării
Caravana Medicală „AUR pentru SĂNĂTATE!” străbate în această perioadă întreaga țară, oprind în comunele aflate la distanțe mari de spitale și asigurând asistență medicală gratuită celor aflați în nevoie.

Mii de români au apelat în ultimele zile la serviciile medicale oferite prin intermediul Caravanei AUR. Din prima zi oamenii au venit pentru a beneficia de investigații gratuite. Am promis un spital din banii de subvenție, nu ne-au lăsat să îl construim, așa că facem tot ce putem pentru a ne respecta promisiunea în fața românilor.

După județul Sălaj, în această săptămână vom fi în Bihor. Luni și marți ne găsiți în comuna Olcea, miercuri și joi vom fi în comuna Popești, iar vineri și sâmbătă în comuna Șuncuiuș. Suntem partidul faptelor, nu al vorbelor! Dacă știți cadre medicale care ar vrea să vină voluntar alături de noi, anunțați-le să se înscrie aici: https://caravanamedicala.ro/

Bilanțul campaniei „Iarna Românilor”
În perioada 7 ianuarie-1 martie, împreună cu colegii din AUR, dar și cu reprezentanții partidelor cu care am construit un pol suveranist autentic, am desfășurat „Iarna Românilor”, o acțiune prin care am străbătut fiecare colț al țării, fiecare județ, fiecare cătun și am oferit românilor sprijin pentru a trece cu bine de iarnă.

Nevoile și preocupările oamenilor au fost ascultate, iar AUR își propune să ducă vocile lor în Parlamentul României, acolo unde se angajează să găsească soluții concrete pentru problemele lor. Soluția durabilă e să avem la conducere niște oameni capabili de jertfă și care să pună binele comun și interesul aproapelui mai presus de propriul interes.

„Iarna Românilor” a fost mai mult decât o inițiativă politică. A fost un exemplu de solidaritate și omenie.

Le-am transmis hoților de la guvernare să lase alegerile în pace
Săptămâna trecută, împreună cu mai mulți colegi deputați și senatori din AUR am mers la sediul MAI, acolo unde am participat la o dezbatere publică cu privire la OUG care prevede comasarea alegerilor și desfășurarea scrutinului de vot atât pentru Parlamentul European, cât și pentru alegerea autoritățile publice locale.

Le-am cerut explicații în legătură cu această ordonanță de urgență privind comasarea alegerilor, și a implicării STS, un serviciu secret, în procesul de vot și de certificare a tuturor membrilor din comisia de vot. I-am întrebat pe organizatori care este rațiunea acestora alegeri comasate și de ce am fost scoşi în afara secțiilor de vot. Pentru că răspunsul neoficial îl știm cu toții. De frică!

Frica de AUR îi determină pe Marcel și pe Nicu să ia decizii pripite, care nu fac altceva decât să arunce țara în haos. Dar, nu uitați că românii s-au trezit și urmează să vă trimită la coșul de gunoi al istoriei pentru tot ceea ce ați făcut în România în ultimii ani!

Apel către Avocatul Poporului în cazul abuzurilor făcute de PSD și PNL privind organizarea alegerilor
Nu vom rămâne indiferenți la abuzurile făcute de PSD și PNL care, într-o acțiune demnă de un adevărat grup infracțional organizat, au ales să meargă până la capăt cu demersul lor ilegal, neconstituțional și antidemocratic de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.

Tocmai de aceea, am solicitat deja Avocatului Poporului să se adreseze Curții Constituționale și să oprească această comasare, o decizie care ne afectează pe toți. Orice urmă de ezitare din partea doamnei Weber înseamnă o încălcare a mandatului acesteia de apărător al drepturilor românilor.

Lupta noastră este pentru voi, pentru fiecare român care crede într-o țară mai bună. Și nu ne oprim aici. Suntem hotărâți să luptăm până la capăt împotriva acestui sistem care vrea să ne facă să credem că totul este în regulă, când de fapt, democrația este pusă la încercare. Alături de voi, AUR va continua să se bată pentru o Românie unde fiecare voce contează.

Alături de pompierii voluntari
Recent, am depus un proiect de lege cu un scop clar: vrem ca toți eroii noștri din serviciile de urgență, fie ei voluntari sau din sectorul privat, să primească aceleași drepturi ca și colegii lor din serviciile profesioniste. Mai precis, propunem încadrarea activității pompierilor voluntari în condiții speciale de muncă, ceea ce înseamnă condiții mai bune și mai sigure pentru cei care ne apără viețile și bunurile zi de zi.

Acum, există o diferență mare între cum sunt tratați acești salvatori. În ciuda curajului și sacrificiului lor, legislația actuală nu le oferă aceleași condiții de muncă. Această situație nedreaptă trebuie să se schimbe. Dorim să corectăm această discriminare și să oferim recunoașterea adecvată eforturilor remarcabile ale tuturor celor implicați în salvarea și protecția comunităților noastre.

Partidul unic PNL-PSD nu dă doi bani pe nevoile românilor
Trădătorilor de la PSD și PNL nu le pasă de români. Trei proiecte de lege depuse alături de colegii din AUR au fost respinse săptămâna trecută în Plenul Senatului. Propunerile noastre prevedeau, printre altele, ca primarii, deputații și europarlamentarii să fie aleși doar pentru două mandate la rând, creșterea numărului de parlamentari pentru diaspora și schimbări în supravegherea procesului electoral.

Se pare că parlamentarii PSD, PNL și UDMR au adoptat obiceiul de a vota împotriva proiectelor de lege inițiate de AUR, atât în comisii, cât și în plen, refuzând astfel să ne permită să propunem inițiative legislative benefice pentru români. Anul acesta cetățenii se vor opune, la rândul lor, prin vot, rămânerii acestor diletanți mărunți în fotoliile Parlamentului!

Au venit, au văzut, ne-au mințit!
La comanda marionetelor din PNL, care i-au trădat și umilit pe români pentru a mia oară, liderii Partidului Popular European (PPE) au mărșăluit prin București, unde au venit să ne promită din nou că vom adera curând la spațiul Schengen.

Ca să ne convingă de bunele intenții, liderii PPE au adoptat și un manifest, unde preiau exact teoria Austriei, care șantajează România și Bulgaria în ceea ce privește accederea țărilor la spațiul Schengen contra realizării pretențiilor austriece privind securitatea frontierelor externe ale UE, deși cele două subiecte nu sunt și nu trebuie legate.

Niciun politican român nu avea dreptul să voteze așa ceva. Practic, aceștia au dat muniție europarlamentarului austriac Nehammer, care va pleca acum în Austria bucuros că i-a potolit pe cetățenii de rang doi ai Uniunii Europene. Iar PNLiștii, pe lângă faptul că i-au făcut jocul lui Nehammer, i-au mai și dezinformat pe români, dând de înțeles în mod mincinos că s-ar fi făcut un mare pas spre admiterea României în Spațiul Schengen.

Vă spun eu: nu s-a făcut niciun pas. Îi cerem Ursulei von der Leyen, președintele Comisiei Europene, să înceteze să ne mai dea asigurări mieroase că „ne sprijină” și, în schimb, să-și facă datoria și să deschidă procedura de infringement împotriva Austriei pentru încălcarea tratatelor europene prin blocarea României.

Totodată, cerem ca Austria să fie sancționată cu suma de zece milioane de euro zilnic până când își retrage opoziția față de aderarea României la Schengen. Așa ar fi corect, având în vedere daunele aduse României de către Austria prin blocajul său ilegal.

Noi, cei de la AUR, suntem singurul partid care se bate pentru români și care îi va reprezenta cu cinste și devotament la Bruxelles. Gata cu minciuna, gata cu batjocura, gata cu acest tratament umilitor! Dreptate pentru România!

Ce studii am? Vă spun chiar eu
Tot mai mulți sunt interesați de „ce studii are George Simion”. Nu sunt secrete, nu mă ascund. Datele sunt publice, știți bine că sunt transparent și nu mă ascund de nimeni.

Sunt absolvent, în anul 2005, al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București, unul dintre cele mai bune din țară. Nu că o spun eu, dar o dovedesc statisticile oficiale.

Am obținut la examenul de Bacalaureat nota 10 la proba orală la Limba și Literatura Română, tot 10 la proba orală la Limba Franceză, în timp ce la probele scrise am avut următoarele note: Limba și Literatura Română, nota 9, la Istoria Românilor nota 9.55, iar la Limba Engleză, nota 9.60.

La Educație Fizică am primit nota 10.

Am urmat apoi cursurile Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București, pe care le-am absolvit în anul 2008.

Peste doi ani, în anul 2010, am devenit absolvent al unui program de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pe lângă activitatea pe care o prestez în lumea politică, am publicat și cărțile „Blocați în labirint”, care prezintă miturile corespondente statului dintre Prut şi Nistru şi prezintă motivele pentru care Republica Moldova este ultimul stat din Europa, și cea intitulată „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu”, o povestire a propriilor experienţe din ultimii ani.

Despre activitățile mele civice, amintesc doar că din 2006 m-am remarcat ca lider al grupării „Noii Golani”, care se dorea a fi o continuare a mişcării de stradă din 1990. În cadrul mișcării am introdus și mesajul „Basarabia e România”.

În perioada 2006-2018 am organizat acțiuni civice de impact în România și Republica Moldova. Detalii, AICI.

Primii candidați AUR pentru funcțiile de președinți de Consilii Județene
AUR, prin Biroul Național de Conducere, a validat în această săptămână candidaturile pentru funcțiile de președinți de Consilii Județene. Lista este compusă din persoane cu experiență profesională, gata să lucreze spre binele comunității.

Suntem hotărâți să lansăm în luptă acești candidați ca să înfrunte baronii locali și coaliția toxică PSD-PNL care au adus România în această situație precară:

Blejan Ciprian – județul Bihor – inginer și antreprenor

Constantin Ciprian Iacob – județul Dâmbovița – avocat

Dămureanu Ringo – județul Dolj – inginer și deputat

Zorlescu Adrian- județul Gorj – inginer constructor și antreprenor

Pop Darius – județul Maramureș – artist (Conservatorul) și deputat

Lavric Sorin – județul Neamț- medic, scriitor și senator

Mihăescu Mugur – județul Olt – actor și antreprenor

Băculescu Vlad – județul Satu Mare – avocat și antreprenor

Florea Gabriel – județul Teleorman – antreprenor

Badiu George – județul Vrancea – jurist, fost cadru MAI și deputat

Miron Neculai – județul Suceava – antreprenor și actual primar al comunei Bosanci

Candidați și voi în localitatea voastră, avem nevoie de candidați pentru consiliile locale, județene și primării. O puteți face accesând linkul: https://partidulaur.ro/platforma-de-merit/. În acest an românii nu trebuie să mai aleagă răul cel mai mic, cetățenii pot face Alegerea de AUR!

AUR, alături de românii din Diaspora
Săptămâna trecută, colegul meu Dan Tanasă a avut o întrevedere cu Ana Hernández Sierra , șef adjunct al Ambasadei Spaniei, cu care a discutat despre drepturile a celor peste 644 de mii de români stabiliți oficial în Spania. Neoficial, însă, numărul este mult mai mare.

Colegul meu a mulțumit pentru faptul că Spania va permite dubla cetățenie, un vis împlinit pentru românii din acest stat, care vor avea dreptul la locuri de muncă mai bine plătite, la asistență sanitară mai bună și la un pașaport spaniol.

De asemenea, a adus în discuție și problema orelor de limba română în școlile publice de acolo. Ne dorim ca românii stabiliți peste hotare să își păstreze identitatea, de aceea muncim să găsim o formulă astfel încât să putem facilita accesul la limba română în școlile publice din Spania.

Românii din diaspora reprezintă o prioritate pentru noi, cei de la AUR, și vom depune toate eforturile în continuare pentru a crea condiții optime ca aceștia să revină acasă.

Comentarii
  • M-am nascut intr-un copac , intr-un cuib de cioara, si deadrecu ce eram scoteam singurul capul afara………………. Hai siktir Simioane.

  • Ce raport frate? Propaganda Aur plătită din taxele românilor e in voga.

    Un om cu rezultate 0 pentru economia României. Un protestatar și atât. Propaganda ieftina pentru un om fara rezultate

  • exact @Zero!! ma consider un retardat care nu pricep la al’de politica . in schimb la economie sunt mult peste medie. acest aur si sos nu au o programa micro/macro economica in situatia daca ajung la guvernare. doar tipete si urlete pe FB. atat. tinta lor ca si electorat? nu stiu!!

  • exact @Zero!! ma consider un retardat care nu pricep la al’de politica . in schimb la economie sunt mult peste medie. acest aur si sos nu au o programa micro/macro economica in situatia daca ajung la guvernare. doar tipete si urlete pe FB. atat. tinta lor ca si electorat? nu stiu!!

  • cine l-a rugat pe acest om să dea un raport despre nimic chiar nu interesează pe nimeni cine este și ce a făcut la viața lui mai mult se laudă că a fost golan asta trebuie să fie laudă din politica românească iar despre studii la ce vocabular are și ce comportament public duce către analfabetism chiar dacă are poate niște dipolome care le au mulți care nu au fost pe la școală….așa că simion ești un nimeni și dormi liniștit că nu interesează pe nimeni aiurelile tale….n b

Adauga un comentariu