Local

Record absolut la Aeroportul Internațional Iași! S-a depășit pragul de 500.000 de pasageri!

Publicat: 04 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Record absolut la Aeroportul Internațional Iași S-a depășit pragul de 500.000 de pasageri
Aeroportul Internațional Iași a stabilit un nou record al pasagerilor ce i-au trecut “pragul”

Directorul Aeroportului Internațional Iași a anunțat un record absolut al aerogării ieșene. Romeo Vatră apreciază eforturile făcute de angajați și speră la depășirea acestui record în fiecare lună. Terminalul 4 va aduce o schimbare imensă pentru Aeroportul Ieșean

În primele cinci luni ale anului 2022, Aeroportul Internațional Iași a stabilit un record absolut al pasagerilor care au tranzitat Iașul. Romeo Vatră, directorul general al aeroportului, nu neagă că acest rezultat a fost influențat de războiul din Ucraina, în schimb își propune, împreună cu administrația aerogării, să păstreze tendința de creștere a pasagerilor prin variantele oferite de companiile partenere.

 aglomeratie la aeroportul international Iasi
Un aport important asupra numărului de pasageri a fost constituit de războiul din Ucraina

Record absolut la Aeroportul din Iași

 Romeo Vatra lana un panou
Directorul Aeroportului felicită echipa și colaboratorii pentru eforturile depuse

De la începutul anului, lună de lună, tranzitul de la Aeroportul Internațional Iași a fost în creștere, poziționând aerogara pe locul 3 în topul celor mai tranzitate din țară, după Aeroportul Otopeni București și Aeroportul “Avram Iancu” Cluj.

În luna mai s-a depășit recordul persoanelor care au tranzitat Aeroportul Iași, ajungând la 160.000 de pasageri.

“Am depășit pragul de 500.000 de pasageri în primele luni ale anului și abia am intrat în vară, deci ne așteptăm ca în lunile următoare, dacă nu apar schimbări în situația din Ucraina, să avem record după record. Acest trafic, dincolo de cifrele îmbucurătoare, înseamnă și pentru echipa de la aeroport, pentru toți partenerii noștri care lucrează la aeroport, un efort important. Facem tot posibilul să optimizăm fluxurile de pasageri și să depășim problemele inerente generate de acest trafic important și nemaivăzut la Aeroportul Internațional Iași”, declară directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră.

Factorii ce au influențat creșterea excepțională a tranzitului de la Aeroportul Iași au fost pasagerii ce provin din Republica Moldova și Ucraina, dar și multiplele curse noi introduse de companiile ce colaborează cu aerogara ieșeană.

avioane parcate la aeroportul international iasi
Sezonul vacanțelor va spori activitatea Aeroportului din Iași

Se dorește un record nou în fiecare lună

oameni care se imbarca intr-un avion Wizz Air
Anul acesta se preconizează un trafic de peste un milion de pasageri

Se așteaptă o creștere constantă a tranzitului de pasageri în lunile următoare, deoarece începe sezonul vacanțelor, iar la Aeroportul Internațional Iași s-au introdus curse noi, speciale pentru ieșenii ce vor să călătorească în cele mai celebre destinații de vacanță.

De asemenea, în cazul în care războiul din Ucraina va continua, vor rămâne la Iași și cursele ce au fost redirecționate din Republica Moldova.

“Este evident că unul din factori este constituit de persoanele din Ucraina, dar mai mult este influențat de persoanele din Republica Moldova. Noi am avut anul trecut 640.000 de pasageri, a fost o creștere față de anul 2020, când am înregistrat, în anul pandemic, 460.000 de pasageri. Am prognozat și am făcut bugetul pe o țintă de 800.000 de pasageri, spunând de astfel că estimăm și sperăm ca la sfârșitul anului să avem peste un milion de pasageri. Asta înseamnă o creștere importantă față de anul trecut. Surplusul pasagerilor din Republica Moldova și Ucraina ne fac să sperăm că vom depăși traficul din anul 2019, anul de dinainte de pandemie, când pe Aeroportul Iași s-au înregistrat 1,3 milioane de pasageri. Credem că se menține acest trend, și vom avea în lunile următoare pasageri veniți din Republica Moldova și Ucraina, conform prognozelor putem spera la 1.5 milioane de pasageri”, completează Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului Internațional Iași.

O altă mare creștere va surveni la Aeroportul Internațional Iași în momentul în care va fi gata Terminalul 4, care aduce și un mai mare confort cetățenilor care vor tranzita aerogara. În lucrări este inclusă și extinderea parcării, astfel la orele aglomerate, nu vor mai fi probleme în acest aspect.

Luna aceasta se confirmă un record absolut la Aeroportul Internațional Iași care a avut în tranzit 500.000 de pasageri în primele 5 luni ale lui 2022 și 160.000 de pasageri doar în luna mai 2022.

Comentarii
  • Da si noi avem salarii record ….de mici avem promisiuni dar astea le-am avut de fiecare data .Ma intreb cand am sa vad declaratia de avere a lui NICULINA saraca nu are nimic eu zic sa donam ceva sa puna pe masa e vai de ea .NICO ATI DORIM SA FII ANCHETATA DE DNA SI SA TE VEDEM LA BARNA STII CA O MERITI.TOT CE AI FURAT SI TOATE RAUTATILE TALE SA SE INTOARCA INZECIT LA TINE .AM INTELES CA DE INTRETINEREA KILOMETRILOR SE OCUPA VIOOOO MECANICUL DE ACASA DOAR STRANGE KESUL….NU E NIMIC

  • Madam de care vorbesti suge la toate are un pinochio acasa si e doar rautate si nesimtire …o stiu de ani buni nu o sa aveti salarii decente cat mai e o cata ca asta ,,,,,,eu am scapat de ea si de imbecilul care o pompeaza sunt pensionar sa dea domnul sa se duca d……..

Adauga un comentariu