Actualitate

Război total intre USR şi PNL! Clotilde Armand a creat un nou scandal la Sectorul 1

Publicat: 30 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Război total intre USR şi PNL Clotilde Armand a creat un  nou scandal la Sectorul 1
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a aprobat, duminică, prelungirea stării de alertă pe raza sectorului

Filmul războiului dintre USR și PNL continua la sectorul 1 unde primărița Clotilde Armand a lansat iar un nou episod de scandal. Se pare că PNL și USR nu se înţeleg deloc în Consiliul Local din Sectorul 1 iar acest lucru se poate observa prin reacţiile acide dintre reprezentanţii celor două partide politice.

Clotilde Armand continuă să dinamiteze şedinţele din CL Sectorul 1 spunând că mai mulţi lideri PNL au dorit scoaterea de pe listă a unui proiect controversat.

Clotilde Armand, război total cu PNL Sectorul 1

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Clotilde Armand a declarat război consilierilor locali PNL sectorul 1. Aceasta spune că aceştia au cerut scoaterea de pe listă a unui subiect controversat şi că, solicitarea făcuta de liderii PNL este una cu iz penal. De altfel, Clotilde Armand îi invită pe bucureșteni să privească şedinţa din cadrul CL Sectorul 1:

”Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă ședință de Consiliu Local. Pe ordinea de zi se regăsesc, din nou, proiectele de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea determinării cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SĂ. Nu uitați că sunt peste 117 milioane de lei plus penalități de recuperat de la această companie – prejudiciul față de comunitatea locală. Așa cum recomandă Curtea de Conturi a României, ANRSC și cam toate instituțiile în cauză ale Statului Român.

Reamintesc că la ședința de săptămâna trecută anumiți lideri PNL au venit la mine în cabinet înaintea ședinței să scot aceste proiete de pe ordinea de zi (sper să nu mai îndrăznească asta pentru că este infracțiune). N-am făcut-o iar domniile lor s-au transformat în timpul ședinței de Consiliu Local în cei mai aprigi avocați ai companiei de salubritate. Apoi, consilierii PNL au votat împreună cu PSD și aceste proiecte n-au trecut (evident, să nu uităm cine a făcut acest contract păgubos în anul 2008, pe o perioadă de 25 de ani).

Astfel, vă invit să urmăriți ședința de Consiliu Local al Sectorului 1 și modul în care consilierii aleși de Dvs. aleg să vă reprezinte.”, scrie Clotilde Armand.

Consilierul Local al PNL Podaru Dan, o acuză pe Armand de minciună

În replică, consilierul local Podaru Dan o acuză pe Armand de minciună şi de denaturarea faptelor. Acesta este de părere că în acest fel nu poate crea o colaborare intre USR şi PNL în consiliul local:

Dragă Clotilde, în condițiile acestor defăimări repetate, este greu să putem avea un parteneriat și să putem colabora acum sau pe viitor. Prezinți informații trunchiate. În toată Europa (și în Germania și Elveția) există contracte extinse pe perioade de 25 de ani sau peste iar, în România, un astfel de contract îl are chiar Apă Novă în București.

Explicația duratei unor astfel de contracte este una care are rațiuni economice (leasing, investiții, proiecte în desfășurare etc.). Dezinformezi prin mesajele pe care le postezi. Nu există niciun fel de legătură între ceea ce transmitea Curtea de Conturi în trecut și actuala situație Romprest.

PNL și Consilierii săi locali nu pot vota decât lucruri legale și nu se pot transforma în instanțe de judecată sau în procurori. Rolul tău este cel de a fi un bun administrator și nu un procuror sau un inchizitor. Îmi pare rău că am ajuns în situația de astăzi și îmi este profund rușine de lucrurile pe care le faci.”, scrie consilierul PNL.

Clotilde Armand, lung şir de scandaluri la Sectorul 1

Incă de la preluarea mandatului de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand a generat multe scandaluri. Probabil cel mai important conflict pe care primărița USR l-a provocat este cel cu firma de salubritate care colecta gunoiul în Sectorul 1. Aceasta a întrerupt contractul de colaborare ducând la decizia firmei de a nu mai ridica gunoaiele generate de locuitori, stârnind chiar o acțiune de protest a oamenilor.

De altfel, din această perspectivă, DNA a descins la Primăria Sectorului 1 de unde au luat mai multe acte. Conform datelor de la acea dată, procurorii doreau să verifice în ce fel Clotilde Armand ar fi încheiat un nou contract cu, aparent, o fimă de casă dar şi modalitatea prin care s-a încheiat precedentul contract.
Un alt scandal a fost provocat de Clotilde Armand în momentul în care a decis să elimine Administraţia Pieţelor Sector 1 iar comercianţii şi producătorii s-au arătat revoltaţi de faptul că vor trebui să stea la cozi în primărie pentru a obţine autorizaţiile necesare desgăsurării activității.

Adauga un comentariu