National

Reacţie dură la injuriile lui Cristian Tudor Popescu! Un cunoscut preot: Iadul şi-a trimis mesagerii pe pământ

Publicat: 02 nov. 2020
Vicarul Episcopiei Salajului, preotul Ionuţ Pop
Vicarul Episcopiei Salajului, preotul Ionuţ Pop

Vicarul Episcopiei Salajului, preotul Ionuţ Pop, a avut o reacţie dură la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu, după articolul acestuia „Satana în sutană”. O nouă reacţie dura din mediul ortodox la injuriile adresate jurnalistului Cristian Tudor Popescu. Ionuț Pop, vicar al Episcopiei Sălajului critica poziţionarea adoptată de jurnalist şi îi adresează cuvinte grele acestuia.

Într-o postare publicată, preotul Ionuț Pop este de părere că CTP este un personaj care ” suferă cronic de o patologie psihiatrică dintre cele mai severe dublată şi de o afecţiune de etiologie demonică”.

Preotul din Sălaj, critici dure la adresa lui Cristian Tudor Popecu

Cristian Tudor Popescu este intens criticat de preotul din Sălaj. Ionuț Pop îl apară pe superiorul lui spunând că discursul Patriarhului a fost aşteptat de toţi credincioșii dar a fost şi binevenit. Preotul îl face ateu pe CTP pentru că şi-a permis să folosească un limbaj suburban la adresa credincioșilor:

„Cuvântul şi discursul Patriarhului nu numai că a fost aşteptat de toată suflarea creştinească, dar a fost şi binevenit pe fondul unor timide reacţii bisericeşti, în general, în faţa multelor palme încasate de sacerdoţi şi de păstoriţii lor din partea Puterii laice…

Pentru atâta lucru, smintitul şi ateul CTP şi-a permis cu o mizerabilitate a limbajului incredibil de ireverenţioasă, să scoată din tomberonul inimii sale, cu o gură transformată în container, cele mai mari gunoaie lingvistice care erau depozitate acolo…”

Preotul critică pe toți cei care critică Biserica Ortodoxă Română

În continuarea postarii, preotul Ionuț Pop critică pe toți cei care critică Biserica Ortodoxă Română. Acesta afirma că în ultima vreme observa cum există o serie de atacuri coordonate către Biserica și că acest lucru face să existe ipoteza că ” iadul și-a trimis mesagerii pe pamant”:

„Observăm în ultima vreme o virulenţă a îndrăciţilor care atacă Biserica, ierarhia şi preoţimea, care ne face să credem că iadul şi-a trimis mesagerii pe pământ ca să spurce şi ce-a mai rămas sfânt şi neîntinat în poporul acesta: credinţa şi sufletul românilor”.

Revenind la editorialul incriminat, vicarul eparhial condamnă limbajul folosit, catalogându-l drept trivial:

„Această atitudine ofensatoare de cea mai joasă speţă a imoralităţii frizează nebunia, este vecină cu schizofrenia şi soră cu demonismul. Reacţiile acestor fiinţe degenerate care se manifestă tot mai vizibil într-o societate decadentă ar trebui amendate şi dezavuate atât de opinia publică, dar şi de organismele Statului care ar trebui să se autosesizeze şi să sancţioneze penal aceste insulte şi calomnii la adresa feţelor bisericeşti ce vin ca nişte dejecţii pe canalele media dinspre cele mai decăzute fiinţe din punct de vedere moral care vehiculează vitriolant spaţiul public”.

Preotul se declară jignit de textul publicat de Cristian Tudor Popescu, apreciind că

„aceste personaje ar trebui repudiate de opinia publică şi trase la răspundere juridică, drept care conjur pe cei abilitaţi să se autosesizeze şi să sancţioneze aceste derapaje de limbaj şi de conduită socială”.

Articolul publicat de jurnalist a reușit să stârnească reacții puternice, atât din partea societății, dar și din partea unor persoane publice. De exemplu, Dan Puric a reacționat dur și l-a numit psihopat pe Cristian Tudor Popescu.

Comentarii
Adauga un comentariu