Actualitate

Refugiaţii ucraineni trec prin clipe grele în România: „Acum câteva zile, am cunoscut o fată din Ucraina la metrou”

Publicat: 25 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Refugiaţii ucraineni trec prin clipe grele în România Acum câteva zile am cunoscut o fată din Ucraina la metrou
De la începutul războiului, aproape 1,2 milioane de ucraineni au ajuns în România, dintre care peste 81.000 au rămas aici

Peste 1,2 milioane de refugiați din Ucraina au trecut granița în România. De mai bine de patru luni, ucrainenii fug de invazie și au nevoie de cazare, mâncare și locuri de muncă. Mulți dintre ei au nevoie de ajutor, după a povestit și o româncă întâmplarea sa.

Invazia Rusiei asupra Ucrainei a împlinit vineri patru luni.După cum lupta pare a fi departe de final, numărul celor care pleacă din țară este în continuă creștere. România este una dintre destinațiile în care ajung ucrainenii, factorul principal fiind apropierea geografică dintre cele două țări.

De la începutul războiului, aproape 1,2 milioane de ucraineni au ajuns în România, dintre care peste 81.000 au rămas aici. Cei mai mulți au cerut ședere temporară în Capitală sau în Constanța, dar problema locuinței nu a putut fi rezolvată pentru toți. Pentru a-i ajuta, românii au făcut diverse grupuri de Facebook și alte rețele de socializare.

Condiții grele pentru refugiații din Ucraina. Războiul le-a răpit căminul, iar acum cer ajutorul pe stradă

În cadrul unui grup de pe Facebook pentru ajutorarea ucrainenilor, o româncă a povestit situația unei refugiate care stătea la metrou și cerea ajutor. Ea și mama sa locuiesc la un cămin studențesc și au nevoie de mâncare.

„Acum câteva zile, am cunoscut o fată din Ucraina la metrou. Cerea ajutor de orice fel pentru mama ei. Aparent locuiesc într-un cămin studențesc. I-am luat de mancare și de băut sa ducă acasă și i-am dat numărul meu în caz că mai are nevoie de ceva”, a spus românca.

La doar câteva zile după aceea, refugiata a sunat-o pe femeie, cerându-i ajutorul.

„Astăzi m-a sunat si mi-a zis ca sora și cumnatul împreună cu cei mici (o fetiță de doi  și un băiat de 13) vin din Ucraina și au nevoie de o gazdă”, a adăugat doamna.

Situația aceasta nu este singulară. Mulți refugiați au nevoie de ajutor, de locuri de muncă, de sprijin. Din lipsă de rude sau prieteni în România, apelează la mila trecătorilor.

Adauga un comentariu