Local

Raportul preliminar al ISU Iaşi cu privire la incendiile din cartierul Dacia şi Green Park

Publicat: 13 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raportul preliminar al ISU Iaşi cu privire la incendiile din cartierul Dacia şi Green Park
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a transmis astăzi, 13 aprilie 2021, un raport preliminar cu privire la cele două incendii produse ieri în municipiul Iași, în cartierul Dacia dar și în zona Green Park din Tătărași

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a transmis astăzi, 13 aprilie 2021, un raport preliminar cu privire la cele două incendii produse ieri în municipiul Iași, în cartierul Dacia dar și în zona Green Park din Tătărași.

Luni, 12 aprilie 2021, au izbucnit două incendii puternice care au provocat pagube materiale semnificative, la care au intervenit zeci de subofițeri cu mai multe autospeciale de intervenție.

Incendiu în zona cartierului rezidențial Green Park

Potrivit declarației de ultimă oră a reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, în data de 12 aprilie 2021, Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit de urgență în municipiul Iași, pe strada Fântânilor, în zona Tătărași, la cartierul rezidențial Green Park, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la nivelul balconului al unui apartament aflat la etajul 8 al unui bloc de locuințe colective.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, ci doar pagube materiale. Au ars toate materialele combustibile aflate în balcon, tâmplărie PVC și ușa de acces la balcon, instalația electrică. S-au degradat elementele de mobilier din living și dormitor, aparatele electrocasnice (TV, sistem audio, cuptor microunde, frigidere și hotă bucătărie), zugrăveala de pe fațada exterioară pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și cea de la baie pe o suprafață aproximativă de 20 de metri pătrați.

La 10 apartamente au fost degradate balcoanele și materialele combustibile aflate la nivelul acestora. Din fericire, s-au autoevacuat circa 60 de persoane, iar în urma incendiului au fost asistate medical, de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, trei persoane cu atac de panică, toate refuzând transportul la spital.

Cauză probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Incendiu în cartierul Dacia din municipiul Iași

De asemenea, la scurt timp după producerea incendiului din zona Tătărași, a mai izbucnit un altul în cartierul Dacia. Ieri, 12 aprilie 2021, Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit imediat în municipiul Iași, pe Bulevardul Dacia, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament, la etajul 3 al unui bloc.

De asemenea, au reușit să se autoevacuze 20 de persoane. La momentul localizării incendiului, s-a constatat că proprietara apartamentului, în vârstă de 76 de ani a fost surprinsă în incendiu, fiind evacuată de echipajele de intervenție, în stare de inconștiență și predată echipajului medical de Terapie Intensivă Mobilă, fiind resuscitată la locul evenimentului și transportată la spital.

Proprietara apartamentului 10 de la nivelul 3 al imobilului a fost evacuată cu sprijinul pompierilor, suferind un atac de panică din cauza inundării cu fum a casei de scări, a fost evaluată de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, refuzând transportul la spital.

În urma izbucnirii incendiului a ars apartamentul în proporție de aproximativ 50% (sufrageria și bucătăria). S-au degradat elementele de mobilă și tâmplărie, tencuiala și a fost afectat apartamentul de la etajul 2.

Cauză probabilă de producere a incendiului a fost de la o lumânare lăsată nesupravegheată;

Adauga un comentariu