Actualitate

Răzvan Cherecheș, atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis după ce a anunţat restricţii! Câteva zile de întârziere înseamnă mii de morți

Publicat: 21 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Răzvan Cherecheș atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis după ce a anunţat restricţii Câteva zile de întârziere înseamnă mii de morți
Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate îl critică pe președintele Klaus Iohannis.

Specialistul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, îl critică pe președintele Klaus Iohannis care a anunţat mai multe restricţii care vor intra în vigoare de luni. Specialistul este de părere că în aceste câteva zile de întârziere în România vor mai muri câteva mii de persoane.

Vă aducem aminte faptul că președintele Klaus Iohannis a anunţat că de luni vor intra în vigoare în România mai multe restricţii. Vorbim despre carantină de noapte şi despre obligativitatea certificatului verde.

Răzvan Cherecheş îl critică pe Klaus Iohannis după ce acesta a anunțat restricţii de luni! Vor fi mii de morţi în plus

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Răzvan Cherecheș este de părere că președintele Klaus Iohannis nu a procedat cum trebuie în momentul în care a anunţat restricţii abia de luni. Acesta consideră că în fiecare minut în care autorităţile nu iau măsuri radicale, cum ar fi un lockdown naţional, romanii mor în spitale. De altfel, specialistul crede că în România va fi un val continuu de infectări cu COVID-19. Cherecheş atrage atenţia autorităţilor că în fiecare minut oamenii se infectrează, iar cele patru zile de amânare stabilite de preşedintele ţării, vor fi dramatice pentru români.

„În România va fi un val continuu de coronavirus” a mai spus acesta. Toate mesajele transmise de către autorităţi populaţiei este că această criză sanitară nu este de fapt o urgenţă. România trimite pacienţi în Ungaria, dar Ungaria când se uită la noi în ţară nu vede nicio măsură de urgenţă luată. „Nu ştiu cum pot oamenii ăştia să doarmă noaptea”, a mai spus Cherecheş miercuri seara în intervenţia de la Digi24.

Virgil Musta  cere lockdown naţional

Un alt specialist, Virgil Musta dorește un lockdown naţional. Medicul este de părere că doar vaccinarea nu reprezintă o soluţie în acest moment sau pe termen scurt. Spitalele din țară sunt sufocate de avalanșa de pacienţi care vin, de cele mai multe ori, în stare gravă:

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulației virusului și a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin niște măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”, spune Virgil Musta, potrivit G4media.

Doctorul Vasile Cepoi a cerut la rându-i un lockdown

Cu o zi înainte de declaraţii, dr. Vasile Cepoi, șeful DSP Iași a declarat că cea mai corectă variantă din punct de vedere epidemiologic este un lockdown:

Această carantinare totală, din punct de vedere epidemilogic este necesară. Nu poate fi decisă, pentru că nu este singurul criteriu pentru a stabili această carantinare. Este vorba, pe de o parte să ai resursele necesare pentru a o face de a fi reală. Pentru că dacă nu ai forţe de ordine suficiente care să controleze şi să verifice respectarea acestor reguli, este doar o declaraţie nu o carantinare. Sunt, desigur, şi alte aspecte de ordin economic şi social care trebuiesc luate în seamă şi nu stau în competenţa mea să le analizez menționează dr. Vasile Cepoi.

 

Adauga un comentariu