Razboi în Ucraina

Război în Ucraina: Occidentul respinge rezultatele referendumului

Publicat: 28 sept. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii

Zelenski promite că îi va apăra pe ucrainenii din teritoriile ocupate, după cum vor fi dezvăluite rezultatele votului. Asta in timp ce in Zaporojie peste 90% au votat alipirea de Rusia.

UPDATE 23.33: Casa Albă: Washingtonul nu va recunoaşte „niciodată” anexările Rusiei

„Nu vom recunoaşte niciodată aceste tentative ilegale şi ilegitime de anexare”, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, după organizarea în Ucraina a unor „referendumuri” denunţate de Kiev şi Occident.

UPDATE 23.00: Scurgerile din conducta Nord Stream: Încălzire imediată la nivel local, dar impact limitat asupra climei globale

Scurgerile cauzate de exploziile de la gazoductele Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică eliberează metan, un puternic gaz cu efect de seră. Dar, deși se așteaptă ca incidentul să aibă un impact limitat asupra climei, experții spun că acesta ilustrează riscul unor astfel de emisii, scrie AFP.

UPDATE 22.30: Cât de mare și de puternică este cu adevărat armata Rusiei?

De-a lungul deceniilor, armata Rusiei a fost prezentată ca fiind una dintre cele mai puternice din lume. Într-adevăr, o armată înarmată nuclear. Ca și cum ar fi vrut să reamintească lumii acest fapt, președintele Vladimir Putin a oferit în mod regulat atât rușilor, cât și lumii întregi, parade și exerciții militare perfect coregrafiate, potrivit Deutsche Welle.

UPDATE 22.00: inlanda închide o autostradă importantă pentru a organiza exerciţii cu avioanele de luptă

Finlanda a închis o secţiune a unei autostrăzi principale timp de cinci zile, pentru prima dată zeci de ani, pentru a permite avioanelor sale de luptă să exerseze aterizări şi decolări pe o pistă de rezervă, relatează News.ro citând Reuters.

UPDATE 21.30: Nord Stream:Rusia deschide o anchetă privind un „act de terorism internațional”

Serviciile de securitate ruse (FSB) au deschis o anchetă privind un „act de terorism internațional” după presupusul sabotaj al gazoductului Nord Stream în Marea Baltică, a anunțat miercuri Parchetul general rus, citat de AFP.

UPDATE 20.45: Casa Albă spune că „este ridicol” din partea Rusiei să insinueze că Statele Unite ar purea fi responsabile de sabotarea gazoductelor Nord Stream

„Este ridicol” din partea Rusiei să insinueze că Statele Unite ar purea fi responsabile pentru scurgerile din gazoductele Nord Stream din Marea Baltică, a comentat miercuri purtătoarea de cuvânt a Consiliului de securitate națională al Casei Albei, Adrienne Watson, potrivit AFP.

UPDATE 20.00: Washingtonul anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 1,1 miliarde de dolari / 18 sisteme HIMARS

Noul ajutor, menit să consolideze apărarea țării pe termen mediu și lung, include 18 sisteme Himars, 150 de Humvee, radare și sisteme de apărare antidronă, a precizat Departamentul american al Apărării într-un comunicat.

UPDATE 19.00: Rusia cere explicaţii de la Apple după ce aplicaţiile VK au fost eliminate din magazinul App Store

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia a cerut miercuri explicaţii de la Apple după ce aplicaţiile operate de firma rusă de tehnologie controlată de stat VK au fost eliminate din magazinul de aplicaţii al companiei americane App Store.

UPDATE 18.40: De câte luni spune Ucraina că are nevoie pentru a câștiga războiul / Orașele care trebuie să cadă

Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a afirmat într-un mesaj video transmis ucrainenilor că războiul va fi câștigat la câteva luni după căderea unuia din două orașe cheie din Donbas.

UPDATE 18.00: UE propune un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei, „pentru a face Kremlinul să plătească”

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

UPDATE 17.22: Armata lui Putin comasează forțe la granița regiunii Harkov: „Nu știm ce vor face în continuare”

Război în Ucraina. Rusia concentrează trupe militare și echipamente în apropierea graniței cu Harkov, în vederea unei posibile ofensive.

UPDATE 16.45: UE și NATO spun că scurgerile din gazoductele Nord Stream sunt „acte de sabotaj”

Uniunea Europeană a anunțat că scurgerile din gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, care fac legătura între Rusia și Europa, au fost rezultate ale unor operațiuni de sabotaj – însă nu a acuzat direct Rusia.

UPDATE 14.55: Erdogan îi dă un mesaj clar lui Putin. De teama sancțiunilor SUA, toate băncile din Turcia renunță la sistemul de plăți Mir al Rusiei

Trei bănci de stat din Turcia intenționează să părăsească sistemul rusesc de plăți Mir, pe fondul avertismentelor și presiunilor SUA ca țările care folosesc acest serviciu să renunțe la el, scrie Bloomberg, care citează un înalt oficial turc.

UPDATE 12.44: Serbia nu va recunoaşte rezultalele referendumurilor organizate de Rusia în Ucraina, afirmă preşedintele Aleksandar Vucic

Serbia nu va recunoaşte rezultatele referendumurilor organizate în patru regiuni din Ucraina ocupate parţial de forţele ruse, a declarat miercuri preşedintele Aleksandar Vucic, în ciuda legăturilor strânse dintre Belgrad şi Moscova, potrivit Reuters.

UPDATE 11.02: Ucraina: Liderii proruşi din Lugansk şi Herson îi cer lui Putin să oficializeze anexarea la Rusia

Autorităţile proruse din regiunile ucrainene Lugansk şi Herson au anunţat miercuri că i-au cerut oficial preşedintelui Vladimir Putin alipirea la Rusia, după un ”referendum” privind anexarea condamnat pe scară largă de comunitatea internaţională, informează AFP şi Reuters.

UPDATE 09.55: SUA nu cred în amenințările lui Vladimir Putin: Nu schimbăm configurația nucleară

Administraţia Joseph Biden a anunţat, marţi seară, că tratează cu seriozitate ameninţările nucleare din partea Rusiei, precizând însă că, deocamdată, nu este necesară modificarea configuraţiei de apărare strategică.

UPDATE 08.00: Ministrul polonez de externe, Zbigniew Rau, a declarat că răspunsul NATO la orice utilizare a armelor nucleare în Ucraina ar trebui să fie non-nuclear, dar „devastator”

Comentariile sale vin după ce Dmitri Medvedev, vicleanul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a amenințat din nou Occidentul cu folosirea armelor nucleare în Ucraina, spunând: „Imaginați-vă că Rusia este forțată să folosească cea mai formidabilă armă împotriva regimului ucrainean, care a a comis un act de agresiune de amploare, care este periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că NATO nu va interveni direct în conflict, nici măcar în această situație.”

UPDATE 07.30: Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina își va „apăra” cetățenii din regiunile deținute de Moscova

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina își va „apăra” cetățenii din regiunile deținute de Moscova despre care autoritățile susțin că au votat în favoarea fuziunii cu Rusia . Zelenskiy a spus într-un videoclip pe Telegram: „Vom acționa pentru a ne proteja poporul, atât în ​​regiunea Herson, în regiunea Zaporizhzhia, în Donbas, în zonele ocupate în prezent din regiunea Harkiv și în Crimeea”.

UPDATE 07.00: Oficialii susținuți de Kremlin din cele patru regiuni ucrainene care organizează „referendumuri” au revendicat marți victoria pe fondul condamnării internaționale a buletinelor de vot false.

Comentarii
Adauga un comentariu