Prima pagină » Culinar » Rață cu varză roșie. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative

Rață cu varză roșie. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative

16 feb. 2024, 11:35,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă ca la restaurant, putem face o rață cu varză roșie. Acest fel de mâncare este delicios, aromat, sățios și sănătos. Pentru câteva porții de rață cu varză vom avea nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de îndemânare, iar succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta perfectă pentru un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Rață cu varză roșie

Când vine vorba de preparatele culinare cu carne, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe placul multora dintre noi este o rață cu varză roșie. Acest fel de mâncare se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Rața cu varză roșie este ideală de servit la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare gustoasă și sățioasă. Rața poate fi gătită la cuptor și cu un sos de portocale. Această rețetă poate părea complicată, dar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un preparat perfect. Dacă vrem să gătim un piept de rață cu sos de portocale vom avea nevoie de 2 bucăți de piept de rață, 1 cartof dulce, 1 bucată de păstârnac, 50 g de unt, 75 ml de lapte, nucșoară măcinată, cimbru, sare, piper, 2 portocale, 2 linguri de lichior și 1 lingură de zahăr brun.

Pentru iubitorii de delicii rafinate, ideală este și o friptură de iepure gătită la cuptor, cu sos dulce-acrișor. Rețetele sunt inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Rața cu varză roșie este delicioasă și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese.

Cum să pregătești la tine acasă o mâncare ca la restaurant

Dacă vrem să pregătim o rață cu varză roșie vom avea nevoie de 4 pulpe de rață, 1 varză roșie, 3 linguri de ulei de măsline, 1 cubuleț de unt, 100 ml de vin roșu, 3 linguri de oțet, sare și piper după gust, 1 ceapă, 2 lingurițe de zahăr și nucșoară rasă.

Pulpele de rață se curăță de grăsime, se spală și se lasă la scurs. Într-o tigaie adâncă se pune untul la topit împreună cu uleiul. Se pun pulpele de rață și se lasă la rumenit. Se întorc pulpele pe ambele părți pentru a se frăgezi.

Când sunt gata, se scot pulpele de rață pe un platou cu prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei. După aceea se pune în tigaie ceapa la călit. După aceea se adaugă varza roșie tăiată fideluță și se potrivește gustul cu sare și piper.

Se toarnă și vinul împreună cu oțetul, nucșoara și se amestecă ușor pentru a se căli varza roșie și a deveni aromată. După aceea se pun în tigaie și pulpele de rață și se lasă la gătit la foc mic. Când preparatul culinar este gata, se ia de pe foc și se servesc delicioasele pulpe de rață cu varza roșie călită. Cu siguranță acest fel de mâncare va fi apreciat de toți cei de la masă.

Rața cu varză roșie este ideală de servit la mesele festive. Rețeta poate părea complicată, dar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *