Razboi în Ucraina

Reacţia lui Medvedev față de vizita celor patru lideri europeni la Kiev: „Fanii europeni ai broaștelor, lebărului și spaghetelor adoră să viziteze Kievul. Fără folos”

Publicat: 17 iun. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Reacţia lui Medvedev față de vizita celor patru lideri europeni la Kiev Fanii europeni ai broaștelor lebărului și spaghetelor adoră să viziteze Kievul. Fără folos
Liderul rus a folosit o insultă rasistă și disprețuitoare legată de stereotipurile gastronomice a celor trei națiuni europene

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fost premier și președinte, i-a atacat joi, 16 iunie, într-un mesaj publicat pe Twitter, pe cei patru lideri europeni care au mers în vizită la Kiev.

Vizita „nu va aduce Ucraina mai aproape de pace”, subliniază Medvedev.

Medvedev, despre vizita celor patru lideri europeni la Kiev

Dmitri Medvedev i-a ironizat pe cei trei lideri europeni, Macron, Scholz și Draghi, care împreună cu președintele României Klaus Iohannis au mers joi, 16 iunie, la Kiev. Liderul rus a folosit o insultă rasistă și disprețuitoare legată de stereotipurile gastronomice a celor trei națiuni europene.

„Fanii europeni ai broaștelor, lebărului și spaghetelor adoră să viziteze Kievul. Fără folos”, a scris Medvedev, pe Twitter.

Fostul președinte al Rusiei a mai spus că liderii europeni vor promite Ucrainei aderarea la Uniunea Europeană și armament vechi, se vor „aprinde” cu horincă și vor pleca acasă cu trenul „ca acum 100 de ani”.

„Totul este bine. Cu toate acestea, (n.red. vizită) nu va aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”, a mai scris Medvedev.

Amintim că Emmanel Macron, Mario Draghi, Olaf Scholz și Klaus Iohannis au mers joi, 16 iunie, la Kiev, unde vor avea discuții cu oficialii ucraineni și președintele Volodimir Zelenski. Cei patru lideri au vizitat şi Irpin, locul unde rușii au fost raportate cele mai crunte masacre asupra populaţiei civile.

Preşedintele Emmanuel Macron a precizat că el și ceilalți lideri europeni au venit la Irpin pentru a-și arăta „respectul” pentru „eroismului” ucrainenilor în fața invaziei ruse.

Alarmă aeriană în timpul vizitei lui Klaus Iohannis la Kiev

În contextul vizitei oficiale de ieri, o alarmă aeriană s-a declanșat la scurt timp după ce președintele român Klaus Iohannis a intrat în hotelul aflat în capitala ucraineană. Amintim că președintele Iohannis a participat alături de Emmanuel Macrin, Olaf Scholz și Mario Draghi la discuțiile cu Volodimir Zelenski. Conform surselor, semnalul sonor al alarmei aeriene avertiza că există un pericol deasupra Ucrainei și că orice zonă poate fi bombardată de ruși. Totodată, sursele au precizat faptul că dispozitivul local de securitate era foarte numeros, iar traficul a fost blocat pe străzile din centrul Kievului. Cei patru lideri europeni au fost însoțiți de propriul lor dispozitiv de securitate.

Menționăm că cei trei lideri europeni au călătorit în timpul nopții cu un tren închiriat special pentru această vizită, în Kiev, călătorind 12 ore până în capitala Kievului. Macron, Scholz și Draghi au apărut împreună în gară, însotiti de forțe de ordine, și după ce au coborât pe peronul gării au declarat că vor discuta cu Volodimir Zelenski. Klaus Iohannis li s-a alăturat aestora  după ce trenul cu care a călătorit a urmat un alt traseu.

„Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Președintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz și Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de Președintele Zelenski și de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”, a scris Iohannis pe rețelele de socializare.

Vizita celor patru lideri europeni la Kiev are loc cu o zi înainte ca executivul Uniunii Europene să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectiva față de care cele trei țări au fost reținute. De cealalată parte, România s-a pronunțat în favoarea aderării la Uniunea Europeană atât a Ucrainei, cât și a Republicii Moldova.

Comentarii
Adauga un comentariu