Sport

Răzvan Burleanu anunță ce echipă ar trebui desemnată campioană, dacă Liga I se va întrerupe înainte de final

Publicat: 25 iul. 2020
Răzvan Burleanu vrea să termine Liga I de fotbal pe teren.
Liga I a fost lovită din plin de pandemia de coronavirus, iar președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu caută soluții pentru a afla ce echipă trebuie desemnată campioană

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, spune că formațiile CFR Cluj și Dinamo riscă amenzi din cauza focarelor de COVID-19 din Liga I.

Liga I a fost lovită din plin de pandemia de coronavirus, în ultimele două săptămâni, iar președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, caută soluții pentru a afla ce echipă trebuie desemnată campioană. Focare de COVID-19 există la CFR Cluj și Dinamo, dar cazuri au mai fost raportate și la Botoșani și Craiova.  În acest context, pentru ca sezonul să se termine pe teren, trebuie găsite urgent soluții. Asta după ce UEFA a respins solicitarea LPF de prelungire a termenului limită pentru anunțarea echipelor calificate în cupele europene. Play-off-ul trebuie încheiat până la data de 3 august.

Răzvan Burleanu, despre cum se va încheia sezonul din Liga I

Întrebat ce echipă ar trebui desemnată campioană dacă Liga I de fotbal se va întrerupe înainte de final, Răzvan Burleanu a spus: „Nu am un răspuns la această întrebare, eu am solicitat în repetate rânduri Ligii Profesioniste de Fotbal și cluburilor de Liga 1 să se întâlnească într-o Adunare Generală și să stabilească scenariile pentru orice situație în care s-ar afla, de aceea în momentul de față avem această incertitudine, nimeni nu știe în momentul de față cine va merge în Europa League dacă se va opri campionatul, cine va merge în Champions League și cine va retrograda.
Eu am solicitat LPF să ia în calcul toate aceste variante. Prin urmare tot Liga Profesionistă de Fotbal și cluburile trebuie să decidă acest lucru, numai că în momentul de față cu siguranță vor fi și foarte multe cluburi nemulțumite”.

Răzvan Burleanu spune că formațiile CFR Cluj și Dinamo riscă amenzi din cauza focarelor de COVID-19!

CFR Cluj și Dinamo sunt echipele care se confruntă cu cele mai dificile situații din cauza COVID-19, iar problemele ar putea continua. Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat că CFR Cluj, Dinamo, dar și Universitatea Craiova, club ce a confirmat trei cazuri de COVID-19 în cadrul staff-ului tehnic, riscă amenzi pentru nerespectarea protocolului stabilit pentru reluarea competițiilor.

„Cu siguranță ar trebui sancționate cluburile care au cazuri de coronavirus de către Federație, prin Comisia de disciplină, cât și de către autoritățile statului, mai ales că avem un protocol medical cu sancțiuni”, a declarat Răzvan Burleanu, conform Agerpres.
CFR Cluj este echipa din Liga 1 care se confruntă cu cele mai multe cazuri de COVID-19. Dintre cele 26 de teste pozitive, 16 aparțin jucătorilor și unul antrenorului principal, Dan Petrescu.  De asemenea, Dinamo a confirmat 21 de infectări cu COVID-19 în club: 19 jucători și trei membrii ai staff-ului, în timp ce Universitatea Craiova a anunțat trei teste pozitive, ce aparțin unor persoane din staff.
Adauga un comentariu