Actualitate

Reacția lui Klaus Iohannis, după ce au căzut două rachete din Polonia: „Suntem în contact cu partenerii și aliații noștri. Suntem NATO”

Publicat: 15 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Reacția lui Klaus Iohannis după ce au căzut două rachete din Polonia Suntem în contact cu partenerii și aliații noștri. Suntem NATO
Reacția lui Klaus Iohannis, după ce au căzut două rachete din Polonia

Președintele Klaus Iohannis a reacționat, marți seară, după ce două rachete au căzut în Polonia.

„România este în deplină solidaritate cu prietenul și aliatul nostru Polonia în urma știrilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii și aliații noștri. Suntem NATO”, a transmis Klaus Iohannis.

Volodimir Zelenski, despre rachetele rusești care au căzut în Polonia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a comentat, pe Twitter, despre exploziile din Polonia, acolo unde două rachete trase de ruși au ucis doi oameni.

„Teroarea nu se limitează la granițele noastre de stat și ar fi o chestiune de timp până când teroarea rusă va merge mai departe”.

El a adăugat că atacul asupra teritoriului NATO este „o escaladare foarte semnificativă” și a spus că „este necesar să acționăm”.

NATO anunță verificări după ce două rachete rusești ar fi căzut pe teritoriul Poloniei

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat, marţi seară, că îşi coordonează activităţile cu Polonia, în contextul informaţiilor privind căderea unei rachete ruse pe teritoriul polonez.

„Verificăm informaţiile şi ne coordonăm strâns acţiunile cu aliatul nostru Polonia”, a declarat un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, citat de postul de televiziune CNN, potrivit Mediafax.

Rusia reacționează

Ministerul rus al Apărării spune că declarațiile presei și oficialilor polonezi despre presupusa cădere a rachetelor rusești în zona așezării Przewodow reprezintă o provocare deliberată pentru a escalada situația.

Nu s-au făcut lovituri asupra țintelor din apropierea frontierei de stat ucrainene-polone prin mijloace rusești de distrugere.

Epava publicată în urmărire de presa poloneză de la fața locului din satul Przewoduv nu are nicio legătură cu armele rusești, transmite ministerul rus al Apărării.

Comentarii
  • Gunoiul ăsta a făcut vreodată ceva pentru România și pentru români????? Sau doar pentru interesele externe????? Felicitări prostimii care l-ați ales si reales !!!

Adauga un comentariu