Coronavirus

Raportul care ne dă fiori! Casa Albă: Pandemia este departe de a se fi terminat

Publicat: 26 mai 2020

Dr. Chris Murray, cercetător la Universitatea Washington, care a realizat o serie de estimări citate de Casă Albă şi alte autorităţi americane, susţine că pandemia de COVID-19 este „departe de a se termina”.

„Prognozele noastre arată că până în august vom avea în continuare o mulţime de decese”, a spus Murray pentru CNN. „Şi dacă ne uităm la ce se va întâmpla după luna august, numărul de decese va continua”.

Murray a spus şi că noi sondaje realizate de statisticienii universităţii arată că „în medie în SUA, aproximativ 40% dintre americani spun că poartă mască de protecţie tot timpul şi 80% au purtat cel puţin odată“.

Cercetătorul a spus că măsurile de distanţare socială şi utilizarea măştilor au fost factorii care au făcut ca criza COVID-19 să nu fie „atât de rea precum ar fi putut fi”.

„Chiar credem că asta se datorează utilizării măştilor şi faptului că oamenii sunt mai precauţi”, a spus Murray. „Dar, desigur, imaginile din acest weekend te fac să te întrebi dacă oamenii încep să uite de acea prudenţă.”

Adauga un comentariu