Local

Raportul ISU Iași pe 2020. Pompierii ieșeni au avut peste 16.000 de intervenții

Publicat: 05 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raportul ISU Iași pe 2020. Pompierii ieșeni au avut peste 16.000 de intervenții

Reprezentanții ISU Iași au făcut public raportul instituției pe anul 2020. Raportul pompierilor ieșeni a fost evidențiat la Casa Pătrată, în prezența autorităților județene și a altor structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. În 2020, angajații ISU au fost solicitați la peste 16.000 de intervenții

Un număr uriaș de intervenții pentru pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași „Mihail Grigore Sturdza” în anul 2020. Angajații Inspectoratului și-au prezentat raportul de activitate pe anul 2020 în fața șefilor administrației județene. În plus, cei de la ISU Iași au prezentat și obiectivele și prioritățile pe anul 2021.

„ISU Iași a acționat pentru aplicarea legislației în domeniul apărării vieții, în scopul creșterii gradului de siguranță a cetățenilor. Anul 2020 a adus noi provocări în societate, iar echipa ISU a fost constant implicată în gestionarea evenimentelor directe și colaterale determinate de pandemia de COVID-19”, a apus colonelul Ionuț Grădinaru, șeful ISU Iași.

Cele mai multe intervenții au vizat incendiile. Un astfel de caz a fost și în primăvara anului trecut, în apropierea municipiului Iași.

Raportul ISU Iași pe 2020. Iată principalele intervenții

Conducerea ISU Iași a prezentat și principalele intervenții ale Inspectoratului pe parcursul anului precedent. Acesta a arătat că, în anul 2020, ISU Iași a rezolvat 16.142 situații de urgență.

„Au fost situații care au constat în incendii, incendii de vegetație, intervenții pirotehnice și misiuni de decontaminare. Au fost misiuni cu o medie zilnică de 44 de intervenții și un timp mediu de răspuns care a scăzut cu 41 secunde față de 2019. De asemenea, au fost și peste 340 misiuni de cooperare inter-instituțională cu alte instituții. Au fost misiuni alături de Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Apele Române Iași și Garda de mediu”, a mai spus șeful ISU Iași.

Printre acțiunile pompierilor ieșeni s-au numărat și controalele la spitalele din județ.

Noi măsuri impuse de ISU Iași în 2020

Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au arătat că, pe lângă acțiunile zilnice, instituția s-a ocupat și de specializarea personalului. Au fost organizate cursuri la nivelul centrelor de pregătire ale Inspectoratului, timp în care s-a lucrat și la un plan de pregătire în domeniul situațiilor de urgență. Planul a vizat instruirea populației privind comportarea în astfel de situații și pentru demararea unor activități de educare preventivă a cetățenilor.
La eveniment a fost prezent și dr. Georgeta Simona Ivașcu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Iași, alături de dr. Diana Cimpoeșu, coordonatorul serviciului UPU-SMURD Iași, care au prezentat activitatea echipei în contextul pandemiei de COVID-19.

Șefii din Casa Pătrată au fost prezenți la raportul ISU Iași

La Casa Pătrată au fost prezenți și prefectul Marian Grigoraș, dar și Sorin Afloarei, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

„Felicit echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru eforturile pe care le face zilnic pentru a îndeplini o misiune nobilă, protejarea și salvarea vieților omenești. În numele ieșenilor, le mulțumesc pentru curaj, pentru că tot ceea ce fac ei depășește cu mult limitele unei simple meserii, fiind adevărate acte de implicare și altruism”, a spus Sorin Afloarei, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Tot ieri, a fost prezentat și raportul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

„Am participat la prezentarea bilanțului activității pe anul 2020 a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași. A fost o bună ocazie de a-i felicita și de a mulțumi lucrătorilor acestei instituții pentru curajul, dăruirea și profesionalismul de care dau dovadă în fiecare zi, în slujba cetățenilor județului Iași. Totodată, astăzi (4 februarie 2021) a fost prezentat și bilanțul activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe anul trecut. Această structură a avut de luat la nivel județean, printre altele, deciziile cele mai importante în vederea combaterii pandemiei”, a menționat prefectul Marian Grigoraș

Adauga un comentariu