Local

Rata incidențelor COVID-19 în județul Iași! Localitățile ieșene unde situația este tot mai dramatică

Publicat: 18 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rata incidențelor COVID-19 în județul Iași Localitățile ieșene unde situația este tot mai dramatică
Ieșeni din municipiu cu mască de protecție împotriva virusului COVID-19

Rata incidențelor COVID-19 în județul Iași arată o serie de schimbări majore în unele localități ieșene. Rata de infectare cu COVID-19 printre locuitorii unor unități administrativ-teritoriale s-a schimbat substanțial în ultimele două săptămâni

Localitățile din zona metropolitană continuă să fie în capul listei incidențelor COVID-19 în județul Iași. Comunele care se află în coasta municipiului Iași au rata de incidență la mia de locuitori tot mai mare. Autoritățile județene au impus deja carantina în mai multe zone din comuna Ciurea. De asemenea, au fost luate în calcul și măsuri în comunele Valea Lupului și Miroslava, însă acestea nu vor intra în carantină. Situația din ultimele două săptămâni arată o fluctuație a incidențelor în fiecare localitate din județul Iași.

Rata incidențelor COVID-19 în județul Iași. Rata de infectare în zona metropolitană Iași în ultimele 14 zile

În ceea ce privește municipiul Iași, rata de infectare este de 3,76 la mia de locuitori. Incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut în ultimele două săptămâni de la 5 la mia de locuitori. La o populație de 410 mii de locuitori, în urmă cu două săptămâni s-au înregistat un total de aproape 11.800 cazuri de COVID-19. În prezent, numărul cazurilor de COVID-19 la nivelul municipiului a crescut de la începutul pandemiei la 14 mii. Cu toate acestea, incidența a scăzut și datorită numărului de vindecări din municipiul Iași.
O situație aparte este cea de la Valea Lupului. Incidența cazurilor de COVID-19 din această localitate este de 10,19 la mia de locuitori. Cu toate acestea, autoritățile au considerat că nu se impune carantina generalizată. În urmă cu două săptămâni, la o populație de 11.800 persoane, erau circa 420 de cazuri de la începutul pandemiei. În prezent, cifra a ajuns la aproape 520 de cazuri de COVID-19. Cele circa 100 de cazuri în plus în două săptămâni au ridicat incidența cazurilor de coronavirus.

Incidențele COVID-19 în județul Iași. Evoluția cazurilor în localitățile din jurul municipiului

Carantinarea parțială din comuna Ciurea a funcționat în ultima perioadă. Comuna a fost carantinată la o incidență de 8,33 la mia de locuitori. În prezent, rata de infectare este de 5,68. La o populație de 17.800 de persoane, localitatea a înregistrat un total de peste 610 cazuri. În zona metropolitană Iași, numărul de infectări a crescut ușor în ultima perioadă. În comuna Miroslava, în prezent, rata de infectare este de 7,12 la mia de locuitori. Din martie 2020 și până în prezent s-au înregistat circa 850 de cazuri de coronavirus la o populație de 24 de mii de locuitori. În două săptămâni, în localitatea ieșeană au apărut 160 de cazuri noi. În comuna Lețcani, incidența cazurilor de COVID-19 este de 3,36 la mia de locuitori. Comuna cu 8.000 de locuitori a înregistrat în ultimele 14 zile doar 30 de cazuri noi, ceea ce a făcut ca incidența să scadă de la peste 5 la mie.

Lista localităților din județul Iași trecute în zona verde. Incidență de 0 în mai multe zone

Dacă în alte zone din județul Iași situația este mai gravă, mai multe localități se pot lăuda cu o incidență de 0 cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre orașele Hârlău și Podu Iloaiei, dar și de comunele Al.I. Cuza, Butea, Bârnova, Cozmești, Deleni, Ipatele, Mircești, Răducăneni, Șipote și Tomești. Din luna martie 2020 și până în prezent, în orașul Hârlău s-au înregistrat aproape 400 de cazuri la o populație de peste 15.500 de persoane. În acest fel, incidența cazurilor COVID-19 este de 0 la mia de locuitori, conform calculelor autorităților ieșene. În Podu Iloaiei, la o populație de peste 11 mii locuitori s-au înregistrat circa 260 de cazuri de COVID-19.
În total, în județul Iași, la o populație de peste 1 milion de locuitori s-au înregistrat aproximativ 24.000 de cazuri de COVID-19, incidența fiind de sub 2 la mia de locuitori.

Adauga un comentariu