Actualitate

Rareș Bogdan îl atacă dur pe Florin Cîțu, după demiterea lui Octav Bjoza: „A greșit profund!“

Publicat: 21 mart. 2021
Rareș Bogdan
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan îl atacă dur pe Florin Cîțu, după demiterea lui Octav Bjoza prin publicarea deciziei în Monitorul Oficial şi fără să aibă mai întâi o discuţie cu acesta.

Rareş Bogdan consideră că Florin Cîțu trebuia să discute cu Octav Bjoza înainte de a-l demite.

„Îl susţin pe Florin Cîţu în toate deciziile sale, dar aici trebuia să îl cheme. Cred că a greşit profund. Eu sunt nepot de deţinut politic, tatăl meu mi-a povestit cum îl aduceau pe bunicul în pătură, după ce îl băteau trei, patru zile pentru că nu semna un simplu act. Octav Bjoza a fost la mine în emisiuni de nenumărate ori, reprezintă 2.800 de oameni care mai sunt în viaţă şi vreo 8.300 de urmaşi, de soţii ale foştilor deţinuţi politici.

Nu poţi să schimbi un secretar de stat sau un subsecretar de stat, printr-o publicare în Monitorul Oficial fără să-l chemi, să stai de vorbă, să-l iei pe după umăr, să îi spui ştiu exact ce sunteţi, ştiu exact ce aţi făcut, ştiu exact că reprezentaţi acea parte a României care nu s-a pus în genunchi într-un moment în care o lume întreagă, o Europă întreagă, jumătate de Europă se punea în genunchi. Dumneavoastră aţi preferat să staţi în picioare, în rezistenţa din munţi. El a fost arestat prima dată la 17 ani. Cu un astfel de om trebuie să stai de vorbă”, a spus Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan: „Comunicatul pe care AFDPR l-a dat vineri are cel puţin patru chestiuni scandaloase“

Liderul liberal este de părere că acel comunicat al AFDPR are mai multe chestiuni scandaloase.

„În acelaşi timp şi aici nu am cum să nu o spun, cu tot dragul meu pentru Octav Bjoza, comunicatul pe care AFDPR l-a dat vineri are cel puţin patru chestiuni scandaloase, dar acele chestiuni trebuiau discutate, trebuiau retrase. Oricât de mult drag am eu pentru Octav Bjoza şi pentru deţinuţii politici nu poţi să pui semnul egal între criminali de război şi nazişti şi urmaşi ai deţinuţilor care au fost victime. Dar în acelaşi timp trebuie să ne uităm că în anii 50-60 au fost foarte multe decizii ale instanţelor care au spus criminal de război unui om care a fost împotriva regimului comunist. Deci sentinţele nu sunt totuna cu realitatea”, a explicat Rareş Bogdan.

„Nu poți nega Holocaustul!“

Europarlamentarul PNL a precizat că în România a fost Holocaust, iar cine nu recunoaşte asta nu recunoaşte istoria ţării noastre.

„Acolo în schimb era o chestie care nu îşi avea locul, trebuia scoasă, dar ce să îi ceri lui Octav Bjoza şi distinşilor deţinuţi politici să fie semantic, să scrie…Ei sunt mai duri, sunt nişte persoane care au suferit şi cuvintele lor sunt mai aspre pentru că acolo Holocaustul nu este Holocaust mic şi mare. În România a fost Holocaust. Cine nu recunoaşte asta înseamnă că nu recunoaşte istoria României. Nu trebuia să apară acolo discutarea, să discutăm cât de mare a fost Holocaustul. A fost Holocaust şi trebuie să ne recunoaştem vina istorică. Asta a fost perioada, dar trebuie să o recunoaştem, să punem capul în pământ. Urmaşii unor criminali de război sau unor nazişti, nu au de ce să primească ajutoare de la stat”, a menţionat Rareş Bogdan.

Comentarii
  • Si daca a gesit si incacegresealafatala nu ar trebui,daca evident daca are DEMNITATE,sa/sidea DEMISIA?Acest CATU a distrus economia si a impovarat poporul romanprin imprumuturile facute si cu dobanzi exrbitante.,fapt pentru care va trebui sa raspunda,chiar PENAL.Cum poti sa compari peacest individ cu Guvernatorul tarii,carestie carte,fiindca a invatat si nu si/a batut joc de poporul roman.Afaracu voi lighioane s spurcati ce sunteti,cacilocul vostru e la racoare.Sa fiu iertat,daram ajuns la varsta cand pot pleca in orice moment si nu vreau sa/l iert pe acest OM de infatuare si minciunile cu care au indus i n eroare pe romani,pentru a fi alesi drept conducatori. AM satisfactia ca nu le/am dat votul,unor derbedei de tipul lui ALEXE,CHIRICA,CATU,ORBAN,BODEA,BARNA si multi,multialtii.Oricum Dumnezeu ii va judeca dupa faptele lor.

  • P.S.Am omis sa va spun d/le Rares ca perceptia romanului e cu totul alta!Dar e bine ca va deziceti de acesti incompetenti ai neamului romanesc si caatitudinea dvs.e apreciata de romani.Va felicitam si vadorim ca bunul D/zeu sa vaaiba in pza. Balaban Gh. Barlad

  • daca era asa de tare in gura de ce nu a ramas in parlamentul romaniei sa faca ceva pt oameni si a ales un salariu gras la parlamentul european?si mai este ceva,cand a venit la iasi in campanie l a facut flenduri pe kirikul si apoi a intors o ca la ploiesti!!demisia kelule!!!!

Adauga un comentariu