Local

Reacţia primarului Mihai Chirica după ce Institutul de Cardiologie de la Miroslava nu a primit finanţare prin PNRR

Publicat: 12 ian. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Reacţia primarului Mihai Chirica după ce Institutul de Cardiologie de la Miroslava nu a primit finanţare prin PNRR
Schița Institutului de Cardiologie de la Miroslava nu este inclus

La conferința de presă susținută de primarul Iașului, joi, 12 ianuarie, s-a dezbătut problema cu care se confruntă Institutul Inimii.

La întrebarea „Știu că nu ați fost implicat dar aţi văzut decizia în legătură și institutul inimii. Acesta a fost sub proiectele care au fost finanțate. Credeţi că a fost o decizie politică prin care Iaşul a fost defavorizat?”, edilul a răspuns:

„Mi-am propus în perioada anului 2023 în mare parte să rămân în bucătăria mea pe care o înțeleg cel mai bine. Personal mă doare acest lucru pentru că eu ca administrator al acestui oraș eu trăiesc mai mult sau retrăiesc mai mult decât retrăiește Consiliul Judeţean acest semi-eșec să-l numesc. Institutul inimii convieţuieşte cu spitalul Parhon și noi nu ne spălăm rufele în public. Acolo sunt discuții permanente.

Două etaje sunt ocupate de institut, restul de corp Parhon. Pe celălalt suntem invers. Institutul stă în clădirea Primăriei care a luat foc. Care trebuia ba reparată de noi, ba reparată de ei. A căzut o cornișă pe mașina unui medic, am plătit-o noi chiar dacă era de pe alt nivel. Nu contează. Este un amestec care doar prin înțelepciunea mea m-am așezat între cele două și am spus stop.

Spitalul este al pacienților și al sistemului. Prin urmare trebuie să îl ajutăm. Mi-ar fi plăcut să văd institutul extras de acolo, să facem un Centru de Boli Renale Regional. Și fiecare să își vadă de bucătăria lui”, a răspuns Mihai Chirica.

Amintim că Ministerul Sănătății a prezentat, miercuri, 11 ianuarie, lista finală a celor 27 de spitale din România care vor beneficia de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, dar Institutul de Cardiologie de la Miroslava nu este inclus.

Cele 27 de obiective au fost selectate dintr-o listă mai extinsă, de 42 de spitale.

 

Comentarii
  • Cei mai tristi sunt dezvoltatorii plii care au bubuit preturile terenurilor si caselor din zona visand la construirea institutului, de parca ar avea o logica asa ceva…de parca toti ce ce stau in zona merg la spital zilnic sau lucreaza acolo…numai prosti

  • Cei mai tristi sunt dezvoltatorii plii care au bubuit preturile terenurilor si caselor din zona visand la construirea institutului, de parca ar avea o logica asa ceva…de parca toti ce ce stau in zona merg la spital zilnic sau lucreaza acolo…numai prosti

  • E trist si Chiricuta ca avea si el promis ceva daca se incepea constructia…de la pretenii enterolopi deveniti mari dezvolatori peste noapte…

  • sunt in jur de 4 sau 5 spitale de stat care pana in momentul de fata nu au fost facute ca cele private si intrebarile mele sunt urmatoarele :
    Spitalele private primesc fonduri de la ministerul sanatatii ca cele de stat?
    In cazul in care primesc fonduri sau au bugete care li se aloca se pot duce oamenii care sunt asigurati medical la cele private pentru asi rezolva problemele de sanatate sau pentru a fi consultati ca la cele de stat fara sa fie nevoiti sa mai scoata vreun ban din buzunar?
    De ce se fac o multitudine de sectii si nu se renoveaza cele existente deja pentru a fi adecvate si placute atat pentru pacienti cat si pentru doctori? mobilier , amenajari , spalatorii , aparatura etc

  • nivelul economic , numarul de oameni , necesitatile , numarul de clinici si spitale existente si aspecte de genul acesta nu se iau in calcul? Oamenii trebuie sa stea mai mult in spitale imbolnavinduse sau trebuie sa stea mai mult la casele lor mergand prin spitale numai in cazul in care este necesar?

Adauga un comentariu