Actualitate

Virgil Popescu, ministrul Energiei, declarații incendiare despre furnizorii de energie și ANRE: Am observat niște încrengături

Publicat: 13 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Virgil Popescu ministrul Energiei declarații incendiare despre furnizorii de energie și ANRE Am observat niște încrengături
Virgil Popescu îi acuză pe oamenii din eșalonul 2 al ANRE de înțelegeri cu furnizorii de energie

Virgil Popescu mai are o recție în contextul în care facturile românilor sunt uriașe. Ministrul Energiei susţine că are o relație bună cu directorul ANRE dar a observat faptul că în spatele companiei sunt oameni vechi și că s-au făcut câteva aranjamente de-a lungul anilor.

Vă aducem aminte faptul că și șeful BNS a declarat că statul român ar trebui să recunoască faptul că a eșuat în gestionarea domeniului.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, susţine că în spatele ANRE sunt multe încrengături

Așadar, într-o intervenţie făcută pentru DC News, Virgil Popescu a menţionat faptul că are o relație bună cu directorul ANRE dar că a observat că în spate sunt persoane vechi și care au făcut diverse încrengături. În momentul în care s-a discutat punerea în plată a celei mai bune oferte pentru consumatori, în eșalonul 2 al ANRE au fost persoane care s-au opus pentru că furnizorii ar pierde:

„Am o relație foarte bună cu președintele ANRE, discutăm, să nu se înțeleagă greșit. Dar acolo, în spate, se pare că, de-a lungul timpului, pentru că sunt oamenii foarte vechi, s-au făcut diverse încrengături care nu se mai dezlipesc. Să nu uităm că am mai avut discuții când a fost cu liberalizarea în decembrie, ianuarie. Ne-am pus la masă în Consiliul Concurenței și au fost discuții. Noi am solicitat atunci că tuturor clienților să le vină automat cea mai bună ofertă din piață, dacă vă aduceți aminte. Asta am vrut. Ei bine, nu! Tot din eșalonul 2 al ANRE s-a spus nu se poate așa face. Chiar cineva a adăugat: păi pierd furnizorii. Păi asta e problema noastră?!”, a spus, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la DCNews.

Dumitru Costin, directorul BNS, susține că statul a eșuat în gestionarea Energiei

Într-o declarație făcută în urmă cu doar câteva minute, Dumitru Costin, directorul Blocului Național Sindical (BNS) a declarat că statul ar trebui să recunoască eșecul gestionării Energiei. Acesta a menționat faptul că siguranța Energetică a României nu mai există. Tot la capitolul declarații incendiare, Costin a menționat faptul că mai mulţi furnizori de energie au fost beneficiarii unei scheme de ajutor de stat:

Am cerut să se recunoască public că statul a capitulat, nu am reusit să facem față acestei tranzitiei către un mediu de pe o piată concurentială. Securitatea Energiei a României nu mai există. Sunt zeci de ani in care au fost viziuni superficiale, politici rele. I-am comunicat premierului că voi inregistra la Consiliul Concurenței o verificare a unei scheme de ajutor de stat pe care au avut-o mai multe societăti. Am descoperit că acești agenti economici, care au beneficiat de sprijin, unii dintre ei sunt inregistrati si ca furnizori si au beneficiat de ajutor de la bugetul de stat. Sunt firme care au beneficiat de energie ieftină, pe baza unei scheme de ajutor de stat din 2014, aprobată de Guvernul Ponta. a precizat Dumitru Costin.

În urmă cu doar o zi, același ministru, declara faptul că lupta dintre furnizori și cetățeni este una inegală iar acest lucru ar trebui să se reglementeze. Acesta i-a sfătuit, pe oamenii care primesc facturi uriașe să se adreseze ANRE-ului, sau chiar instanțelor de judecată.

Adauga un comentariu