National

Rareș Bogdan: „PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%”

Publicat: 04 sept. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Rareș Bogdan PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că o creștere a pensiilor cu 10% este foarte puțin, precizând că este nevoie de majorarea cu cât a mai rămas până la 40%

Tensiunile în coaliția de guvernare continuă, în contextul în care liberalii și social-democrații nu au ajuns la un acord cu privire la mărirea pensiilor. PSD susține că există banii necesari în buget pentru o astfel de măsură.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că o creștere a pensiilor cu 10% este foarte puțin, precizând că este nevoie de majorarea cu cât a mai rămas până la 40%.

„Noi am mărit odată cu 14%, altatdată cu 10%… Acum avem o crestere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas. Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%.  Domnul Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare”, a spus europarlamentarul liberal.

Rareș Bogdan a mai afirmat că PNL va propune o creștere a pensiilor cu 16%, pentru a ajunge la procentul stabilit.

Ministrul Finanțelor, obligat să găsească o sursă de finanțare pentru majorarea pensiilor

„Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu gasește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creștere cu 10%. Nu este 10%, ci 16% – potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor. Nimeni din PNL nu e departe de problemele românilor (…)”, a mai spus Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a amintit că Guvernul Orban a crescut cu 14%, iar Guvernul Ciucă cu 10%, amintind că este imperativ să se respecte legea.

„Haideți să ne uităm pe indexor. Haideți să fim responsabili și să recunoaștem că ne împrumutăm pe niște dobânzi foarte mari. Dl. Câciu negociază mai prost decât dl Cîțu, care se împrumuta cu 2% și acum ne împrumutăm cu 8,5%. Îl critica pe Cîțu, dar acum Câciu se împrumută cu dublul dobâznii lui Cîțu. Luni sau marți vom avea ședința de Coaliție și dl Câciu va fi rugat să răspundă de ce România se împrumută cu o dobânda de aproape 9%, a concluzionat Rareș Bogdan, scrie Flux24.ro.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, joi, că Guvernul are bani pentru a majora pensiile.

„Nu am să mă pronunţ asupra procentului, ceea ce pot să vă spun este că există spaţiu şi mai există şi necesitate, iar decizia finală va fi luată în Coaliţie, pentru că trebuie aşezate în echilibru nevoia de compensare a pierderii de putere de cumpărare la mai multe categorii de cetăţeni, nu numai la pensionari”, a declarat ministrul Câciu.

Comentarii
Adauga un comentariu