Actualitate

Reacție dură a UDMR la adresa Guvernului: „Se comportă de parcă în Parlament ar avea peste 50%!“

Publicat: 31 aug. 2020
ALT=
Reacție dură a UDMR la adresa Guvernului: „Se comportă de parcă în Parlament ar avea peste 50%!“

Reprezentanții UDMR au o reacție dură la adresa Guvernului Ludovic Orban. Deputatul UDMR Attila Korodi a delcarat, legat de votarea moțiunii de cenzură, că Guvernul Ludovic Orban că se comportă „de parcă în Parlament ar avea peste 50%”.

„Avem un Guvern care în foarte multe momente face hibe, ia decizii pripite sau are multe sincope în procedurile decizionale. Pe de altă parte, avem o Opoziție în jurul PSD-ului, care nu a arătat ce se va întâmpla, dacă acest pas care se întâmplă astăzi, moțiunea de cenzură, trece“, spune Attila Korodi.

Reacție dură a UDMR la adresa Guvernului: „Se comportă de parcă în Parlament ar avea peste 50%!“

Deputatul UDMR susține că se poate ajunge la un vid decizional în cazul în care moțiune de cenzură trece, însă chiar și așa Attila Korodi consiseră că liberalii se comport de parcă ar avea majoritatea în Parlament.

„În momentul în care Guvernul Orban pică la moțiunea de cenzură, putem ajunge și la un vid decizional. Pe de altă parte, avem un Guvern Orban care se comportă de parcă în Parlament ar avea peste 50%, ia decizii fără să consulte partenerii politici sau sociali sau să aibă dialog cu majoritatea partidelor”, precizează Attila Korodi.

Deputatul UDMR apreciază că reprezentanții minorității maghiare au mai multe variante la votarea moțiunii de cenzură.

„Sunt câteva variante: participăm și votăm împotriva Guvernului, participăm și votăm împotriva moțiunii de cenzură, nu participăm. Toate sunt semnale clare despre o poziționare a grupului parlamentar și această decizie o vom comunica probabil în jurul orei două”, menționează Attila Korodi.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi votată astăzi în Parlament

Luni, 31 august 2020, începând cu ora 14.00, în Parlamentul României va avea loc o sesiune extraordinară, iar singurul subiect al zilei este moţiunea de cenzură. Parlamentarii se reunesc pentru a supune la vot căderea Guvernului Orban. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de grupul parlamentar PSD şi se intitulează „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

În ziua de 20 august 2020, moţiunea care a fost depusă pe data de 17 august 2020, a fost citită în plenul comun în Parlament de Lucian Romascanu, senator PSD. Moţiunea de cenzură a fost semnată de 205 parlamentari şi semnatarii acesteia susţin că Guvernul PNL a încălcat toate regulile pe care tot ei le-au impus cetăţenilor în plină pandemie de coronavirus.

Marcel Ciolacu, vehement la adresa Guvernării liberale

Președintele social democraților, Marcel Ciolacu, susține că sunt suficiente voturi pentru ca Guvernul PNL să fie trimis ”acasa”. Acesta a explicat că adoptarea moţiunii de cenzură nu este condiţionată de voturile celor de la UDMR, ea putând fi votată şi fără ajutorul formaţiunii maghiare.

„În acest moment, sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă”, a spus Ciolacu la sediul PSD. Întrebat dacă aceste voturi le includ şi pe cele ale UDMR, el a răspuns: „Avem discuţii în continuare”.

De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban consideră că moţiunea de cenzură este iresponsabila din cauza condiţiilor cu care se confrunta tara în ultima perioadă. În altă ordine de idei, Ludovic Orban a declarat că a purtat negocieri cu membrii altor partide pentru a nu vota moţiunea de cenzură. Premierul le-a declarat jurnaliştilor faptul că numele acestora sunt confidenţiale.

Adauga un comentariu