Coronavirus

Record de cazuri noi de Covid-19 în Rusia

Publicat: 09 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Record de cazuri noi de Covid-19 în Rusia
Oameni cu mască de protecție în Rusia

Rusia a înregistrat o creștere record de cazuri noi de COVID-19. Peste 12.000 de infectări au fost raportate în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, în ciuda controversatului vaccin Sputnik V.

Cazurile înregistrate au crescut cu 12.126 faţă de ziua precedentă, numărul total al infectărilor ajungând la 1.272.238, potrivit Worldometers. Rusia se află pe locul patru la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus, după Statele Unite, India şi Brazilia.

Autorităţile ruse au sfătuit persoanele în vârstă şi alte grupuri aflate în categoria de risc să rămână acasă, scrie Agerpres. Oficialii ruşi au părut ezitanţi însă în ceea ce priveşte o revenire la măsurile de carantină aflate în vigoare la începutul acestui an, în condiţiile în care astfel de măsuri au afectat grav economia ţării aflată deja în dificultate.

Dmitri Peskov: „Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 necesită o reacţie din partea autorităţilor“

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că recenta creştere a numărului de cazuri de COVID-19 necesită o reacţie din partea autorităţilor, deşi nu a spus cu exactitate care anume.

„Această situaţie necesită anumite acţiuni, unele decizii, însă eu nu vă pot spune acum care anume”, le-a declarat Peskov jurnaliştilor, citat de agenţia de ştiri rusă Interfax.

Rusia dispune de un vaccin împotriva coronavirusului care poate fi administrat pe bază de voluntariat. Vaccinul rămâne însă unul controversat în condiţiile în care reprezentanţi ai comunităţii ştiinţifice internaţionale susţin că acesta nu a fost testat suficient.

Cele mai multe cazuri raportate într-o singură zi la nivel global

S-au înregistrat cele mai multe cazuri raportate într-o singură zi la nivel global – 338.779 în 24 de ore. Precedentul record înregistrat de OMS pentru noi cazuri a fost pe 2 octombrie – 330.340 de cazuri.

Decesele la nivel mondial au crescut joi cu 5.514, ajungând la un total de 1,05 milioane. OMS a raportat un record de 12.393 de decese pe 17 aprilie, relatează ABC News.

Europa a devenit noul focar COVID-19 al planetei, după ce a raportat mai multe cazuri decât SUA, Brazilia, India – deținătoarele de până acum ale recordurilor negative. De asemenea, s-au înregistrat cele mai multe cazuri și la nivel global într-o singură zi: aproape 340.000.

Europa a raportat joi 96.996 de cazuri noi, cel mai mare număr înregistrat vreodată în regiune, scrie Mediafax. Acest lucru situează continentul nostru deasupra celorlalte regiuni care dominau până acum acest clasament: SUA, India, Brazilia.

Europa, noul focar de COVID-19

Ca regiune, Europa raportează acum mai multe cazuri decât India, Brazilia sau Statele Unite.

Infecţiile din Regatul Unit au atins niveluri record, cu peste 17.000 de cazuri noi raportate joi. Numărul de cazuri COVID-19 ale Franţei a rămas peste pragul record de 18.000 pentru a doua zi la rând.

Numărul mediu de noi infecţii raportate în Belgia a crescut pentru a şapte zi la rând, iar Germania a raportat cea mai mare creştere zilnică a noilor cazuri din luna aprilie.

India, lider la nivel mondial

În timp ce India este încă lider în lume la cazurilor noi raportate în 24 de ore, noile infecţii au scăzut cu 20% faţă de vârf. În Statele Unite, care are cel mai mare număr total de cazuri şi decese din lume, noile infecţii sunt în creştere.

India a raportat 78.524 de cazuri noi, urmată de Brazilia la 41.906 şi Statele Unite cu 38.904 de infecţii noi, potrivit OMS, ale cărei date rezultă în urma raportărilor zilnice ale fiecărei ţări.

Brazilia a devenit a treia naţiune care a înregistrat cel puţin 5 milioane de cazuri de coronavirus. Potrivit Universităţii Johns Hopkins, Brazilia a trecut pragul de 5 milioane joi şi se apropie de 150.000 de morţi. Brazilia are al doilea număr de decese din lume, 148.228, potrivit Universității Johns Hopkins.

Conform unei analize Reuters a datelor, infecţiile cu COVID-19 au crescut în 54 de ţări.

Adauga un comentariu