National

Rareș Bogdan a explicat de ce Klaus Iohannis l-a ales pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier

Publicat: 11 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rareș Bogdan a explicat de ce Klaus Iohannis l-a ales pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, se opune unei variante de premier independent

Rareș Bogdan spune că dacă Dacian Cioloș va eșua în ”negocierile cu PSD și AUR” pentru o majoritate parlamentară, atunci el va da dovadă de o ”iresponsabilitate crasă”, pentru că s-a auto-propus premier fără a avea o susținere. Liderul liberal a precizat că PNL are o singură variantă de premier, pe Florin Cîțu, dând de înțeles că parlamentarii partidului nu vor pune umărul pe instaurarea unui nou cabinet Cioloș.

”Președintele a luat act de propunerile partidelor și l-a ales pe cel cu mai mulți parlamentari. Noi vom sta de vorbă cu domnia sa și vom merge cu mandatul BPN. Noi vom continua să guvernăm, chiar și cu mâinile amputate.

Le propun să fie atenți la nevoile oamenilor. Vom sta de vorbă împreună, vom lua toate deciziile în BPN. Așteptăm ca domnul Cioloș să își finalizeze discuțiile cu AUR și PSD. Eu sper ca el să nu fi venit în fața președintelui cu o ofertă de a fi premier fără să fi avut în spate o majoritate.

Dacă domnul Cioloș nu va contura o majoritate, ceea ce ar arăta o iresponsabilitate crasă, atunci președintele va face o nouă consultare cu partidele politice. Noi avem o singură propunere: Florin Cîțu!”, a declarat Rareș Bogdan.

Marcel Ciolacu, despre desemnarea lui Dacian Cioloș: „PSD nu va vota niciodată un nou Guvern zero”

Desemnarea lui Dacian Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate, afirmă liderul social-democraților, Marcel Ciolacu. El precizează că „PSD nu va vota niciodată un nou Guvern zero”.

„Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate! Am dat jos Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură în care am criticat și prestația miniștrilor USR. PNL și USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România știe acest lucru”, scrie pe Fcebook Marcel Ciolacu.

El precizează că „ PSD nu va vota niciodată un nou Guvern zero”.

„Să se voteze partenerii alianței pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România”, conchide Ciolacu.

PNL va discuta cu Dacian Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR, a afirmat liderul PNL, Florin Cîțu.

Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe susținute luni, 11 octombrie 2021, a decis să desemneze pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș Preşedintele Klaus Iohannis a avut, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

„Astăzi, am avut consultări cu formațiunile parlamentare. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolovate indiferent cine guvernează: situația pandemică și situația prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele prin PNRR. Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă și am subliniat că acestea sunt impportante, și cu certurile politice. Formațiunile au venit cu diferite abordări. Eu am reținut o propunere: Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș”, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu