Coronavirus

Rata de pozitivare la coronavirus creşte din nou la New York

Publicat: 29 sept. 2020
teste covid-19
Beatrice Mahler consideră că psihologii ar trebui să ajute familiile celor care mor de coronavirus

Rata de pozitivare la coronavirus creşte din nou la New York, mai ales în zonele cu un număr mare de evrei religioşi. Informația a fost oferită de guvernatorul Andrew Cuomo, citat de AFP, fenomenul provocând îngrijorare, deoarece peste câteva zile urmează să se redeschidă școlile publice.

Datele pentru ultimele 24 de ore arată 1,5% teste pozitive, adică 834 din cele 52.936 de teste realizate, a scris pe Twitter Andrew Cuomo. Rata de pozitivare staţiona la 1% de mai multe zile.

Rata de pozitivare la coronavirus creşte din nou la New York

După ce a fost puternic lovit de coronavirus în primăvară, cu un număr record de 23.800 de morţi numai pentru oraşul New York cu începere din martie, autorităţile se lăudau în ultimele săptămâni cu o rată de pozitivare şi de contaminare printre cele mai scăzute din marile oraşe americane.

Dacă media de 1,5% teste pozitive este în continuare relativ scăzută, mai ales în comparaţie cu explozia actuală de cazuri în Europa, ea ascunde focare de contaminare considerate „îngrijorătoare” de autorităţile sanitare, în special în cartierele din Brooklyn cu o puternică populaţie de evrei religioşi.

Probleme în zonele cu număr mare de evrei religioşi

În unele dintre aceste cartiere, rata de contaminare a urcat la peste 5-6%, faţă de 1% pentru întregul oraş, mai ales pe fondul sărbătorilor evreieşti care s-au încheiat luni cu celebrarea Yom Kippur (Ziua Ispăşirii), potrivit autorităţilor sanitare din New York.

Printre locurile unde rata de pozitivare a crescut, guvernatorul Cuomo a citat luni, pe lângă Brooklyn, două comitate de la marea periferie newyorkeză, Rockland şi Orange, unde locuieşte, de asemenea, un număr important de evrei religioşi.

Îngrijorare cu câteva zile înainte de redeschiderea şcolilor publice

Creşterea numărului de cazuri în Brooklyn este îngrijorătoare pentru autorităţile capitalei economice a SUA, deoarece intervine cu câteva zile înainte de redeschiderea şcolilor publice pentru cursuri parţial în persoană, spre sfârşitul acestei săptămâni, deschidere amânată deja de două ori.

Anunţând acţiuni de comunicare în următoarele zile cu privire la necesitatea gesturilor barieră şi portului măştii, serviciile sanitare au avertizat că vor inspecta şcolile particulare – inclusiv numeroase şcoli evreieşti yeshiva – şi vor sancţiona instituţiile unde portul măştii şi distanţarea nu sunt respectate.

Numărul deceselor cauzate de Covid-19 depășește un milion

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că, la nouă luni de la depistarea noului coronavirus în China, numărul deceselor cauzate de Covid-19 depășește un milion, potrivit RFI.

Epidemiile sunt în creștere în Europa, Orientul Mijlociu și Asia, în special în India, care a înregistrat duminică 9 milioane de cazuri.

OMS mai transmite că numărul deceselor ar putea crește la 2 milioane înainte ca un vaccin să fie disponibil.

La nivel global, săptămâna 13 – 19 aprilie a fost cea mai mortală perioadă din pandemie, cu peste 7.400 de decese înregistrate în fiecare zi.

Avertismentul OMS: Numărul deceselor cauzate de Covid-19 depășește un milion

Cu peste 200.000, Statele Unite au cel mai mare număr oficial de morți până în prezent, urmate de Brazilia cu peste 138.000. Inițial cel mai grav focar, Asia a înregistrat o creștere treptată a cazurilor din aprilie și a înregistrat în mod regulat peste 1.000 de decese pe zi începând cu 20 iulie.

India este cea mai afectată țară, cu peste 1.100 de decese pe zi săptămâna trecută și o mortalitate totală totală în jur de 90.000.

Epidemiile se accelerează în mai multe țări europene, inclusiv în Franța, cu 20% mai multe cazuri noi și cu 28% mai multe decese decât săptămâna precedentă. La nivel global, curba mortalității s-a aplatizat de la începutul lunii iunie, cu aproximativ 5.000 de decese pe zi.

Adauga un comentariu