Local

Război total între afaceristul Ioan Budeanu și ieșenii din Tătărași. Proprietarii sunt îngroziți că vor fi evacuați de patronul Coseli

Publicat: 14 sept. 2020
Ieșenii din Tătărași îl acuză pe Ioan Budeanu, patronul Coseli, că vrea să evacueze spațiile folosite de aceștia
Ioan Budeanu, patronul Coseli, este acuzat de ieșenii care locuiesc în Tătărași că vrea să evacueze spațiile folosite de aceștia

Conflictul dintre omul de afaceri Ioan Budeanu și ieșenii care locuiesc într-un bloc din cartierul Tătărași continuă în instanță după ce patronul Coseli a încercat să evacueze spațiul folosit de aceștia vreme de zeci de ani. Oamenii au cerut suspendarea executării pe motiv că Ioan Budeanu, prin firma sa, revendică un spațiu care nu îi aparține și pentru care ar fi obținut un ordin de evacuare în condiții cu totul și cu totul suspecte. Coseli a început evacuarea câștigând un proces împotriva Asociației de Proprietari Han Tătar, dar care nu este, de fapt, deținătoarea acelor spații și care aparțin ieșenilor care locuiesc în blocul respectiv

Războiul dintre omul de afaceri Ioan Budeanu și locuitorii din Tătărași continuă în instanță. Pentru a opri evacuarea spațiului de la subsolul blocului din strada Han Tătar, proprietarii apartamentelor de aici au făcut demersurile legale și apelează la înțelegerea judecătorilor pentru a anula evacuarea spațiilor pe care aceștia le folosesc de zeci de ani și despre care susțin că sunt proprietari de drept. Asociația de Proprietari Han Tătar nr. 10-14 bloc 362 a făcut un recurs împotriva deciziei prin care compania Coseli a obținut ordinul de evacuare a spațiului de la subsolul blocului din Han Tătar nr. 10-14.

„Chiar din momentul în care a venit executorul judecătoresc să ne evacueze s-a mers la Oficiul de Cadastru de unde s-au luat extrasele de carte funciară din care reiese că noi suntem proprietarii de drept ai spațiului de la subsol. Suntem 15 proprietari de apartamente care avem direct acele locuri și unde lăsăm mașinile. Coseli a dat în judecată Asociația de Proprietari Han Tătar care nu este deținătoarea acelor spații și care aparțin, de fapt, proprietarilor de apartamente din bloc, fiind practic un fel de boxe. Noi avem fiecare acte de proprietate pe care abia acum le dăm la dosar ca lucrurile să fie clare. Unii dintre noi nici nu mai stau în bloc, sunt mutați prin Păcurari sau alte zone, dar când au vândut apartamentul nu au vândut și spațiul de la subsol, fiecare cum a decis”, au explicat reprezentanții Asociației de Proprietari Han Tătar nr. 10-14 bloc 362.

Ieșenii din Tătărași nu se așteptau să fie evacuați de Coseli

La începutul lunii septembrie, executorii judecătorești însoțiți de jandarmi i-au luat cu asalt pe ieșenii care locuiesc în blocul din strada Tătărași. Oamenii au avut atunci o mare surpriză pentru că nu se așteptau și nici măcar nu știau despre faptul că spațiul de la parterul blocului urmează să fie evacuat de Coseli prin ordin judecătoresc.

„Noi ne-am trezit direct cu ordinul de evacuare lipit pe ușa de la intrare. Nici noi, nici executorul nu știam exact ce se întâmplă acolo pentru că noi nu știam de vreun proces, iar executorul nu știa că în interior sunt mașinile și bunurile noastre. O mare parte din spațiile de pe Tătărași le-a luat Cheșcu de la Flux, iar pe celelalte a pus ochii Budeanu de la Coseli. Încetul cu încetul a luat spațiile comerciale de pe Han Tătar și esplanada Oancea, dar tot nu îi ajunge”, au mai spus membrii Asociației de Proprietari Han Tătar nr. 10-14 bloc 362.

Asociația de Proprietari Han Tătar este aproape de desființare

Ieșenii care locuiesc în Tătărași mai povestesc faptul că omul de afaceri Ioan Budeanu a umblat în urmă cu mai mulți ani printre vecinii din cartier pentru a strânge o listă de semnături însă nu știu exact pentru ce.

„Nu știm cum s-a învârtit și a făcut rost de acte să obțină ordin judecătoresc, dar știm că în urmă cu ceva ani umbla cu cofraje de ouă din ușă în ușă să le doneze la vecini și pentru asta cerea o semnătură pe un tabel. La subsolul blocurilor de aici există spații mari unde noi, proprietarii de apartamente, avem locuri de parcare și spațiu de depozitare. Suntem 15 persoane care avem acte de proprietate pe spațiile de la subsol, însă unii dintre noi sunt mutați deja în alte locații. Parcările s-au dat în momentul când cineva și-a cumpărat apartament în bloc. Budeanu a profitat de faptul că Asociația de Proprietari este în desființare și nimeni nu este interesat de soarta ei pentru că niciun avocat nu s-a prezentat din partea Asociației la procesele cu Coseli”, au mai spus reprezentanții Asociației de Proprietari Han Tătar nr. 10-14 bloc 362.

Controversatul afacerist Ioan Budeanu ia terenurile din Tătărași

Ioan Budeanu este unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Iași, iar de-a lungul timpului a fost implicat în numeroase scandaluri, inclusiv pentru evacuarea unor spații din zona Tătărași. Coseli SA este unul dintre cei mai cunoscuți producători de esențe, condimente, arome și conservanți pentru industria alimentară din România. Ioan Budeanu nu a putut fi contactat până la închiderea ediției pentru a oferi un punct de vedere.

Adauga un comentariu