Stiri si curiozitati

Rase de iepuri potrivite ca animale de companie. Personalitate și îngrijire

Publicat: 21 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rase de iepuri potrivite ca animale de companie. Personalitate și îngrijire
Rasa Lop este corespondentul rasei de câini Golden Retriever

Dacă ești în căutarea unui mic și adorabil tovarăș urecheat, alegerea unei anumite rase de iepuri poate deveni copleșitoare. Există peste 100 de rase de iepuri din care să alegi. Așadar, am decis să îți sărim în ajutor în această căutare a celei mai potrivite rase de iepuri ca animal de companie.

Fiecare iepure din lista de mai jos este câștigător din punctul nostru de vedere. Sunt prietenoși, blânzi cu copiii și, desigur, absolut drăgălași și adorabili.

Caracteristicile diverselor rase de iepuri de apartament

Atunci când încercați să vă decideți asupra unei rase de iepuri, ar trebui să țineți cont de 3 aspecte esențiale. Trebuie să conștientizezi de cât spațiu va avea nevoie iepurele. Iepurii vin în toate formele și dimensiunile. Unii sunt giganți, în timp ce alții sunt micuți (denumiți și mini). Iepurii mai mici au nevoie de mai puțin spațiu, dar dacă vrei să îi iei cu tine la mare, vei avea nevoie de cuști, zonă pentru oliță și spațiu pentru joacă.

Apoi, ia în considerare dacă preferi blana lungă sau scurtă. Pentru că, asemenea pisicilor și câinilor, iepurii năpârlesc. Iepurii cu blană lungă sunt frumoși, dar au nevoie de mai multă întreținere. De fapt, aceștia trebuie coafați în mod regulat pentru a preveni smocurile încâlcite dureroase. Dacă scopul tău este să mergi cu iepurii la concursuri și expoziții internaționale, ar fi bine să te asiguri că achiziționezi urecheatul de la un crescător reputat care crește iepuri înregistrați. Există multe lucruri de luat în considerare atunci când aduci orice animal de companie nou în casa ta. Să continuăm cu lista celor mai bune rase de iepuri de companie.

Iepurii Rex și Lop

Primul pe lista noastră este catifelatul iepure din rasa Rex. Acest iepuraș este destul de docil și relaxat și un favorit al copiilor mici. Le place să se relaxeze pe canapea și accepta cu ușurință alte animale de companie. Blana lor este mai scurtă și mai densă decât a altor rase. Puteți găsi acest iepuraș superb într-o varietate de culori, inclusiv negru, albastru, gri, liliachiu, ciocolatiu … și așa mai departe!

Deși prietenia este o trăsătură care poate fi găsită în toate rasele de iepuri, câștigătorul este cel din rasa Lop. Lop (în special Mini Lop sau The American Fuzzy Lop), este corespondentul rasei de câini Golden Retriever. Lop are urechile căzute și o expresie care imploră să fie iubit și răsfățat, regăsindu-se atât în dimensiune standard, cât și mini. Această rasă este totodată și foarte distractvă, activă și cu un simț al umorului de proporții. Singurul dezavantaj este procesul de năpârlire prin care trec în fiecare vară.

Uriașul Belgian. Cea mai mare rasă de iepure de apartament

Uriașul belgian (flamand) este un gigant blând, în ciuda aspectului! Și dacă ați văzut fotografii virale cu iepuri la fel de mari precum un copil mic, trebuie să știți că aceștia sunt de obicei din rasa uriaș belgian. În medie, acești iepuri cântăresc în jur de 15 kilograme și cresc foarte repede.

Oricât de mari ar crește, acești iepuri sunt foarte distractiv de ciufulit. Iar în ceea ce privește furajele, vor avea nevoie de ceva mai mult decât un iepure de mărime tipică pentru a-și menține o greutate sănătoasă. De asemenea, vor avea nevoie de un habitat mai mare decât un iepuraș de mărime medie. Poți găsi uriași belgieni cu blană neagră, albastră, bej, gri deschis, nisipiu, gri oțel sau alb.

Iepurele Angora cu blana lungă

Dacă îți place ideea unei mingi uriașe în mijlocul sufrageriei tale, vei iubi iepurii Angora. Sunt moi, extrem de pufoși și destul de docili. După cum am menționat, orice iepure cu păr lung va avea nevoie de un regim de îngrijire consecvent, dar gândiți-vă că este pur și simplu mai mult timp de petrecut cu iepurașul tău iubit!

Blana de iepure Angora este folosită pentru a face unele dintre cele mai frumoase fibre din lume! Deci, dacă te-ai gândit să te apuci de tricotat, iepurele tău Angora îți va fi atât animal de companie, hobby, și poate chiar generator de bani. Acestea fiind spuse, Angora preferă să fie lăsați în pace și sunt foarte recunoscători. Dacă aceasta este rasa pentru tine, asigură-te că familia ta știe că domnișoarei îi place să aibă spațiul ei personal.

Iepurele Chinchilla. Activi și jucăuși

Inteligenți, drăguți, activi, iepurii au personalități diverse și foarte diferite. Dar dacă sunteți în căutarea unei rase de iepuri care să fie afectuoasă cu copiii, un iepure Chinchilla ar putea fi alegerea ideală.
Aceastei rase frumoase îi place foarte mult să se relaxeze. Așa că, dacă vrei ca la sfârșitul zilei să ai un ghemotoc cu care să te ghemuiești, ei bine, acest boț de blană vă așteaptă să îl aduceți acasă. În plus, este binecunoscut faptul că iepurelui Chinchilla îi place foarte mult să fie alintat.

Adevărul este că iepurii sunt animale de companie grozave, iar rasa pe care o alegi trebuie să se plieze pe preferințele familiei tale. Nu trebuie să vă simțiți prea copleșiți, deoarece nu puteți greși în alegerea unei rase de iepure de companie. Cu siguranță undeva se află un iepure care abia așteaptă să devină parte din familia ta.

Adauga un comentariu