Actualitate

Reacția României, după atacurile din Israel: „Suntem în deplină solidaritate cu…”

Publicat: 14 apr. 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Reacția României după atacurile din Israel Suntem în deplină solidaritate cu...
Israelul este sub teroare de aproape un an

A început războiul în Israel, iar întreaga lume privește cu înfiorare ceea ce se întâmplă în aceste momente. România a reacționat la scurt timp după ce atacurile au început în Israel și și-a exprimat solidaritatea. Iată mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Israelul este sub teroare de aproape un an. Când se credea că nu mai există pericole mari, iată că Iranul a început un atac fără precedent.

Au fost lansate sute de rachete și drone, iar peste 90% dintre ele au fost interceptate. Chiar și așa, există un pericol uriaș, căci nu știe nimeni dacă situația se va agrava.

Reacția României, după atacurile Iranului asupra Israelului

Atacurile Iranului asupra Israelului, cu sute de rachete și drone, au revoltat o lume întreagă. Cu toții se tem de începerea un război uriaș, care ar afecta mai multe țări. Până atunci, România și-a exprimat solidaritatea profundă față de Israel, în aceste momente dificile din punct de vedere al siguranței.

De asemenea, condamnă ferm decizia Iranului de a ataca Israelul. Astfel de atacuri pot duce la tragedii uriașe, motiv pentru care reprezintă un pericol pentru locuitori.

În aceste momente, oamenii din Israel s-au adăpostit în buncăre și trăiesc un infern cu fiecare sunet de alarmă care se declanșează.

” România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escalade regionale ulterioare”, a transmis Klaus Iohannis, președinte al României, pe platforma X.

Marcel Ciolacu îndeamnă Israelul să își apere cetățenii

Armata israeliană luptă, în aceste momente, să mențină siguranța în țară și să nu îi supună pe cetățeni unor pericole. Marcel Ciolacu i-a îndemnat pe soldați să continue să își apere cetățenii, așa cum s-a întâmplat și până în aceste momente.

” Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în fața atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac și susținem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetățenilor săi”, a transmis Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • Romania si romanii nu condamna nimic. Iar daca e tot asa vehement slugoiul, de ce nu condamna si atacul israeulului asupra ambasadei iranului din siria?

  • Nimic nu este de condamnat. Doar genocidul din Gaza trebuie condamnat. Oricum scrie in cartea sfanta ca israel va disparea . Pe merit. Sa dispara , l – au ucis pe Mantuitorul acest popor blestemat

  • Cand merge la buda, dl Iohannis nu spune „Eu merg la buda”. Foloseste pluralis majestatis : spune „noi mergem la buda”. Asa este si acuma cu acel „suntem”. De fapt, el este solidar, etc, nu noi. Si este solidar nu din convingere, ca nu are asa ceva. Ar fi solidar cu orice si cu oricine i-ar da o functie mare la NATO, sau la UE.

  • Slugoiul iohanis nu va avea nicio functie nato sau mue . Sluga e sluga , primeste shut in kur dar inainte de toate el trebuie judecat de poporul roman ,la puscarie asta – i locul lui iohanis

  • Deci… Iranul a anuntat cu 72 ore inainte, atacul !! 330 drone plus altele !
    Majoritatea au fost ..interceptate.
    Dar daca, nu ar fi anuntat ?!
    Israel era ras ! A fost un avertisment !
    Cel mai probabil , lucrurile vor escalada.

Adauga un comentariu