National

Reacția procurorului în scandalul alegerilor de la Sectorul 1: „Nu are rost să mă pronunț!”

Publicat: 09 aug. 2021
Clotilde Armand a fost surprinsă cu mâna pe voturi, în cea de-a doua seară de după alegeri.

Reacția procurorului care instrumentează dosarul presupusei fraude a voturilor la alegerile locale din Sectorul 1, Sorin Iașinovschi, a fost prezentată luni, 9 august, de Antena 3. Reamintim că scandalul o are ca protagonistă pe Clotilde Armand, care a fost surprinsă dând indicații privind procesul electoral.

Procuror: În momentul în care ai trecut de această fază vezi ce ai de făcut. Dacă trebuie cercetat sau nu. Dau o ipoteză. Să admitem ipoteza că totul o să fie perfect. Păi dacă totul o să fie perfect și totul a ieșit perfect, nu are rost să audiez pe nimeni, practic, că se clasează dosarul dacă totul e ok.

Reporter: Până în acest moment pare că totul este corect?

Procuror: Nu are rost să mă pronunț! Gândiți-vă că am un dosar de cercetare disciplinară. Mai spun ceva pe aici și iar mă trezesc cu unul.

Clotilde Armand, surprinsă cu mâna pe voturi, în a doua zi după alegeri

Clotilde Armand a fost surprinsă cu mâna pe voturi, în cea de-a doua seară de după alegeri.

Au apărut noi imagini din camera în care au fost depuși sacii cu voturi de la alegerile locale pentru Primăria Sectorul 1. Acestea au fost difuzate, vineri seara, de România TV.

În ele se poate observa cum Clotilde Armand intră în sala cu voturi și le numără. Alte imagini îl arată pe un membru al USR, Radu Stanciu, acum consilier, care le dă indicații unor jandarmi, în Biroul Electoral al Sectorului 1.

Imaginile pot fi văzute aici

Reacţia lui Clotilde Armand, după difuzarea imaginilor de la alegeri: „De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede”

Clotilde Armand a avut o reacție virulentă, după apariția imaginilor cu ea în camera plină cu voturi: „Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar.”

De asemenea, edilul Sectorului 1 l-a atacat și pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a anunțat că formaţiunea sa s-a mobilizat pentru a o demite.

„Câteva precizări pentru televiziunile care difuzează imagini cu “Clotilde cu mâna pe voturi!” și spun că eu aș fi fost în camera respectivă din sediul BES 1: ghinion! Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu. Seamănă dar nu răsare.

Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar (RTV & A3), sunt încercări disperate ale lui Dan Tudorache și ale avocatului acestuia de a distrage atenția de la dosarele deschise de DNA. De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede. Pentru că Justiția nu minte.

Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană.

Văd că s-a grăbit și președintele PSD cu concluziile. Îi dau un sfat prietenesc: Dle. Ciolacu, schimbați-vă ochelarii”, a scris Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, într-o postare pe Facebook.

Adauga un comentariu