National

Rareș Bogdan, despre tragedia de la Colectiv: „Vrem vinovații, până la unul! JUSTIȚIE, NU CORUPȚIE! Corupția ucide!”

Publicat: 30 oct. 2020
Rareş Bogdan
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan

Rareş Bogdan a transmis, vineri, un mesaj dur, în ziua în care se împlinesc cinci ani de la incendiul din clublul Colectiv. Potrivit prim-vicepreşedintele PNL, tragedia din Clubul Colectiv este cea mai mare nenorocire care a lovit România după Revoluția din 1989.

Liderul liberal subliniază că trebuie să facem totul pentru ca asemenea tragedii să nu mai aibă loc.

„5 ani de la cea mai mare nenorocire care a lovit România după revoluție. Din inima noastră curge sânge gândindu-ne la sufletele sfâșiate ale celor care și-au pierdut copiii, rudele și prietenii la #Colectiv. 65 de tineri pentru care ceasul a stat, pe Pământ, ne cer, de Dincolo, să facem totul pentru ca asemenea tragedii să nu mai aibă loc.

Suntem datori să rupem lanțul complicităților care ucid, să nu tolerăm nicio autoritate care închide ochii la nerespectarea legii. Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru. No mercy! Vrem vinovații, până la unul! JUSTIȚIE, NU CORUPȚIE! Corupția ucide! Dumnezeu să ne ajute!”, este mesajul transmis de Rareș Bogdan.

Pe 30 octombrie 2020 s-au împlinit cinci ani de la tragedia care a şocat o ţară întreagă. 65 de tineri au murit în incendiul din Colectiv și alți zeci își trăiesc viața în chinuri greu de închipuit. La cinci ani de la incendiu, nu avem încă vinovați pedepsiți, iar ancheta pare a fi departe de final.

A fost creat un lanț uman, pentru a marca 5 ani de la tragedia Colectiv

Un lanţ uman s-a format, vineri seară, de la Clubul Colectiv până la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a marca împlinirea a cinci ani de la tragedie. Supravieţuitori, rude, prieteni, cunoscuţi sau simpli trecători, cu candele în mână, la distanţa impusă de pandemia pe care o traversăm, s-au prins într-un ”lanţ al memoriei”. La Curtea de Apel Bucureşti au fost aşezate pe zidurile clădirii fotografiile tuturor victimelor, iar la Clubul Colectiv sunt sute de candele aprinse şi zeci de coroane de flori.

”La 5 ani după Colectiv, un lanţ de incompetenţă şi corupţie încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după Colectiv, un lanţ de aroganţă şi impostură încă ne îmbolnăveşte în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după Colectiv, un lanţ de nepăsare şi iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovaţii în justiţie. La 5 ani după Colectiv, cerem dreptate”, este mesajul transmis de organizatori.

Spravieţuitori, rude, prieteni, cunoscuţi sau simpli trecători, cu candele în mână, la distanţa impusă de pandemia pe care o traversăm, câteva sute de persoane, s-au prins într-un ”lanţ al memoriei, de la Clubul Colectiv la Curtea de Apel Bucureşti.

La Curtea de Apel Bucureşti au fost aşezate pe zidurile clădirii fotografiile tuturor victimelor, alături de candele aprinse.

La Clubul Colectiv sunt sute de candele aprinse şi zeci de coroane de flori.

 

Comentarii
  • Un ziarist care calcă în picioare etica profesionala, înșelind lumea cu „echidistanta” lui cel puțin cu un an inainte de a trece în politica, este un gunoi arivist, fără onoare. A fost bine răsplătit, și-a pus sacii în căruța,e „cineva”, dar ramine un vierme lipsit de credibilitate! Și-a trădat profesia pentru a deveni sluga!

  • Chear si degetul il are mic si degeaba ni-l arata aproape la fiecare aparitie. A nesocotit in cel mai josnic mod profesia de jurnalist,se vedea de la distanta ca pute ,a- P-N a-L -ist.
    Nu va face NIMIC ,si poate ROMANII se vor trezi si vor vota minim cu cei ce au reprezentat pentru ei DOAR NIMIC.
    VORBE GOALE SI INCOMPETENTA GENERALA.

Adauga un comentariu