Local

Reabilitarea unui drum județean a fost scoasă la mezat. Artera arată ca după război

Publicat: 11 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reabilitarea unui drum județean a fost scoasă la mezat. Artera arată ca după război

Unul dintre cele mai distruse drumuri din județul Iași ar urma într-un final să fie modernizat. Drumul județean ce duce spre localitatea Andrieșeni va fi refăcut pentru circa 25 de milioane de lei

Autoritățile județene au demarat o procedură legată de reabilitarea unei importante artere din zona de nord a județului Iași. Astfel, drumul județean DJ 282F: DJ 282C- Andrieșeni va intra în proces de modernizare. Contractul privind lucrările de construcție a fost scos la licitație prin sistemul electronic de achiziții publice. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 13 aprilie 2020, ora 15:00.

„Orice operator economic interesat poate solicita clarificări sau informații suplimentare în legătură cu documentația de atribuire cel mai târziu cu 12 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Valoarea estimată a lucrărilor de modernizare a celor 12,8 kilometri de drum județean, care presupun pe lângă operațiuni de construcții de drumuri și pe cele de renovări de poduri, este de 25.1 milioane lei”, au menționat reprezentanții Consiliului Județean.

Mai multe șantiere au fost redeschise

Constructorii contractați de drumarii ieșeni au reluat de ceva vreme și alte lucrări. S-au redeschis șantierele pe cei aproape șapte kilometri de drum de pe DJ 208 O Ciohorăni- Cozmești, pe drumul județean DJ 208 L Pașcani – Brătești – Miroslovești, dar și pe DJ 208 N Lespezi (intersecție DJ 208)- Vânători, unde sunt de reabilitat și modernizat aproape șase kilometri de drum. Continuă lucrările de reabilitare și modernizare a celor 36 de km de pe DJ 246 lim. jud.Vaslui – Tufeștii de Sus – Scânteia – intersecție DJ 248 – Șcheia – Drăgușeni – Ipatele – Țibănești.

De asemenea, începe modernizarea drumului județean 208G: Kogălniceni – Oboroceni – Intersecție DJ 280 D km 18 +223 km 23+616. În plus, reprezentanții Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor au semnat contractul cu câștigtorul licitației, SC Construct&Drum SRL. Valoarea totală a contractului este de 10.6 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean. Durata de execuție este de nouă luni de la începerea lucrărilor.

Adauga un comentariu