National

Rareș Bogdan, despre protestul din Piața Victoriei: „Îi rog pe jandarmi să-și păstreze calmul. Lăsați oamenii să se exprime”

Publicat: 08 nov. 2020
Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, duminică, la Antena 3, că îi roagă pe jandarmii aflați în Piața Victoriei să își păstreze calmul în contextul protestului din fața Guvernului. El a catalogat ca fiind „o prostie” o eventuală confiscare a boxelor, după o scurtă altercație între jandarmi și protestatari pe acestă temă.

„Îi rog pe jandarmi să-şi păstreze calmul, dreptul la protest este democratic. Nu trebuie să oprim protestul. Trebuie să le atragem atenţia că e bine să păstreze distanţarea socială, să poarte masca, că există riscul de a se infecta. Dar niciodată nu voi fi împotriva unui protest. Iar aia cu boxele, lăsaţi domnule boxele în pace, lăsaţi oamenii să se exprime. O confiscare a boxelor, că sunt ale lui Dide, Bot, Lovin, Ceauşescu, sau ale cui or fi acum, este o prostie, trebuie lăsaţi oamenii să se exprime. Iubim libertatea, dar nimeni nu iubeşte moartea”, a declarat Rareș Bogdan.

Proteste în Piața Victoriei. Zeci de persoane s-au adunat pentru a manifesta împotriva măsurilor luate de Guvern

Mai multe zeci de persoane s-au adunat în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta cu privire la noile măsuri de prevenție împotriva pandemiei de coronavirus luate de Executiv. Aceste măsuri ar urma să intre în vigoare de luni, 8 noiembrie 2020. Persoanele care protestează în aceste momente sunt nemulțumite de obligativitatea purtării măștii de protecție. De asemenea unele doresc ca piețele agro-alimentare să nu fie închise.

Manifestanții s-au mobilizat prin intermediul rețelelor de socializare. Din păcate, foarte multe persoane prezente în Piața Victoriei nu poartă mască de protecție și cei care o au, nu o poartă corespunzător. Riscul de infectare este unul ridicat. La aceste proteste participă persoane din mai multe categorii de vârstă. De asemenea există numeroase persoane care contestă existența SARS-CoV-2.

Ce părere are Rareș Bogdan despre testul COVID-19

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a relatat, duminică, la Antena 3, că s-a testat de coronavirus de două ori în interval de cinci zile, după ce a intrat în contact cu mai multe persoane depistate pozitiv cu COVID-19. El a declarat că s-a testat la privat și a plătit 450 de lei pe un test. Ambele teste au ieșit negative. În acest context, liberalul a apreciat că testul de coronavirus este „prea scump” și ar trebui să fie gratuit.

„Este al doilea test pe care mi-l fac in 5 zile. 450 de lei. E scump, e foarte scump, trebuie gratuit”, a declarat Rareș Bogdan.

Adauga un comentariu