Local

RCS & RDS și E.ON verificate de ANPC! Amenzi de sute de mii de lei aplicate furnizorilor de energie pentru practicile ilegale

Publicat: 14 ian. 2022
E.ON
E.ON și RDS au fost controlate de inspectorii ANPC care au găsit mai multe nereguli

Este haos pe piața energiei din România iar românii primesc facturi uriașe, nereale. ANPC a trecut la o verificare fulger a furnizorilor de energie din România, printre care și RCS & RDS și E.ON. Au fost descoperite practici ilegale, în defavoarea consumatorului. În total, autorităţile au aplicat amenzi de sute de mii de lei.

De altfel, E.ON este firmă care s-a mai confruntat cu probleme în județul Iași și nu numai. BZI.RO a reletat, pe larg, în zeci de articole despre felul în care fac afaceri cei de la E.ON.

RCS & RDS și E.ON verificate de ANPC pentru practici ilegale! În total au fost date sute de mii de lei amenzi

ANPC a trecut la verificarea a zeci de furnizori de energie printre care și RCS&RDS şi E.ON Energie. În urma verificărilor, până în acest moment, adică în perioada 6-13 ianuarie 2022, comisarii ANPC au controlat 72 de operatori economici, din întreaga țară, cu unul sau mai multe puncte de lucru, la 27 dintre aceștia constatându-se abateri.

Au fost aplicate amenzi de 450.000 lei, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii.

– CEZ VÂNZARE SA

– DISTRIGAZ SUD REȚELE

– ENGIE ROMÂNIA

– RCS & RDS SA

– ENEL ENERGIE MUNTENIA

– ELECTRICĂ FURNIZARE SA

– DIGI ENERGY

– PADO GROUP INFRASTRUCTURES SRL

– E.ON ENERGIE ROMÂNIA SA

– EURO SEVEN INDUSTRY SRL

– RESTART ENERGY ONE SRL

– GAZ VEST

– MEGACONSTRUCT SA

– GAZMIR IAŞI SRL

– GRENERG SRL

– RES ENERGY SOLUTIONS SA

– DISTRIGAZ VEST SA

– CPL CONCORDIA ROMÂNIA SRL

– CIS GAZ SA

– SPEAKOVER ROMÂNCE SRL

– PREMIER ENERGY SRL

– GAZ NORD EST HÂRLĂU

– PRISMA SERV COMPANY SRL

– GAZ EST SA

– PRISMA GAZ SRL

– MVM TRADE ENERGY PLUS SRL

– NOVA POWER

– ELECTRIC & GAZ POWER TRADE SRL

– SST GROUP TRANSILVANIA SRL

– NORD GAZ SRL.

Este bine de precizat faptul că E.ON este o societate extrem de controversată care a stârnit nemulțumirea a zeci, poate sute de mii de ieșeni. BZI.RO a dezvăluit de fiecare dată abuzurile la care au fost supuși clienții companiei.

Detalii despre abuzuri le găsiți aici

Ce abateri au constatat cei de la ANPC după ce au verificat furnizorii de energie

Conform comunicatului dat de ANPC și publicat de stiripesurse, autorităţile au descoperit mai multe nereguli. Cele mai importante aspecte au fost semnalate în contextul în care furnizorii nu au plafonat şi compensat preţurile aşa cum prevede legea:

-nu a fost aplicată plafonarea și compensarea prețurilor conform OUG118/2021 începând cu 01.11.2021

-tabelul privind consumul energie electrică, de pe site-ul companiei nu cuprinde consumul zilnic de referință, inclusiv marja de 10%

-informările privind compensarea facturilor de energie electrică și gaze naturale, transmise clienților, nu conțin elementele din care este compus prețul la care se aplică compensarea

-nerestituirea la termen a avansului achitat la trecerea la alt furnizor,

Pe de altă parte ministrul Energiei, Virgil Popescu declara recent faptul că în ANRE, în eșalonul doi sunt foarte multe încrengături suspecte între oamenii vechi și furnizorii de energie. Detalii găsiți aici.

Tags:Adauga un comentariu