Sport

Reacția Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), după ce Răzvan Burleanu a cerut suspendarea play-out-ului

Publicat: 28 iul. 2020
Răzvan Burleanu, președintele FRF.
A început un nou scandal între Liga Profesionistă de Fotbal și Răzvan Burleanu, președintele FRF.

A început un nou scandal între Liga Profesionistă de Fotbal și Răzvan Burleanu, președintele FRF, referitor la întreruperea campionatului

Situația declanșată de amânarea mai multor meciuri din cauza focarelor de infecție cu COVID-19 de la Dinamo și de la CFR Cluj a născut mai multe discuții legate de continuarea sau nu a campionatului Ligii I și un război între Liga Profesionistă de Fotbal și Răzvan Burleanu.
S-au avansat fel de fel de scenarii. Unul este acela prin care s-ar mări numărul de echipe din Liga 1, altul – să nu mai retrogradeze nimeni, ori să fie luată situația din acest moment în clasament și să fie suspendat campionatul.

Justin Ștefan i-a răspuns lui Răzvan Burleanu

Secretarul General al Ligii, Justin Ștefan, a postat pe Facebook o reacție la intervenția președintelui FRF, Răzvan Burleanu. Oficialul federal a cerut luarea în calcul a suspendării play-out-ului, acolo unde Dinamo, de exemplu, ar mai avea de jucat 7 meciuri, iar UEFA cere terminarea competițiilor până pe 3 august!
Printre altele, Justin Ștefan amintește propunerile legate de testarea la 7 zile, în loc de 14, pentru echipe și chiar pierderea jocurilor cu 0-3 în perioada anchetei epidemiologice.

„Într-o perioada în care ar trebui sa fim ghidați de legea moderației în cadrul discursului public, rămaân uimit de atacul lipsit de sens al președintelui FRF, Răzvan Burleanu, lansat împotriva LPF și a celor 14 cluburi din Liga I.
Totuși, LPF a comunicat FRF încă din data de 4 iunie 2020 poziția cluburilor din Liga I cu privire la scenariile aplicabile în situația în care competiția nu se va relua sau va fi întreruptă. Totodată, în document se arată de ce convocarea unei Adunări Generale la acel moment nu ar fi fost oportună, mai ales că obiectivul setat inițial împreună cu cele 14 cluburi a fost acela de a depune toate eforturile pentru a finaliza competiția pe teren.
De altfel, aceeași poziție a fost adoptată și de Bundesliga (liga profesionistă din Germania), care la 28 mai 2020 a comunicat că nu va stabili niciun regulament detaliat pentru situația în care suspendarea competiției devine inevitabilă, tocmai pentru a nu afecta integritatea competiției aflate în desfășurare.
A mai spus Răzvan Burleanu duminică seara că FRF și LPF au abordat modalități diferite de gestionare a crizei, vorbind totodată de diferența între soluțiile propuse. Fără să lungesc prea mult discuția, îi reamintesc domnului Burleanu că LPF și cluburile din Liga I sunt singurele entități din România care au urmat întocmai recomandarea făcută de UEFA, încă din 17 martie 2020, de a depune toate eforturile pentru a termina competitia interna în formatul programat inițial”, a spus Justin Ștefan.

LPF vrea să termine campionatul pe teren

De altfel, la acest moment LPF rămâne fidelă obiectivului de a termina competitia Liga I pe terenul de joc, in ciuda recomandării președintelui FRF de a opri play-out-ul, soluția propusă de Răzvan Burleanu creând premizele unor pretenții financiare din partea deținătorului drepturilor TV.

„Cand vine vorba de cazurile de COVID-19, Razvan Burleanu tot arata cu degetul catre Liga I, dar bag de seama ca a uitat de cazurile de COVID-19 aparute in Liga a 2-a, precum si în cadrul corpului de arbitri, semn ca se impune o revizuire urgenta a regulilor din cadrul Protocolului medical al FRF si o responsabilizare mai mare a conducatorilor de cluburi si a arbitrilor de fotbal.

In final, îi reamintesc lui Razvan Burleanu ca LPF este gata sa puna la dispozitia FRF, cu titlu gratuit, o echipa de avocati pentru a sprijini Departamentul Juridic al FRF in redactarea unor regulamente clare, deoarece dorim ca in viitor sa fie evitate aparitia unor situatii litigioase decurgand din greselile existente in cadrul regulamentelor FRF. Totodata, consider ca in aceste vremuri ar trebui sa fim cu totii uniti si mai responsabili”, a mai spus Justin Stefan, secretar General LPF.

Ce a spus Răzvan Burleanu despre suspendarea campionatului

Duminică seară, Răzvan Burleanu a avut o intervenție telefonică în direct la Digi 24, în care a vorbit, printre altele și de criza gravă din fotbalul nostru.

„Echipele au ieșit din cantonamentele centralizate, măsurile de prevenire n-au mai fost respectate. În cazul în care contractul de drepturi TV este suspendat, LPF trebuie să achite despăgubiri financiare din anii precedenți. Altfel, va fi ne nevoie de împrumuturi sau chiar situația ca echipele să plătească. Desigur, trebuit continuat la nivel de negocieri pentru a se evita oprirea plăților. Cred că Liga ar trebui să discute despre oprirea play-out-ului, pentru că nu vom putea amâna la nesfârșit finalul sezonului competițional”, a declarat Răzvan Burleanu.

Adauga un comentariu