Local

Record de căsătorii la Starea Civilă pe perioada pandemiei de COVID-19! Starea de urgență și cea de alertă au dus în fața ofițerului DLEP 125 de cupluri – EXCLUSIV

Publicat: 11 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Record de căsătorii la Starea Civilă pe perioada pandemiei de COVID-19 Starea de urgență și cea de alertă au dus în fața ofițerului DLEP 125 de cupluri - EXCLUSIV
Număr record de căsătorii la Starea Civilă Iași în pandemia de Covid-19

Un număr record de căsătorii au avut loc la Starea Civilă în perioada pandemiei de COVID-19. DLEP Iași a înregistrat cereri pentru căsătorii de la cuplurile ieșene, dar și de la cetățeni cu altă naționalitate. Starea de urgență și cea de alertă au dus în fața ofițerului de Stare Civilă 125 de cupluri. Numărul este mai ridicat față de perioada similară din 2019, când lucrurile au decurs normal

Un adevărat record de căsătorii la Starea Civilă s-a înregistrat în plină pandemie de COVID-19. La Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași, 125 de cupluri au spus „da” în fața Ofițerului de Stare Civilă, atât în perioada stării de urgență, cât și în starea de alertă. Numărul a fost mult mai mare față de cei care s-au căsătorit în perioada similară a anului 2019. DLEP Iași a înregistrat cereri de căsătorie de la persoane din Iași, dar și de la cetățeni din alte localități sau de altă naționalitate. Zilele trecute, chiar primarul Mihai Chirica a oficiat o serie de căsătorii la Oficiul de Stare Civilă.

Numărul de căsătorii la Starea Civilă Iași în 2020, peste cel din 2019. Pandemia de COVID-19 nu a oprit solicitările

În perioada 14 martie – 14 mai 2019, la Starea Civilă au fost oficiate 72 de căsătorii. În aceeași perioadă de timp, s-au înregistrat și 13 divorțuri pe cale administrativă la sediul DLEP Iași, instituție subordonată Primăriei municipiului Iași.
În perioada 14 martie – 14 mai 2020, când a fost instituită starea de urgență pe teritoriul României din cauza pandemiei de COVID-19, au fost înregistrate 62 de căsătorii în fața ofițerului de Stare Civilă. În perioada stării de urgență, în anul 2020 s-au înregistrat și 4 divorțuri pe cale administrativă.

Căsătorii la Starea Civilă, oficiate în regim special în pandemia de COVID-19. DLEP Iași a impus restricții

În perioada 15 mai – 4 iunie 2019, la Starea Civilă Iași au fost înregistrate 43 de cununii, în vreme ce au fost depuse și 3 solicitări pentru divorț pe cale administrativă. În perioada 15 mai – 4 iunie 2020, în care a fost instituită starea de alertă, la Starea Civilă Iași au fost înregistrate 63 de căsătorii. În aceeași perioadă de timp au fost depuse doar 7 cereri pentru divorț pe cale administrativă.

„Oficierea căsătoriilor la Iași s-a desfășurat fără întrerupere de la începutul pandemiei. Totodată, ne bucură și numărul mare al noilor familii în raport cu numărul divorțurilor înregistrate. Accesul s-a făcut în limita numărului de persoane impus de normele de distanțare socială și, bineînțeles, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19”, a menționat Marius Bodoga, directorul DLEP Iași.

Străinii nu au ocolit Starea Civilă. DLEP Iași a înregistrat cereri de la cetățeni de alte naționalități

În toată perioada pandemiei de COVID-19, după data de 14 martie și până în prezent, s-au înregistrat și cereri de căsătorii la Starea Civilă de la cetățeni de altă naționalitate. În perioada în care au fost instituite starea de urgență și cea de alertă, la DLEP Iași au fost depuse 7 solicitări de la cetățeni de altă naționalitate.

A fost înregistrată căsătoria unui cetățean din Coreea de Sud, a unui norvegian, dar și două căsătorii cu cetățeni din Albania. Bărbatul de 34 ani din Norvegia a înregistrat cererea de căsătorie cu o ieșeancă de 32 ani pe data de 4 iunie la Starea Civilă. A mai fost înregistrată o căsătorie a unui cetățean din Germania și a unuia din Israel. Totodată, s-a înregistrat recent și căsătoria unei persoane din Republica Moldova cu un ieșean. La Starea Civilă, în data de 2 iunie, bărbatul de 27 ani din Iași a înregistrat declarația de căsătorie cu o femeie de 37 ani din Republica Moldova. O altă femeie de 28 ani din Republica Moldova s-a căsătorit la Starea Civilă din cadrul DLEP Iași cu un bărbat în vârstă de 31 ani din municipiul Pașcani.

Măsuri speciale la DLEP Iași în timpul căsătoriilor la Starea Civilă

În perioada pandemiei de COVID-19, căsătoriile la Starea Civilă s-au derulat cu anumite restricții.

„În conformitate cu prevederile HG nr. 34 din 18.05.2020 – Capitolul măsuri pentru diminuarea tipului de risc, la oficierea căsătoriei au fost aplicate mai multe măsuri. Numărul de participanți la oficierea căsătoriei civile a fost de 8 persoane inclusiv mirii. S-a trecut la trierea epidemiologică, respectiv testarea temperaturii, la intrarea în sediu. Purtarea măștii de protecție în incinta clădirii, în timpul oficierii, până la părăsirea clădirii, este obligatorie. De asemenea, se impune și păstrarea distanței sociale între participanți la oficiere”, a mai spus Marius Bodoga, directorul DLEP Iași.

Adauga un comentariu