Local

Răsturnare de situație: procurorul Horodniceanu are calitatea de penal în dosarul Veranda! Judecătorii de la Înalta Curte au decis astăzi să fie cercetat pentru abuz în serviciu și fals! Colegii baronului nu-l mai pot ține în brațe! – EXCLUSIV, FOTO

Publicat: 16 nov. 2023
_____ Vizualizări 13 Comentarii
Răsturnare de situație procurorul Horodniceanu are calitatea de penal în dosarul Veranda Judecătorii de la Înalta Curte au decis astăzi să fie cercetat pentru abuz în serviciu și fals Colegii baronului nu-l mai pot ține în brațe - EXCLUSIV FOTO
Procurorul Daniel Horodniceanu va fi din nou tras la răspundere

Răsturnare de situație! Procurorul Horodniceanu are calitatea de penal în dosarul Veranda, după ce Judecătorii de la Înalta Curte au decis astăzi să fie cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. Colegii săi nu-l mai pot ține în brațe

Astăzi, judecătorii de la ICCJ au confirmat oficial că procurorul ieșean Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT, iar în prezent vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), trebuie să fie cercetat penal pentru infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual. Decizia vine în contextul în care până în prezent colegii baronului au făcut artificii incredibile pentru a-l proteja în fața unor acuzații extrem de grave. In primă fază a fost protejat în scandalul în care, procurorul a umilit polițiștii ce l-au oprit in trafic, iar acesta vizibil deranjat de faptul că i s-au cerut actele la control, Horodniceanu le atrage atenția agenților că el a condus structura de combatere a crimei organizate și că toți polițiștii din județ îl cunosc. Ulterior, a fost ,,apărat” și într-un alt dosar și anume dosarul Veranda, însă de data asta penal, prin ordonanța din data de 7 august 2023, când colegii din cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus clasarea pentru infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual.

Răsturnare de situație: procurorul Horodniceanu are calitatea de penal în dosarul Veranda! Judecătorii de la Înalta Curte au decis astăzi să fie cercetat pentru abuz în serviciu și fals!

Procurorul Daniel Horodniceanunu mai poate fi ținut în brațe nici de colegii săi de la CSM, dar nici de cei din cadrul Parchetului General, deoarece astăzi judecătorii de la ICCJ au transmis oficial faptul că baronul trebuie să fie cercetat penal pentru săvârșirea celor două infracțiuni. Din procuror de caz, Horodniceanu a obținut calitatea de suspect în dosarul menționat, potrivit deciziei definitive a ICCJ.

Ba mai mult, acesta a avut și un complice în dosar, care a redactat draftul ordonanţei şi i l-a pus la dispoziţie baronului, deşi acesta nu mai deţinea calitatea de procuror de caz, prin prisma funcţiei în care fusese ales, adică vicepreședintele CSM. Astfel că, el nu mai putea nici măcar să exercite activitatea de procuror.  Soluția de clasare a fost dispusă fără ca măcar să se înceapă urmărirea penală în cauză. Este greu de imaginat că se poate întâmpla așa ceva în lumea justiției, însă astăzi judecătorii de la ICCJ au adus puțină lumină.

Citește și: Incredibil! Baronul Horodniceanu a scăpat basma curată! Colegii de la CSM au respins acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară!

Ce a făcut Daniel Horodniceanu?

Daniel Horodniceanu a instrumentat dosarul ,,Veranda” până în momentul în care a devenit vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv până în luna ianuarie a anului 2023. Dar, cu toate acestea, baronul nu s-a oprit și cu sprijinul lui Ioan Popa, complicele său, a semnat și a antedatat o ordonanţă despre care se presupune că a fost emisă în 4 ianuarie 2022, ordonanţă care a fost comunicată persoanelor acuzate în cauză abia în cursul lunii iulie 2023 și despre care chiar  Daniel Horodniceanu a afirmat în mod repetat ulterior datei de 4 ianuarie 2023, inclusiv în faţa judecătorilor de drepturi şi libertăţi, că nu există şi că urmează să fie emisă.

Practic, vicepreședintele CSM a semnat  după data de 7 februarie 2023 și probabil undeva între luna iunie şi luna iulie a anului curent, când Horodniceanu nu mai era procuror de caz. Oricât a încercat el să menționeze că ordonanța a fost emisă în Ianuarie 2022, este evident faptul că este o afirmație neadevărată, deoarece a fost cerută în mod repetat de către persoanele acuzate, iar Horodniceanu le-a transmis că ordonanţa încă nu a fost emisă. Ba mai mult, acesta a arătat și în scris că acel document nu exista în data de 4 Ianuarie 2022, în cadrul unor proceduri desfășurate. Astfel că, Daniel Horodniceanu a săvârșit în mod evident infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual.

Citește și: Atac la adresa baronului Horodniceanu, după ce nu a primit nicio sancțiune din partea colegilor. Fostul procuror Mihai Laurențiu Vasilescu reacționează dur: „Dar vicepreședintele CSM nu a afectat prestigiul justiției?”

Comentarii
  • 1.Ati inventat o noua calitate, cea de „penal” intr-un dosar. La ce moment al procesului suspectul devine penal?
    2.N-am inteles de ce in sistemul public se fac astfel de gainarii de 2 lei in actele oficiale. Ca sa ascunzi niste erori mici nu trebuie sa faci niste erori si mai mari.

  • Ai belit-o porcule. Vezi tu de acuma ce futai iti foote Zamo. Zamo te foote in RUC si Aura te chișă in freza 😂😂😂

  • Sa vedeti voi falsuri facute de procurorul prisacaru. Tot de la diicot. Horo e mic copil…inca suge de la țâță pe langa prisacaru

  • Golanul asta cum de a ajuns procuror? Se vede ca a trecut de 2 ori pe la facultate,cand s- a inscris si cand a luat diploma. Rusine Romanie cu astfel de sistem judiciar corupt,mediocru, mituit ,politizat si infractional. Asta pare ca consuma ceva interzise.Golanul procuror infractor!

  • A retinut numarul si nu le- a aratat-o. o sa-i mai dea o clasare ca sa fie de tot . Excrocii sa-si plateasca datoriiile si sa nu mai stringa averi pe spatele statului si implicit a poporului. Asa se intimpla cind organele statului finante politie primarii nu-si fac treaba la timp .Ajung tot felul de neaveniti cocotati pe bani si cred ca toti sunt ai lor. Avocatii cum o sa-i mai ceara rapanosului de la Pascani niste bani?
    O sa-i luati melu la trinta lui si la toti care au lucrat in acest dosar.

  • Mai intoarce Doamne roata,sa-mi mai vad o data soarta…. Sa-mi vad anii tineretei,sa-mi vad stralucirea vietii,care Doamne fara ROST s-au dus😅🤣😂frumos sfarsit de cariera! Asa e cand esti prost si faci dosare la misto. Va rog sa va verificati glicemia si transaminazele,aratati Horror.😂

Adauga un comentariu