Actualitate

Reacţia lui Traian Băsescu la uciderea lui Emi Pian: Îşi împart tara, îşi împart oraşele, îşi împart zonele de acţiune

Publicat: 05 aug. 2020
Traian Băsescu, despre pandemie: ”Nu ne prea mai putem apăra de acest Guvern ajuns la stadiul de a încurca ţara în loc de a o descurca”
Traian Băsescu, despre pandemie: ”Nu ne prea mai putem apăra de acest Guvern ajuns la stadiul de a încurca ţara în loc de a o descurca”

Traian Băsescu a reacţionat la uciderea liderului clanului Duduienilor, Emi Pian. Fostul preşedinte atrage atenţia asupra faptului că instituţiile statului s-au obişnuit să aibă o atitudinea prea defensiva în legătură cu reţelele de crima oganizata din România. Europarlamentarul trage un semnal de alarmă în legătură ca lucrurile nu sunt pe un făgaş bun şi că acest lucru trebuie să se schimbe.

Reacţia lui Traian Băsescu la uciderea lui Emi Pian

Într-o intervenţie la un post de televiziune, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu critică atitudinea prea defensiva a autorităţilor statului şi trage un semnal de alarmă referitor la faptul că aceste clanuri interlope trebuie să fie destructurate pentru că cetăţenii vor ajunge să le fie frică să iasă din casă.

În altă ordine de idei, Băsescu considera că s-a ajuns într-o situaţia atât de gravă încât liderii clanurilor nu se mai feresc deloc, ba chiar comunica intensiv pe Facebook . De asemenea, fostul şef al statului a subliniat că SRI trebuie să revină la supravegherea clanurilor interlope:

„Că s-or omorî între ei, s-or omorî între ei, dar fac lucruri mult mai ticăloase: își împart țara, își împart orașele, își împart zonele de acțiune… Pentru că oamenii ăștia nu sunt în câmpul muncii și trăiesc într-un lux exorbitant. Traficul de mașini continuă să-l facă, că de asta și-au lăsat o parte din bandă pe unde au fost până acum.

Traficul de carne vie merge înainte fără probleme, traficul de droguri funcționează, taxele de protecție le impun acum…

Vedeți ce au pățit chiar maneliștii, cărora le iau banii sau le dijmuiesc sumele pe care le încasează. Asta înseamnă că statul trebuie să se ranforseze foarte rapid pe zona asta.

Degeaba-mi spune domnul chestor Despescu că substituie DGIPI cu o unitate specială pe care a înființat-o acum un an și jumătate, doi ani. DGIPI era o structură care era infiltrată peste tot. După protocoale, SRI s-a retras din supravegherea grupărilor de crimă organizată”, a declarat Băsescu.

Instituţiile statului sunt în defensivă în loc să iasă la atac

O altă observaţie făcută de Traian Băsescu este reprezentată de ineficienta instituţiilor de forţă a statului care, potrivit acestuia, se afla într-o fază defensivă, nu ofensiva:

„Trebuie restabilită implicarea unor unități de informații puternice ale Ministerului de Interne, SRI trebuie să revină pe câmpul de culegere a informațiilor de la grupările interlope.

Nu mai e sectoristul, care avea 10 străzi și știa tot ce se întâmplă. Acum e poliţistul de proximitate care are 10.000 de oameni. E imposibil să sesizeze traficul de droguri, traficul de orice. Eu n-am ezitat să introduc în Strategia de Securitate Națională lupta cu crima organizată și a luat-o ca sarcină de căpătâi și Ministerul de Interne și SRI. Punct! Dacă noi înțelegem prin crimă organizată gulerele albe, greșim. Nu numai ele pot fi crimă organizată. E mult mai violentă lupta clanurilor interlope.”

Banii jucaţi la barbut sau poker provin din activităţi ilicite

În încheiere, Traian Băsescu explica faptul că interlopii joaca sume uriaşe, acestea fiind obţinute din trafic de carne vie, droguri sau cămătărie. Cetăţenii nu ar trebui să stea liniştiţi, mai ales din cauza faptului că, odată diminuata activitatea din străinătate, cea din România se va intensifica:

N-aș sta liniștit că, e evident, ăsta nu e un caz întâmplător. Ei joacă sume uriașe la barbut, cărți ce or juca acolo, care provin din trafic de carne vie, din trafic de mașini furate, din trafic de droguri, din cămătărie, din taxe de protecție. Din acest motiv, n-aș sta liniștit deloc. Au milioane pe care să le joace și n-au carte de muncă!

Odată diminuată activitatea în străinătate, își vor extinde activitățile în România, vor trece la tâlhărie masiv, la spargeri de case, care deja se întâmplă tot mai des în Ilfov și București.

O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă dacă statul nu face ce trebuie: risc de securitate națională și toate structurile mobilizate pentru lichidarea acestor grupări sau punerea lor sub control”, a declarat Traian Băsescu.

Comentarii
  • Lasati ca dicot face dosare cu un sfert de gram de marjuana si tot felul de aberatii in loc sa se ocupe de adevaratii mafioti si clanurile din Iasi care au luat o amploare deosebita in ultima perioada de timp. Rusine! Se vede si se stie!

Adauga un comentariu