Razboi în Ucraina

Reacție dură a Kievului după ce Viktor Orban a comparat Ucraina cu Afganistanul: „Este țara nimănui”

Publicat: 28 ian. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Reacție dură a Kievului după ce Viktor Orban a comparat Ucraina cu Afganistanul Este țara nimănui
Viktor Orban a declarat că Ungaria se va opune şi îşi va exercita dreptul de veto în cazul oricăror sancţiuni UE împotriva Rusiei ce ar afecta sectorul energiei nucleare

Ministerul ucrainean de Externe îl va convoca pe ambasadorul Ungariei pentru a-și exprima nemulțumirea față de comentariile „complet inacceptabile” făcute de premierul ungar Viktor Orban cu privire la Ucraina, a informat vineri, 27 ianuarie, Kievul, potrivit Reuters.

Anunțul marchează un nou minim al relațiilor dintre cele două țări vecine. Ungaria a criticat în mod repetat sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, susținând că acestea nu au reușit să slăbească Moscova în mod semnificativ, riscând în schimb să distrugă economia europeană.

Viktor Orban a comparat Ucraina cu Afganistanul

Purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko, a scris într-o postare pe Facebook că Viktor Orban le-a declarat jurnaliștilor că Ucraina este „ţara nimănui” și a comparat-o cu Afganistanul.

„Astfel de declarații sunt complet inacceptabile. Budapesta continuă un curs deliberat îndreptat către distrugerea relațiilor ungaro-ucrainene. Ambasadorul ungar va fi convocat la Ministerul ucrainean de Externe pentru o discuție francă. Ne rezervăm dreptul de a lua și alte măsuri drept răspuns”, a afirmat el.

Anterior vineri, Viktor Orban a declarat că Ungaria se va opune şi îşi va exercita dreptul de veto în cazul oricăror sancţiuni UE împotriva Rusiei ce ar afecta sectorul energiei nucleare. Ungaria are o centrală nucleară construită de ruși pe care intenționează să o extindă.

Comentarii
  • Eu la fel! Felicitari Ungaria! Zelinschi refuza orice negocieri de pace . Razboiul se va sfarsi când vrea muschii lui dictatorul nazist sau ne împinge in al 3- lea razboi mondial ca sa castige prostalanul care isi umfla buzunarele pe suferinta Ucrainei si a noastră. Trezeste- te prostime din toate tarile ca va dispărea Europa si noi din cauza unui prost marioneta comandat de cei care vor razboiul asta . Cei care au interes in război sunt departe, daca ar avea razboi la frontiera ca noi ar mai comanda continuarea războiului?

  • Postacii rusofoni pupatori in cur de putin si de dictatura imperialista rusa ar trebui sa se abtina !, horty orban nu este decit trompeta lui putin care executa directivele moscovei cu ochii sa puna mina cu ajutorul rusiei pe Ardeal si Transcarpatia si sa formeze ungaria mare imperialista cu tot cu pamintul croatiei !. in biroul dictatorului orban exista harta ungariei mari si el nu se fereste sa poarte simboluri ale ungariei mari !

  • Razboiul a fost provocat de cei din spate care au interes. Interesele sunt ascunse dar ne dam seama ca nu suntem prostii lor cum ne cred . Apoi vânzarea de arme , raiul pe pământ si distrugerea Europei alt interes si probabil vânzarea la bucata a Ucrainei. Este intr- adevăr tara nimănui razboiul a fost provocat iar marioneta nici acum nu se trezeste joaca inca intr) un film – RAZBOI, de PACE nu a auzit

  • Pentru primii 2 comentatori: daca castiga rusia nici o tara nu v-a mai fi la fel prostanilor! Nimeni nu o sa mai poata face vreun plan pe termen lung de teama ca rusia se trezeste intr-o zi sa mai ia niste teritorii sub amenintarea nucleara. Trebuie actionat acum cat nu e implicata NATO ca sa nu fie nevoie sa mearga primii 2 prostani de aici la razboi! Cat despre ungaria, toata lumea stie ce tigani spurcati sunt si ca-s cele mai naspa specimene din UE.

  • Daca castiga Rusia nu se intampla nimic deosebit pentru alte tari.Isi va lua teritoriul rus inapoi, Rusii nu vor mai trebui sa cerseasca drepturile minoritatilor pe pământul lor, vor invata copiii in limba rusa,va fi un presedinte rus si vor apartine de patria mama Rusia. Rasismul ucrainienilor si interdictiile pentru minoritati nu vor dispărea niciodata, acest popor inca nu a coborât din copac dar vrea in Europa. Zelenski un mascarici care a distrus Ucraina dar…. razboiul nu mai poate dura ani de zile cum vrea el.poate sa dureze cat vrea actorasul marioneta dar pe banii Ucrainei si sa nu depaseasca granitele ca atunci…. Toate tarile iei vor lua teritoriile înapoi.

Adauga un comentariu