Coronavirus

Reacţia secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii după noul bilanț

Publicat: 17 mart. 2020

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a avut o primă reacţie în ceea ce priveşte noul bilanț al persoanelor infectate cu noul coronavirus. De asemenea, dacă există cazuri de infectare intracomunitară.

„Dintre cele 16 persoane noi, avem persoane aflate în carantină, care sunt testate și s-au pozitivat, deși sunt asimptomatice. Sun cazuri noi, venite din exteriorul țării nostre, din Franța în general și avem și cazuri care sunt contacții contacților, care erau într-o anchetă epidemiologică, tot asimptomatice.

Atâta timp cât am introdus de duminică măsura ca toți cei care vin din țări care au peste 500 de îmbolnăviri să intre în izolare, atunci putem spune că luăm aceste persoane dintr-o zonă izolată, le testăm, deși nu au apucat să facă transmiterea intracomunitară”, a declarat Nelu Tătaru.

Ce precizează despre deputatul Banias, confirmat pozitiv şi acesta cu COVID-19

„Este o anchetă epidemiologică care va descoperi și sursa domnului Banias. Sigur a fost cineva asimptomatic sau este cineva chiar cunoscut pe care persoana în cauză, depistată recent pozitiv l-a ignorat sau nu l-a considerat sursă în acel moment.

Au fost mai multe cazuri de infectare intracomitară în cercetare, gândiți-vă la cazurile de la Timișoara, de la Hunedoara. Au fost destul de multe, dar după cum vedeți, au fost identificate, izolate, gândiți-vă la Gerota, gândiți-vă la cazul din Parlament și atunci au fost identificate, sunt internate, se continuă ancheta epidemiologică pentru contacții acestora și urmează să fie identificați”, a completat el.

Cozi substanțiale la Vama Nădlac. Ce se întâmplă cu românii care intră în țară

„Cei care vin din zonele roșii intră în carantină, iar cei care vin din zonele galbene, sun în izolare voluntară la domiciliu. Țin să menționez că statele care au peste 500 de îmbolnăviri și nu sunt state roșii, cei care vin de acolo, intră în izolare voluntară la domiciliu”, a mai spus Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu