Local

Reacția primarului Mihai Chirica după marșul comunității LGBTQ+: „Nu a spus nimeni că sunt împotriva lor și nu va fi nimeni împotriva lor pentru atâta timp cât voi fi primar”

Publicat: 01 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacția primarului Mihai Chirica după marșul comunității LGBTQ Nu a spus nimeni că sunt împotriva lor și nu va fi nimeni împotriva lor pentru atâta timp cât voi fi primar
Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași

Primarul Mihai Chirica a avut o primă reacție după marșul comunității LGBTQ+. Acesta i-a asigurat pe toți cetățenii Iașului că va lupta pentru a nu li se îngrădi libera exprimare și drepturile.

„Eu cred că această comunitate LGBT care se poate bucura, în sensul corect și neipocrit, de înțelegere și de o abordare cât se poate de rațională, constituțională și modernă a unei democrații în care credem cu toții, își va găsi locul cu siguranță atunci când condițiile subiective despre care vorbeam sunt îndeplinite. Sunt sute de semnături de la sute de persoane din Iași care de-abia așteaptă să-i îmbrânceacă, să apară, probabil, mici conflicte care nu sunt specifice orașului nostru.

Nu a spus nimeni că sunt împotriva lor și nu va fi nimeni împotriva lor pentru atâta timp cât voi fi primar și voi sluji ca toată lumea să găsească posibilitatea de a se exprima liber și democratic într-o țară cum este și România. Dar ceea ce au vrut să facă și ceea ce încearcă sa facă la dat de 1 octombrie, în startul sărbătorilor religioase, cu un oraș deja plin de pelerini, este clar că este o provocare, aproape nesimțită, pe care și-au permis-o în cel mai important centru spiritual al României”, a declarat Mihai Chirica.

Adauga un comentariu