Titlurile zilei

Regele bețivilor la volan a fost încoronat la Iași! Alcoolemie de peste 3 la mie „răsărită” în urma unui accident ce putea avea urmări catastrofale

Publicat: 08 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Regele bețivilor la volan a fost încoronat la Iași Alcoolemie de peste 3 la mie răsărită în urma unui accident ce putea avea urmări catastrofale

Un tânăr din Iași a reușit să bată recordul din acest an în materie de condus sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul s-a urcat beat mangă la volan și a provocat un accident rutier. Când polițiștii l-au testat, au încremenit. Avea o alcoolemie uriașă, aproape de pragul comei alcoolice. Pe numele său a fost deschis un dosar penal, iar acum are de dat explicații în fața legii

Un tânăr din Iași a bătut recordul în materie de condus sub influența băuturilor alcoolice. La mijlocul lunii trecute, Mihăiță Roșca, un bărbat în vârstă de 28 de ani, se plimba liniștit în Pașcani, la volanul mașinii sale, un VW. Pe la ora 22:30, un apel la număul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un accident rutier soldat cu victime omenești s-a produs pe strada Mihail Kogălniceanu. Din cauza consumului de alcool, Mihăiță a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de un autoturism parcat. În urma impactului, pasagerul cu care se afla Mihăiță în mașină a fost rănit. Un echipaj medical și polițiștii au ajuns la locul accidentului. În timp ce personalul medical îi acorda îngrijiri medicale pasagerului, Mihăiță avea de dat explicații în fața oamenilor legii.

Tânărul mirosea puternic a alcool

Tânărul mirosea puternic a alcool, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest. În urma testării a rezultat o alcoolemie uriașă.

„Polițiștii ieșeni au fost sesizați prin apel unic 112 despre faptul că un accident rutier soldat cu victime omenești s-a produs în municipiul Pașcani. Din primele verificări efectuate s-a stabilit că pe fondul consumului de alcool un tânăr a pierdut controlul volanului și a intrat într-un autoturism parcat. În urma impactului a rezultat rănirea unui pasager. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 miligrame alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Alcoolemie uriașă

Când a fost testat, după ce a produs accidentul, Mihăiță Roșca avea o alcoolemie de 1,70 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost însoțit de polițiști la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Recent, rezultatele analizelor au ajuns pe mâna polițiștilor. La prima probă a rezultat o alcoolemie de 3,11 miligrame alcool pur în sânge, iar la cea de-a doua probă a rezultat o alcoolemie de 2,96 miligrame alcool pur în aerul expirat. Pentru isprava sa, tânărul va avea de dat explicații în fața legii. Alcoolemia este uriașă. El a rămas fără permisul de conducere și cel mai probabil multă vreme de acum încolo va fi pieton.

„Le recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic, să adopte o manieră preventivă de a conduce, să efectueze fiecare manevră rutieră după o temeinică asigurare și să nu se angajeze în depășiri neregulamentare. De asemenea, le recomandăm să păstreze o distanță corespunzătoare în mers față de vehiculul care circulă în față, astfel încât să poată opri în condiții de siguranță și să respecte limita legală de viteză, neadaptarea vitezei la condițiile de drum fiind a doua cea mai importantă cauză generatoare de accidente rutiere în anul 2019. Nu în ultimul rând, șoferii sunt sfătuiți să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. Reamintim faptul că, în anul 2019, 50 de accidente rutiere au fost produse din cauza conducerii sub influența alcoolului”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Adauga un comentariu