Eveniment-Social

Raportul activității desfășurate în 2021, dezbătut la adunarea generală a judecătorilor de la Curtea de Apel Iași

Publicat: 28 ian. 2022
Evenimentul a avut loc cu participarea judecătorilor Curții de Apel Iași și a magistraților care asigură conducerea instanțelor din județele Iași și Vaslui

La data de 28.01.2022, începând cu ora 11.00, la sediul Curții de Apel Iași, a avut loc Adunarea generală a judecătorilor de la Curtea de Apel Iași, în cadrul căreia a fost dezbătut Raportul de bilanț privind activitatea desfășurată în anul 2021.

Evenimentul a avut loc cu participarea judecătorilor Curții de Apel Iași și a magistraților care asigură conducerea instanțelor din județele Iași și Vaslui. Invitația la acest important moment din viața justiției ieșene a fost onorată de Vasile Chifan, Procuror General al Parchetului de pe lângă Curteade Apel Iași; Cristina Chiriac, Procuror-șef serviciu al Direcție Naționale Anticorupție – Iași; avocat Marius Sriblea, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Raportul privind activitatea desfășurată în anul 2021 de Curtea de Apel Iași poate fi consultat on-line, pe portalul Curții de Apel Iași, la rubrica „Instanța în cifre”, Secțiunea „Rapoarte și studii” sau accesând linkul de AICI!

Tribunalul Iași, pe locul patru în ceea ce privește volumul de activitate în ierarhia instanțelor din România

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Iași este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 21 ianuarie 2022 a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul acestei instanțe, în cadrul căreia a fost dezbătut Raportul de bilanț al activității profesionale desfășurate de Tribunalul Iaşi în anul 2021.

În acest context, menționăm că Tribunalul Iași:

–  s-a situat pe locul al cincilea în ierarhia tribunalelor din țară (după Tribunalul București, Tribunalul Dolj, Tribunalul Constanța și Tribunalul Argeș), cu cel mai mare volum de dosare nou intrate în anul 2021, mai exact un număr de 15.065 cauze;

–  s-a situat pe locul al patrulea  în ierarhia tribunalelor din ţară (după Tribunalul Bucureşti, Tribunalul Constanța şi Tribunalul Argeș), cu cel mai mare volum de activitate (adică numărul total de dosare pe rol, respectiv 25.188 cauze).

Deși anul 2021 a fost marcat de contextul pandemic, judecătorii și personalul auxiliar au depus eforturi reale pentru ca activitatea instanței să se desfășoare în concordanță cu așteptările opiniei publice, dovadă fiind și menținerea Tribunalului Iași  în parametrii gradului de performanță EFICIENT.

În fine, precizăm faptul că, analiza indicatorilor statistici conturează, per ansamblu, pentru anul 2021, o activitate generală bună atât din punct de vedere cantitativ, cât şi din perspectiva celerităţii  şi a calităţii (având în vedere scăderea numărului hotărârilor atacate, dar şi al indicelui de desființare a acestora, precum și o creştere a majorității indicatorilor de performanţă).

Vă comunicăm, alăturat, aspectele relevante cuprinse în Raportul de bilanţ al activităţii profesionale desfăşurate de Tribunalul Iaşi în anul 2021, material care poate fi consultat şi pe pagina de internet a Tribunalului Iași de pe Portalul instanţelor de judecată, la secţiunea „Instanța în cifre”:
Comentarii
  • Trăim intr-o țară plină de infractori si tot felul de infracțiuni pentru că cei care le comit nu se tem de instituțiile de aplicare a legii. Dacă vă uitați putin prin sertare si o sa vedeți niste dosare care stau de ani și ani de zile, o sa va prindeti repede. După care ne uitam la pericolul din stradă!

  • Poate o sa aflam intr-o zi dintr-un film, un documentar ceva, cum au scăpat cele două clanuri mari de pedepsele legii…….. Acum pe bune! Cum sa amâni pronunțarea cu încă 5 zile ca să se poată prescrie faptele?!

Adauga un comentariu